Atgijusi intriga – „Šiauliai“ nubloškė „Lietkabelį“ ir išlygino seriją | KaunoDiena.lt

ATGIJUSI INTRIGA – „ŠIAULIAI“ NUBLOŠKĖ „LIETKABELĮ“ IR IŠLYGINO SERIJĄ

  • 0

Po triuškinamos pergalės namuose Panevėžio „Lietkabelis“ gavo skaudų antausį išvykoje. Geltonai nusidažiusioje Šiaulių arenoje šeimininkai dominavo visų rungtynių metu, šventė pergalę 94:84 (21:17, 24:18, 27:24, 22:25) ir išlygino LKL ketvirtfinalio seriją iki trijų pergalių 1:1.

Raktu į pergalę tapo startiniame penkete pasirodęs Evaldas Šaulys, kuris pelnė 24 taškus.

Kaip ir Kauno „Žalgiris“ Eurolygos atkrintamosiose, Šiaulių klubas savo sirgaliams padovanojo geltonus marškinėlius ir taip sukūrė išskirtinę atmosferą.

Šiauliečiai įkvėpti savo sirgalių fantastiškai pradėjo rungtynes ir pirmajame kėlinyje pirmavo net 20:9. Tačiau spurtavęs „Lietkabelis“ iki kėlinio pabaigos sumažino skirtumą 17:21.

Antrojo kėlinio viduryje „Šiauliai“ vėl šovė į priekį ir sukaupė rekordinį pranašumą 39:25. Prieš didžiąją pertrauką „Lietkabelis“ atsiliko dešimčia taškų – 35:45.

Šiaulių ekipai dominuoti padėjo puikus pataikymas iš toli – per du kėlinius jie pataikė 7 tritaškius iš 12-os.

Trečiajame kėlinyje „Šiaulių“ pranašumas buvo išaugęs net iki 17 taškų. „Lietkabelis“ bandė atsigriebti ketvirtajame kėlinyje, tačiau „Šiaulių“ tritaškiai buvo pražūtingi.

„Lietkabelis“ pralaimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių 29:38.

Nors „Šiaulių“ ekipos lyderiai yra Laurynas Birutis ir Donatas Sabeckis, šįkart Šiaulių klubui 24 taškus pelnė Evaldas Šaulys. 17 taškų pridėjo Akeemas Wrightas.

Panevėžio ekipoje rezultatyviausias su 18 taškų buvo Dominikas Mavra. Komandą bandė tempti ir broliai Lavrinovičiai – Darjušas pelnė 14, Kšištofas – 12.

Pirmąsias ketvirtfinalio rungtynes namuose „Lietkabelis“ laimėjo 103:86.

Trečiosios serijos rungtynės šeštadienį vyks Panevėžyje.

„Šiauliai“: E.Šaulys 24, A.Wrightas 17, V.Šarakauskas 10.

„Lietkabelis“: D.Mavra 18, D.Lavrinovičius 14, K.Lavrinovičius ir L.Williamsas po 12.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS