Be poilsio: susitelkęs „Žalgiris“ – prieš įžeistą „Barcelona“ | KaunoDiena.lt

BE POILSIO: SUSITELKĘS „ŽALGIRIS“ – PRIEŠ ĮŽEISTĄ „BARCELONA“

Apmaudžiai išsprūdusi pergalė užvakar Stambule pratęsė „Žalgirio“ nesėkmių seriją, bet turėtų įkvėpti ryžto akistatai su „Barcelona“ krepšininkais. Šiandien sausakimšoje savo arenoje kauniečiai mėgins nutraukti laimėjimų Eurolygoje badą.

Sprendimas – dar ne taškai

Jei skrisdamas iš Stambulo į Kauną Kazys Maksvytis žiūrėjo Atėnų „Panathinaikos“ pergalės Monake įrašą, jis turbūt kramtė nagus. Fantastiškas buvusio žalgiriečio Mariaus Grigonio šūvis išplėšė laimėjimą graikams 91:90 prieš „Monaco“ su Donatu Motiejūnu. Būtent tokio metimo 15-ojo turo mūšyje su Stambulo „Fenerbahce“ pritrūko „Žalgiriui“.

Ketvirtoji paeiliui ir dešimtoji šį sezoną nesėkmė Eurolygoje kauniečiams nepagailėjo rūgštaus poskonio. Pagirtinai kovoję K. Maksvyčio auklėtiniai 3 kėlinius kontroliavo padėtį, o kurį laiką net pirmavo dviženkle persvara 40:26. Tačiau paskutiniame ketvirtyje situacija apsivertė aukštyn kojomis. Kai jau atrodė, kad mūšis pralaimėtas, Edmondas Sumneris ir Keenanas Evansas smeigė po tritaškį ir priartino iki 76:77. Šeimininkams pirmaujant 80:78, svečiai turėjo 14 sek. paskutinei atakai, bet K. Evanso metimas po prasiveržimo atsimušė į lanką.

„Nebuvo idealaus žaidėjų išsidėstymo. Keenanas su kamuoliu atsidūrė prieš aukštesnį oponentą, tad buvo gana nebloga situacija. Pralaimėjome, bet tai padarėme po gero paskutinio sprendimo“, – analizavo K. Maksvytis.

Puikias rungtynes sužaidęs „Žalgirio“ atakų lyderis pelnė 19 taškų ir surinko net 30 naudingumo balų. Didesnį kraitį (38 balus) K. Evansas fiksavo tik prieš tai vykusiame ture su Belgrado „Partizan“.

Šūvis: M. Grigonis Monake aidint sirenai pataikė vieną gražiausių karjeros metimų. / Scanpix nuotr.

Suvienijo ir pokalbiai

Į Stambulą su komanda skrido ir po apendicito operacijos pasveikęs Lukas Lekavičius, tačiau ant parketo jis dar nepasirodė. Tikėtina, kad Kaune prieš „Barcelona“ gynėjas jau žais.

Lietuvį bandęs pavaduoti amerikietis E. Sumneris aikštėje praleido 13 min., pataikydamas 2 tritaškius iš 3. Kitas naujokas Austinas Hollinsas per 17 min. surinko 7 taškus, bet prarado 5 kamuolius.

„Nors nelaimėjome, rungtynėmis nesu nusivylęs. Savo žaidėjams negaliu pasakyti nieko blogo. Jie kovojo iki pabaigos, – sakė K. Maksvytis. –  Antroje dalyje kiek sulėtinome tempą, o varžovai padidino agresiją. Padarėme kelias klaidas, kurios mus išmušė iš vėžių.“

Kalbėdamas apie psichologinį mikroklimatą po jo tarsi prasidėjusio, bet neįvykusio atleidimo, „Žalgirio“ vairininkas neslėpė, kad po to būta nemažai pokalbių su krepšininkais.

„Daug rinkomės į susibūrimus, pokalbius. Buvo daugiau teigiamų emocijų negu neigiamų. Komanda susivienijo“, – tikino jis.

Strėlės žurnalistams

„Ir treneriai, ir žaidėjai įmesti į ugnį, bet turime imti taškus, nes padėtis turnyro lentelėje nėra labai gera“, –  po akistatos su „Žalgiriu“ kalbėjo „Fenerbahce“ naujasis strategas Šarūnas Jasikevičius.

„Pusantro milijono iš „Žalgirio“ būtų sunku atsisakyti.

Jam prie Stambulo ekipos vairo pakeitus graiką Dimitrį Itoudį, „Fenerbahce“ tarptautiniame ir vietiniame fronte laimėjo 3 mačus paeiliui. Š. Jasikevičiaus ir Tomo Masiulio auklėtiniai su 8 pergalėmis ir 7 pralaimėjimais Eurolygoje pakilo į 8-ąją poziciją.

„Žalgiris“ su 5 laimėjimais yra 16-as iš 18-os ekipų.

Š. Jasikevičius nepraleido progos įkąsti Lietuvos žiniasklaidos atstovams, neseniai teigusiems, kad jis buvo viliojamas grįžti prie „Žalgirio“ vairo, siūlant fantastiškas sąlygas.

„Šiais metais išvis neketinau dirbti, nepaisant jūsų pateiktos neteisingos informacijos. Jūs pykstate, kad „Žalgiris“ supyko ant jūsų (dėl spekuliacijų apie sutartį su Andrea Trinchieri – aut. past.), bet jūs turite irgi prisiimti atsakomybę už klaidingą informaciją. Draugai man skambino, sako: „Pusantros milijono nepaėmei iš „Žalgirio“?“ Sakau: „Įdomu.“ Pusantro milijono iš „Žalgirio“ būtų sunku atsisakyti“, – šypsodamasis žurnalistus auklėjo Šaras.

Šarūnas Jasikevičius / E. Šemioto nuotr.

Žavėjosi lietuviu

Š. Jasikevičius atsisakė kalbėti apie santykius su jį po sezono atleidusia „Barcelona“, nes neturįs pasakyti ką nors gero.

Katalonijos ekipa su Roku Jokubaičiu 15-ajame ture gavo antausį 70:74 akistatoje Berlyne su viena autsaiderių ALBA komanda. Nepaisant to, į Kauną ispanai atskrido su 10 pergalių išsaugoję 3-iąją vietą.

Apie tokią poziciją galėtų tik pasvajoti kitas „lietuviškas“ klubas Atėnų „Panathinaikos“. Vis dėlto Graikijos ekipa patriukšmavo Monake, įspūdingai pavogdama pergalę prieš „Monaco“. „Panathinaikos“ gynėjas M. Grigonis pergalingą tritaškį per varžovo rankas pataikė jau aidint sirenai. Iš viso 15 taškų surinkęs snaiperis buvo išrinktas geriausiu mačo žaidėju.

„Atlieku daug tokių metimų treniruotėse, tad čia dariau tą patį. Laiko svarstyti jau nebebuvo“, – apie vieną įspūdingiausių karjeros metimų pasakojo M. Grigonis.

„Beprotiškiausia pergalė mano karjeroje“, – komandos draugui antrino „Panathinaikos“ prancūzas Mathiasas Lessortas.

„Taip pralaimima kartą per dešimtmetį. Labai apmaudu…“ – vos kelis žodžius išspaudė „Monaco“ treneris Saša Obradovičius.

Atėnų ekipa su 8 laimėjimais pakilo į 6-ąją poziciją.


Statistika

Stambulo „Fenerbahce“–Kauno „Žalgiris“ 80:78 (22:26, 15:22, 19:14, 24:16).

Stambulo „Ulker“ sporto ir pramogų arena, 8 114 žiūrovų.

„Fenerbahce“ daugiausia taškų pelnė: T. Dorsey 19, S. Wilbekinas 17 (5/7 trit.), J. Motley 16, M. Guduričius ir D. Pierre’as (8 atk. kam.) po 7.

„Žalgiriui“: K. Evansas 19 (30 naud. bal.), R. Šmitas 16 (9 atk. kam.), L. Birutis 14 (5/6 dvit.), K. Hayesas ir A. Hollinsas (5 kld.) po 7, E. Sumneris 6 (2/3 trit.), T. Dimša 3 (4 rez. perd.), E. Ulanovas (5 rez. perd.), D. Giedraitis ir D. Lavrinovičius po 2.

Taiklumas. Dvitaškių 18/36 (50 proc.) ir 18/32 (56), tritaškių 10/23 (44) ir 9/21 (43), baudos metimų 14/17 (83) ir 15/19 (79). Atkovota kamuolių 30 ir 29, perimta 9 ir 6, rezultatyvių perdavimų 18 ir 20, klaidų 14 ir 14.


„Barcelona“

Gynėjai, įžaidėjai: R. Jokubaitis (Lietuva, 193 cm), P. Oriolis (Ispanija, 201 cm), D. Brizuela (Ispanija, 187 cm), T. Satoranskis (Čekija, 201 cm), N. Lapravittola (Italija–Argentina, 190 cm), D. Sarras (Italija, 198 cm).

Puolėjai: N. Kaliničius (Serbija, 202 cm), A. Abrinesas (Ispanija, 198 cm), J. Parkeris (JAV, 203 cm), J. Parra (Ispanija, 202 cm).

Vidurio puolėjai: O. Da Silva (Vokietija, 205 cm), J. Vesely (Čekija, 213 cm), W. Hernangomezas (Ispanija, 209 cm).

Vyriausiasis treneris R. Grimau (Ispanija).

GALERIJA

  • Be poilsio: susitelkęs „Žalgiris“ – prieš įžeistą „Barcelona“
  • Be poilsio: susitelkęs „Žalgiris“ – prieš įžeistą „Barcelona“
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS