A. Brazys: lieka tik mėgautis „Žalgirio“ krepšiniu | KaunoDiena.lt

A. BRAZYS: LIEKA TIK MĖGAUTIS "ŽALGIRIO" KREPŠINIU

Algirdas Brazys, kaip retas kuris kaunietis, žino, kaip krepšinio pelenė gali virsti pokylio karaliene. Žinomas žalgirietis su Kauno komanda 1999-aisiais Miunchene nukalė istorinę pergalę Eurolygoje. O ką specialistas prognozuoja dabartiniam "Žalgiriui" Belgrade?

56-erių krepšinio specialistas buvo Jono Kazlausko asistentas toje auksinėje komandoje, kuri lyg viesulas įsiveržė į Europos elitą. Tuomet prieš finalo ketverto turnyrą Miunchene kur kas aukščiau buvo vertinami Bolonijos "Kinder" ar Pirėjo "Olympiakos" šansai. Vis dėlto tąsyk kauniečiai, pasistiprinę trimis NBA žaidėjais: Tyusu Edney, Anthony Bowie ir Jiri Zideku, užkopė į pačią Eurolygos viršūnę.

"Tada, 1999-aisiais, iš mūsų irgi mažai kas tikėjosi stebuklų, bet dėl to buvo tik smagiau grįžti į Kauną su Eurolygos taure", – prisiminė A.Brazys.

Šįvakar 19 val. Lietuvos čempionai pusfinalyje su Stambulo "Fenerbahce" pamėgins žengti pirmąjį žingsnį istorinio triumfo pėdomis.

– Kurią komandą pavadintumėte šiemečio finalo ketverto favorite? – paklausėme A.Brazio.

– Šiemet yra vienas tų retų sezonų, kai nėra dominuojančios komandos. Sezono metu visi klubai turėjo nuosmukių. O dabar visų šansai daugmaž panašūs. Tai suteikia papildomos intrigos.

– "Fenerbahce" – geriausiai besiginanti Eurolygos ekipa. Ką žalgiriečiai turi pasiūlyti varžovams, kad pralaužtų jų geležinę gynybą?

– Man būtų sunku patarinėti "Žalgirio" treneriams, nes jie patys viską supranta ir puikiai analizuoja. Gerai yra tai, kad žalgiriečiai šį sezoną yra "Fenerbahce" įveikę (Stambule laimėta 90:89, nors namuose nusileista 78:85). Tai įrodo, kad turkai yra įveikiami, ir mūsiškiams suteikia pasitikėjimo savo jėgomis. Kita vertus, Željko Obradovičiaus kolektyvai visada pasižymi tokia ypatybe, kad reguliariajame sezone jie gali atrodyti blankiau, bet lemiamu momentu visuomet yra pasirengę ir optimalios sportinės formos. Taip, kad bus labai sudėtinga...

– Pusfinalyje matysime dviejų išskirtinių trenerių akistatą: Ž.Obradovičiaus, turbūt tituluočiausio Eurolygos trenerio, ir Šarūno Jasikevičiaus, bene perspektyviausio Europos stratego. Ar mokinys pranoks savo mokytoją?

– Šarūnas yra dirbęs su daugybe garsių trenerių, bet man atrodo, kad iš Željko jis pasiėmė daugiausia. Tas pats temperamentas, reiklumas, vadovavimo būdas… Kovoti su panašiais į save būna sunkiausia. Jie pernelyg gerai pažįsta vienas kitą, nuspėja vienas kito veiksmus. Kita vertus, Šaras turi ir daugiau pranašumų. Jis vis dar jaunas specialistas, bet labai atsidavęs darbui, tikras darboholikas. Bus labai įdomu stebėti jųdviejų akistatą.

– Koks rezultatas finalo ketverte "Žalgiriui" būtų geras?

– Pats patekimas tarp keturių geriausių Europos klubų jau yra fantastika. Tai, ką jie nuveikė per visą sezoną, nusipelno gražiausių žodžių. Tad dabar lieka mėgautis žalgirietišku krepšiniu ir sirgti iki pat paskutinio metimo.

GALERIJA

  • Željko Obradovičius
Evaldo Šemioto nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS