D. Adomaitis po visai nesaldžios pergalės: nesupratau, kur buvo mūsų galvos | KaunoDiena.lt

D. ADOMAITIS PO VISAI NESALDŽIOS PERGALĖS: NESUPRATAU, KUR BUVO MŪSŲ GALVOS

  • 1

Šeštadienį ryte Lietuvai nedėkingą pasaulio čempionato burtų traukimo ceremoniją žiūrėjęs Dainius Adomaitis vakare savo mintis turėjo perkelti visai kitur – jo vadovaujamai Vilniaus „Ryto“ ekipai teko nenumatytai sunkus iššūkis vietiniame fronte.

Sostinės klubas Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynėse su priešpaskutinėje turnyro lentelės vietoje esančiais „Šiauliais“ susitvarkė tik per pratęsimą ir pergalę iškovojo 100:96.

„Galima pasakyti, kad ėjome šalia rungtynių. Toks įspūdis susidarė žiūrint į mūsų susikaupimą. Treniruotėse dirbome, bet to neatsinešėme į rungtynes.

Nesupratau, kur buvo mūsų galvos. Jauni žaidėjai yra jauni žaidėjai, bet šiandien patyrę krepšininkai ėjo šalia rungtynių.

Aišku, tai ir mano atsakomybė kaip trenerio, gal parinkau neteisingus žodžius, neteisingai dirbome treniruotėse“, – po mačo kalbėjo Dainius Adomaitis.

 

 

Sostinės ekipa rungtynėse vertėsi praktiškai su aštuoniais žaidėjais, o daugiau nei pusę taškų jiems pelnė Eimanto Bendžiaus, Martyno Echodo ir Mindaugo Girdžiūno trio.

Būtent Girdžiūno žvaigždė šeštadienį spindėjo ypač ryškiai.

Prieš atvykstant naujajam „Ryto“ įžaidėjui Derekui Needhamui lietuvis surengė tikrą šou ir pelnė 37 taškus bei surinko tiek pat naudingumo balų. Tai buvo jo rezultatyviausias karjeros mačas LKL.

„Mindaugas mums laimėjo rungtynes. Bet mes žinome jo potencialą puolime ir tai nieko nenustebino“, – sakė D.Adomaitis.

„Ryto“ naujokas Needhamas sostinėje nusileis sekmadienio vakarą ir turėtų debiutuoti kitos savaitės rungtynėse su Prienų „Skycop“.

„Ieškoti naujoko sekėsi sunkiai, pasirinkimas mažas. Iš Dereko labiausiai tikimės žaidimo organizacijos ir geros gynybos.

Jis yra greitas žaidėjas, gali sparčiai pereiti į puolimą, o mums to šiandien kai kuriose situacijos pritrūko“, – teigė D.Adomaitis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

nejuokintų

Kas atsako už komandos rengimą ir pasiruošimą rungtynėms , Adomai ? Atsikalbinėjimo meistras . Vargšė Lietuvos rinktinė , turėdama tokį trenerį - kur nueisime pasaulio čempionate ? Sabai ,geriau užsiimtum toliau LIDL'o reklamomis , užuot sprendęs klausimus dėl trenerių skyrimo .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS