D. Adomaitis tiki – „Žalgiris“ į Pirėjų nebegrįš | KaunoDiena.lt

D. ADOMAITIS TIKI – "ŽALGIRIS" Į PIRĖJŲ NEBEGRĮŠ

Namo Eurolygos ketvirtfinalio serijoje sugrįžęs Kauno „Žalgiris“ atgal į Pirėjų nebegrįš. Bent jau taip įsitikinęs Lietuvos nacionalinės rinktinės vairininkas Dainius Adomaitis, manantis, jog kauniečiai sugebės žengti į finalo ketvertą dar Kaune.

Pirmąjį žingsnį link šio tikslo Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai Nemuno saloje galės žengti jau šiandien, kai priims varžovą, su kuriuo pirmieji du ketvirtfinalio mūšiai Balkanų šalyje buvo itin atkaklūs.

Norint įkąsti Iannio Sfairopoulo kariaunai, žalgiriečiams praėjusią savaitę Graikijoje itin svarbu buvo pasiekti bent vieną pergalę. Tą „Žalgiris“ ir padarė, pirmąją akistatą su tituluotais varžovais laimėjęs 87:78.

Dabar iki išsvajotojo tikslo „Žalgiriui“ trūksta dviejų laimėjimų, o dukart iš eilės kauniečiai dabar kausis savo sirgalių akivaizdoje. Su tinklalapiu „BasketNews.lt“ bendravęs Lietuvos rinktinės vairininkas D. Adomaitis tikino, kad toks koziris kauniečių rankoje šioje serijoje gali būti lemiamas veiksnys.

„Prieš seriją sakiau, kad „Žalgiris“ laimės 3-2, bet dabar savo spėjimą atsiimu ir sakau, kad bus 3-1“, – užtikrintai rėžė D. Adomaitis.

Jo teigimu, „Žalgiris“ šioje serijoje turi ir kitą ne mažiau svarbią kortą – ištvermę. Bene daugiausiai šioje serijoje linksniuojamiems „Olympiakos“ vedliams, Vassiliui Spanouliui ir Georgiui Printeziui, yra atitinkamai 35-eri ir 33-eji metai.

Jei V. Spanoulis vis dar rungtyniauja, tarsi jo pase būtų įrašyta bent keliais metais vėlesnė data, tai G. Printezis šioje serijoje žaidžia sukandęs dantis ir vis dar jausdamas praėjusios traumos padarinius. Nepaisydami sveikatos problemų žaidžia ir Janis Strelnieks, Georgas Bogris ir Kostas Papanikolaou.

Tuo metu „Žalgirio“ fizinė forma, pasak D. Adomaičio, kardinaliai skirtinga.

„Faktas, kad „Olympiakos“ yra gerokai labiau patyrusi komanda, bet didelis „Žalgirio“ pranašumas yra tas, kad jie su savo fizine forma pataikė idealiai. Tai matome aikštelėje, matome, kaip rotuojami komandos žaidėjai. Matome, kad jėgų rezervų dar yra“, – argumentavo D. Adomaitis.

Prieš trečiąjį ketvirtfinalio serijos mačą D. Adomaitis su tinklalapiu „BasketNews.lt“ kalbėjosi apie nenustebinusį „Žalgirio“ pasipriešinimą Graikijoje, psichologiškai atsitiesusį Brandoną Daviesą ir skandalingą arbitrų faktorių.

– Treneri, ar teisinga yra teigti, kad po vienos „Žalgirio“ pergalės Pirėjuje serijos svarstyklės dabar krypsta link kauniečių pusės?

– Manau, kad šis rezultatas po dvejų rungtynių Pirėjuje „Žalgiriui“ yra labai geras. Per anksti sakyti, į kurią pusę krypsta šios serijos svarstyklės, bet žalgiriečiai supranta, kad situacija nebloga, turimas namų pranašumas, o atgal į Graikiją grįžti niekas tikrai nenori. Dabar bus labai svarbu neperdegti, vykdyti tai, kas sutarta.

– Jūsų nenustebino, kad „Žalgiris“ iš Pirėjaus grįžo su viena pergale?

– Manęs „Žalgiris“ nė kiek nestebina, tai yra atkrintamosios, matome, kaip komanda žaidžia rungtynių pabaigas… Mačiau ir tai, kaip ji atrodė šalies čempionate dar prieš šią seriją. Matosi, kad „Žalgiris“ dirbo tikslingai ir sistemingai, viską dėliojo taip, kad sportinės formos pikas būtų dabar. Dabar viskas matosi kaip ant delno. Pergalė Pirėjuje stebinti neturėtų.

– Kokį įspūdį šiose dvejose rungtynėse jums paliko „Olympiakos“?

– Įspūdis toks, kad klaustukų daugiau nei atsakymų. „Žalgiriui“ nėra lengva ruoštis prieš varžovą, kai neaišku, kas žais, o kas ne. Taktiškai, tai didelė įtaka ir ruoštis tokiam varžovui yra sudėtingiau. „Olympiakos“ yra labai priklausoma nuo Vassilio Spanoulio, nors paskutnėse rungtynėse jie gerai žaidė ir be jo, su Jamelu McLeanu penktoje pozicijoje. Pakeista gynybos sistema graikams suveikė. Taip „Olympiakos“ parodė ir kitą savo veidą, bet vis tiek esu įsitikinęs, kad ji stipriai priklauso nuo Spanoulio.

– Brandonas Daviesas šioje serijoje renka vidutiniškai po 20,5 taško ir puolime yra rimta „Žalgirio“ paspirtis. Tai – kiek netikėta kauniečių opcija?

– Mano įspūdis apie B. Daviesą – labai geras. Kalbėjau ir su Šarūnu (Jasikevičiumi – aut.), jis labai patenkintas Brandono darbu, žaidimu viso sezono metu. Klubas priėmė labai gerą sprendimą, pateikiant amerikiečiui naują kontraktą. Toks žingsnis yra labai geras, kuomet ramybės B. Daviesui buvo suteikta būtent prieš atkrintamąsias, ne kažkada vėliau. Dabar jis visus tik džiugina.

– Kas galėjo lemti tokį kokybinį krepšininko šuolį lemiamų kovų metu – ta pati psichologija ar palankūs varžovai?

– Ir tai, ir tai. „Olympiakos“ su dideliais savo krašto puolėjais nėra labai palanki komanda Edgarui Ulanovui, bet B. Daviesui žaisti yra gana paranku. Žinote, serijose nepakanka vieno žaidėjo, reikia ir kitų, x faktorių iššovimo. Idealu, kai kažkas sužaidžia gerą mačą, kuomet vienas ar du susitikimai nesusiklosto.

– Šioje serijoje daug dėmesio skiriama teisėjavimui. Ar jums taip pat arbitrų darbas krito į akis?

– Patys matėte rungtynes, tikrai matėsi tendencingų epizodų. Man labai gaila, kad pati serija, žaidėjų ir trenerių individualios kovos po truputį stumiasi į šalį, į pirmą vietą eina teisėjai. Žinome, kad atkrintamosiose kaunamasi bet kokiomis priemonėmis, bet nesmagu žiūrėti, kai vienoje pusėje epizodai traktuojami vienaip, o kitoje – kitaip.

– Jums neatrodo, kad šioje poroje tokios diskusijos pamažu stumia į šalį patį krepšinį?

– Teisėjai tose rungtynėse gavo didelį spaudimą, bet trenerį kone labiausiai visuomet erzina skirtingas traktavimas. Tinkamas yra pasakymas, kad norisi lygių švilpukų abiem komandoms. Juk yra įrodyta, kad teisėjai klysta visada, tačiau norisi, kad tos klaidos nebūtų į vieną pusę. Tikiuosi, „Žalgirio“ arenoje bus kitaip.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS