D. Redikas: su komanda noriu pasiekti kuo daugiau | KaunoDiena.lt

D. REDIKAS: SU KOMANDA NORIU PASIEKTI KUO DAUGIAU

  • 0

„Jonavos“ klubo naujokas Dovydas Redikas pasidalino savo mintimis apie debiutą Jonavoje, savo sportinę formą, tikslus šiame sezone bei komandos vyriausiojo trenerio filosofijos supratimą.

- Dovydai, kai jautiesi Jonavoje?

- Labai gerai. Sąlygos labai geros čia. Net nesitikėjau, kad bus tokia gera arena. Tai yra aukščiausio lygio, LKL lygio salė.

- Turėjai pertrauką be krepšinio. Kokia šiuo metu yra tavo sportinė forma?

- Buvau pasiruošęs, sportavau visą vasarą. Judėjau kažkiek, nebuvo taip, kad visą laiką lovoje gulėčiau. Nėra taip, kad ji yra labai gera, bet įsivažiuosiu ir viskas bus gerai.

- Į NKL grįžti po dviejų sezonų pertraukos. Taigi, turi NKL patirties ir žaidei tada labai gerai. Ar dar prisimeni tuos įgūdžius ir žinai NKL virtuvę bei varžovus?

- Taip, buvau naudingiausias ir rezultatyviausias lygos žaidėjas. Bet šiaip viskas dabar keičiasi, nauji žaidėjai, nauji treneriai. Bet tikrai nebandysiu išradinėti dviračio, yra sukomplektuota komanda, dabar bandysiu kiek įmanoma labiau padėti komandai, padėti sau ir iškovoti kuo daugiau pergalių. Tie asmeniniai rodikliai nėra tokie svarbūs. Žinau, ko iš manęs nori treneris, aš su juo dirbęs ne vienerius metus.

- Debiutuosi mače su Šakių „Vyčiu“ – komanda, kurioje ir žaidei paskutinį kartą NKL. Ar bus šios rungtynės kažkuo ypatingos?

- Ne, pagrindinis dalykas man bus sugrįžti, po tiek laiko jaučiuosi išsiilgęs krepšinio, norisi sportuoti. O ar čia ar „Vytis“, ar Mažeikiai, visiškai nesvarbu. Man tiesiog norisi sportuoti ir padėti klubui. O tai, kad bus „Vytis“, tai didelės reikšmės neturi. Aš prieš juos nieko blogo tikrai neturiu, jie man buvo suteikę šansą, tad bus kažkiek malonu, bet didelio skirtumo man šiuo metu nėra.

- Ar komandos treneris jau yra paskyręs tau kažkokias užduotis?

- Jis žino mano stipriąsias puses, žino, kuo aš galiu būti naudingas komandai ir kuo galiu padėti. Aš suprantu trenerio filosofiją, jo žaidimo schemas, jo krepšinio matymą. Manau, kad mes suprantame vienas kitą ir žinome, ko norime vienas iš kito. Išskirtinių užduočių tikrai neturiu, viskas turi būti pagal numatytą planą, pagal gynybos ir puolimo schemas.

- Ar žiūrėjai NKL sezono rungtynes šiemet?

- Žiūrėjau. Jonavoje žaidė keli mano draugai, tai stebėdavau „Jonavos“ rungtynes.

- Kaip vertini komandos galimybes šiame sezone?

- Klube yra aukšti reikalavimai, komanda siekia aukščiausių tikslų. Ambicijos – pagrindinis dalykas. Kol kas garsiai apie tai nekalbame, tačiau visi suprantame, kad susirenkame ne tik pažaisti, bet ir siekti aukščiausių tikslų. Ir aš pats noriu su šia komanda pasiekti kuo daugiau.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS