Techninėmis pražangomis prapliupusiame mūšyje – dar viena žalgiriečių sėkmė | KaunoDiena.lt

TECHNINĖMIS PRAŽANGOMIS PRAPLIUPUSIAME MŪŠYJE – DAR VIENA ŽALGIRIEČIŲ SĖKMĖ

Tomas Masiulis ir Vidas Ginevičius gavo pakankamai progų pasinervinti, bet jų treniruojami jaunieji žalgiriečiai trumpiausiu keliu skuba į NKL ketvirtfinalį. Kauno „Žalgiris-2“ krepšininkai ketvirtadienį jau išvykoje laimėjo antrąsias aštunfinalio serijos rungtynes su Kauno Technologijos universitetu (KTU).

Nacionalinės krepšinio lygos (Mezon-NKL) aštuntfinalio antrajame mače svečiai KTU aikštėje turėjo pavargti labiau nei pirmojoje akistatoje, kai varžovus tiesiog sutriuškino 102:60. Šįsyk studentai ir geriau puolė, ir patikimiau gynėsi. Nors žalgiriečiai žvaliau pradėjo rungtynes, šeimininkai kur kas taikliau svaidė tritaškius ir dvitaškius. Į savo treniruočių salėje „apšaudytus“ krepšius jie pasiuntė net 66 proc. dvitaškių ir 32 proc. tritaškių. Taiklių metimų dėka prieš pirmojo kėlinio pabaigą šeimininkai rezultatą išlygino 16:16. Žalgiriečiai, daugiausia Mato Jogėlos, Martyno Sajaus, Vitaliaus Kozio ir Roko Jokubaičio pastangomis laimėjo ir pirmąjį ketvirtį ir spurtavo antrajame Vienu metu jų persvara siekė 13 taškų (47:34).

Kai jau atrodė, jog pasikartos pirmųjų rungtynių scenarijus, KTU krepšininkai vėl mobilizavosi. Jie 25:20 laimėjo trečiąjį ketvirtį ir atkūrė įtampą. Trečiajame kėlinyje sužaidus 3 min. KTU atsilikimas sumažėjo iki 6 taškų (45:51). Toks pat deficitas išliko ir po ketvirčio (61:67). Lemiamą kėlinį „Žalgiris-2“ pradėjo 6 taškais iš eilės ir pabėgo 12 taškų (73:61). Po Mindaugo Motuzo ir Mato Sapiegos metimų KTU vėl priartėjo iki 7 taškų, tačiau tuomet žalgiriečiai spurtavo 12:2 bei likus 3 minutėms iki susitikimo pabaigos susikrovė 17 taškų pranašumą. Mače neišvengta emocijų protrūkio, žaidėjams skirtos ne viena ir ne dvi techninės pražangos. Viename epizodų už nesportinį elgesį techninės skirtos iškart abiejų komandų krepšininkams.

„Žalgirio-2“ lyderiu tapo Ignas Sargiūnas, vien per paskutinį kėlinį surinkęs 13 taškų, o iš viso - 21 tašką (8/11 dvit., 5/6 baudos). „Žalgiris-2“ gretose dar rezultatyviai žaidė Matas Jogėla 18 (8/8 baudos), Martynas Sajus 13 (7 atk. kam.), Vitalijus Kozys 12 ir Rokas Jokubaitis 11 (7/7 baudos, 4 rez. Perd.). Varžovų ekipoje: Mindaugas Motuzas 17 (5 atk. kam.), Karolis Kokoška 15 (6 atk. kam.), Matas Sapiega 12 (12 rez. perd., 11 kl.) ir Medas Kuprijanovas 11.

Trečiosios serijos iki trijų laimėjimų rungtynės vyks šeštadienį „Žalgirio“ treniruočių salėje Petrašiūnuse. Komanda, nugalėjusi šioje serijoje, ketvirtfinalyje susikaus su „Šilutės“ krepšininkais.

Gairės: NKL, Žalgiris-2, KTU
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS