Eurolyga abejoja „Žalgirio“ galimybėmis pakartoti praėjusio sezono sėkmę | KaunoDiena.lt

EUROLYGA ABEJOJA „ŽALGIRIO“ GALIMYBĖMIS PAKARTOTI PRAĖJUSIO SEZONO SĖKMĘ

  • 2

Eurolygos oficialioje svetainėje Kauno „Žalgirio“ komandą apžvelgiantys pirmenybių atstovai abejoja Šarūno Jasikevičiaus kariaunos galimybės pakartoti praėjusių metų sėkmę.

Jie pabrėžė didžiausią „Žalgirio“ trūkumą – pokyčius gynėjų pozicijose. Iš praėjusio sezono komandoje neliko nė vieno įžaidėjo, o atakuojančio gynėjo pozicijoje liko vienintelis Artūras Milaknis.

„Žalgiriui“ bus sunku pakartoji istorinio sezono pasiekimus, kuomet ekipa pirmą kartą šiame amžiuje prasibrovė į finalinį ketvertą, – rašoma oficialioje Eurolygos svetainėje. – Kauno klubo užduotis apsunkina didžiuliai pokyčiai gynėjų grandyje. Tačiau komandoje yra vienas žmogus, kuris apie gynėjų žaidimą žino viską. Tai treneris Šarūnas Jasikevičius. Būtent jo tęsiami darbai Kaune leidžia ištikimiausiems sirgaliams tikėti „Žalgirio“ galimybėmis.“

Žaidėją, į kurį būtina labiau atkreipti dėmesį, Eurolyga išskyrė Edgarą Ulanovą. Puolėjas „Žalgiryje“ rungtyniaus penktąjį sezoną, o praėjusiais metais vidutiniškai pelnydavo po 7,5 taško, atkovodavo po 4,1 kamuolio ir atlikdavo po 2,1 rezultatyvaus perdavimo.

Eurolyga pažymi, kad praėjusį sezoną Ulanovas tarp žalgiriečių praleisdavo beveik daugiausiai laiko aikštėje (27 min.) – jis nusileido tik Kevinui Pangosui.

Ulanovas komandoje pirmavo pagal blokuotus metimus, kurių per sezoną atliko 15. Eurolyga taip pat pastebi, kad puolėjas yra tas žaidėjas, kuris sugeba pataikyti lemiamus metimus. Spėjama, kad Ulanovas taps vienas svarbiausių Šarūno Jasikevičiaus sudėties dalių.

Eurolygoje „Žalgiris“ startuos spalio 12-ąją, kuomet namie priims Vitorijos „Baskonia“.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Emigrantas

Tegul jie abejoja, mums nuo to tik geriau!!!

As

Jau prasideda pletkai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS