I. Sargiūno taiklus metimas atvėrė „Žalgiriui-2“ duris į NKL pusfinalį | KaunoDiena.lt

I. SARGIŪNO TAIKLUS METIMAS ATVĖRĖ „ŽALGIRIUI-2“ DURIS Į NKL PUSFINALĮ

  • 0

Penktosiose Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) ketvirtfinalio rungtynėse antradienį Kauno „Žalgiris-2“ išvykoje po dramatiškos kovos 77:75 (21:23, 17:21, 8:11, 31:20) palaužė „Šilutę“ ir laimėjo seriją iki trijų pergalių 3-2.

Pergalę svečiams išplėšė taiklus Igno Sargiūno metimas prieš pat finalinę sireną.

Tomo Masiulio auklėtiniai ketvirtfinalio serijoje atsiliko 1-2, tačiau laimėjo ketvirtąją dvikovą namuose ir išplėšė lemiamas rungtynes. Jose žalgiriečiai didžiąją dalį buvo besivejančiųjų vaidmenyje, bet išsikapstė ketvirtajame kėlinyje, kuriame Matas Jogėla pelnė 15 taškų.

„Šilutė“ trečiojo kėlinio pabaigoje pirmavo 55:46, tačiau žalgirietis M. Jogėla surinko penkis taškus iš eilės, o Martynas Arlauskas lanką sudrebino galingu dėjimu ir kauniečių deficitas sumažėjo iki dviejų taškų (57:59). „Šilutė“ sužaidė kiek sėkmingesnę atkarpą ir įgijo penkių taškų pranašumą (68:63), bet kauniečiai vienos atakos metu surinko penkis taškus - M. Jogėla pataikė tritaškį, o tuo pat metu buvo prasižengta kitoje aikštelės dalyje ir Gytis Masiulis gavo teisę mesti du baudų metimus.

Prasidėjus paskutinei ketvirtojo kėlinio minutei I. Sargiūnas pelnė du taškus ir padidino svečių persvarą (73:70), tačiau Taurantas Tamošiūnas iš karto į tai atsakė tritaškiu ir rezultatą išlygino (73:73). Komandos dar kartą apsikeitė taškais (75:75), o mačo didvyriu tapo I. Sargiūnas, kuris, iki rungtynių pabaigos likus sekundei, atliko reidą krepšio link bei pataikė pergalingą dvitaškį.

„Žalgirio-2“ komandoje M. Jogėla surinko 22 taškus, Gytis Masiulis pelnė 18 taškų, atkovojo net 19 kamuolių ir blokavo 5 metimus, Martyno Sajaus sąskaitoje - 12 taškų, Ignas Sargiūnas pridėjo 10 taškų.

Šilutės ekipai Taurantas Tamošiūnas pelnė 21 tašką, Modestas Žaunieriūnas - 14, Calebas Oetjenas - 11.

Žalgiriečiai pusfinalyje kovos su reguliariojo sezono nugalėtojais Šakių „Vyčio“ krepšininkais. Kitame pusfinalyje susitiks Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ ir Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS