Į Lietuvą grįžęs J.Mačiulis: negaliu savęs pasikviesti į „Žalgirį“ | KaunoDiena.lt

Į LIETUVĄ GRĮŽĘS J.MAČIULIS: NEGALIU SAVĘS PASIKVIESTI Į "ŽALGIRĮ"

Jonas Mačiulis grįžo į Lietuvą, tačiau ne į gimtąjį Kauną, o į Panevėžį, kur antradienį jo laukia nelengvas mūšis. Atėnų AEK ekipai atstovaujantis Lietuvos rinktinės puolėjas FIBA Čempionų lygos mače mėgins mesti iššūkį Panevėžio „Lietkabelio“ komandai.

Graikai turnyro lentelėje rikiuojasi lyderių gretose, o panevėžiečiai jau nebeturi vilčių žengti į atkrintamąsias varžybas.

-          Ko laukiate iš rytojaus dvikovos?

-          Varžybos turėtų būti geros, nes „Lietkabelis“ rodo neblogą formą. Žinoma, jų žaidimas banguoja, bet namuose jie žaidžia susikoncentravę. Turėtų būti įnirtinga kova.

– Kaip pats jaučiatės AEK komandoje?

– Gerai jaučiuosi, viskas gerai. Sezonas jau įsibėgėjo, ateina ta linksmoji pusė, kur prasideda kovos dėl kažkokių vietų. Viskas labai gerai, mes laukiame tų kovų.  

– Turite omenyje ir artėjančią kelionę į Tarpkontinentinės taurės turnyrą Rio de Žaneire?

– Bus įdomu, nes keliausime 6 dienoms ten, sužaisime dvejas rungtynes. Bus 8–9 valandų laiko skirtumas, bet nieko nepadarysi – reikia važiuoti ir žaisti.

– Kokie jūsų šansai pakartoti prieš 4 metus su „Real“ pasiektą laimėjimą?

– Žiūrėsime. Kai žaidėme su „Real“, su ta pačia komanda susitikome du sykius. Dabar bus keturios komandos, kiekvieno žemyno čempionai. Aišku, NBA neatsiunčia savo čempionų, bet atsiūs G lygos čempionai, todėl bus įdomu. Visi šiais laikais moka žaisti krepšinį, dar yra laiko faktorius toms ekipoms, kurios iš kitų žemynų. Noro laimėti yra.

– Būtent dėl išvykos negalėsite padėti Lietuvos rinktinei?

– „Langas“ prasideda šiek tiek vėliau. Mes į Atėnus grįšime vasario 19 ar 20 dieną. Dar būtų laiko, bet žiūrsiu, kaip jausiuosi. Dabar galvoju apie paskutines rungtynes grupėje, kurių nenorime pralaimėti, nes norime užimti grupėje pirmąją vietą.

– Ar sąlygos AEK klube, lyginant su ankstesniais klubais, geros?

– Dabar AEK yra kylantis klubas, turintis gerą finansinę bazę. Treniruočių ir rungtynių sąlygos yra tokios pat kaip „Panathinaikos“, nes viskas vyksta toje pačioje arenoje. Nelyginu kai kurių dalykų, nes jie tiesiog nesulyginami. O šiaip gaunu daug žaisti, esu patenkintas.

– Seniai nematėme jūsų rungtyniaujant Lietuvoje. Ar netraukia namų link?

– Mane visada traukia, bet negaliu savęs pasirašyti į „Žalgirį“. Visada traukia ir smagiau žaisti namuose, bet toks gyvenimas.

– Ar sekate „Žalgirio“ pasirodymą?

– Tikrai seku, tikrai įdomu. Gal ne taip gerai sekasi, kaip visi laukėme ir tikėjomės po praėjusio sezono, bet dar turi visus šansus patekti į ketvirtfinalį. Linkiu sėkmės ir tikiuosi juos pamatyti „Top 8“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS