J. Mačiulis pasirašė sutartį su Krasnodaro klubu | KaunoDiena.lt

J. MAČIULIS PASIRAŠĖ SUTARTĮ SU KRASNODARO KLUBU

  • 0

Jonas Mačiulis greitai surado naują komandą. Oficialiai paskelbta, kad lietuvis pasirašė sutartį su Krasnodaro „Lokomotiv“, kuri galios iki šio sezono pabaigos.

„Esu labai laimingas, kad taip greitai buvau pakviestas tapti „Lokomotiv“ komandos dalimi. Tikiuosi, kad padėsiu komandai kovoti dėl titulo ir būsiu naudingas“, – po sutarties pasirašymo sakė Mačiulis.

Kovo antrąją dieną krepšininkas abipusiu susitarimu nutraukė sutartį su Madrido „Real“ komanda, o naują klubą surado per keturias dienas.

Šiandien Saša Obradovičiaus treniruojamas „Lokomotiv“ pradės kovas Europos taurės ketvirtfinalyje, tačiau šiose pirmenybėse lietuvis žaisti negalės. Puolėjas rungtyniaus tik VTB Vieningoje lygoje, kurioje Krasnodaro klubas šiuo metu užima trečiąją poziciją.

Kovo 6-oji diena yra paskutinė, kuomet Vieningosios lygos komandos gali registruoti naujus krepšininkus, tad Mačiulis iššoko į nuvažiuojantį traukinį.

„Lokomotiv“ komandoje Mačiulis pakeis traumą patyrusį australą Ryaną Broekhoffą. Pastarasis dėl piršto sužeidimo nežais 6 savaites.

Mačiulis po išsiskyrimo su „Real“ negalėjo žaisti kitoje komandoje nei Eurolygoje, nei Europos taurėje. Visgi žalia šviesa į Rusijos miestą jam užsidegė po 27-erių metų 197 cm ūgio Broekhoffo traumos.

„Lokomotiv“ komanda dažnai žaidžia trimis gynėjais, o tuomet lengvojo krašto puolėjo poziciją užimdavo Broekhoffas, Chrisas Babbas arba Mardy Collinsas. Sunkaus krašto puolėjo pozicijoje daugiausiai žaidžia Frankas Elegaras ir du vietiniai krepšininkai: Pavelas Antipovas ir Vladimiras Ivlevas.

Nuo 2014-ųjų metų „Real“ marškinėlius vilkėjęs Mačiulis sezono pradžioje dėl legionierių limito nebuvo registruojamas Ispanijos čempionato kovoms, o paskutiniu metu iškrito iš rotacijos ir Eurolygoje.

Vasario 23-osios dvikovoje su „Barcelona“ jis aikštėje praleido vos 11 sekundžių.

Iš viso per 22-ejas šio sezono Eurolygos rungtynes Mačiulis vidutiniškai žaidė po 13 minučių, rinko po 3 taškus, ir atkovojo po 1,8 kamuolio.

Ispanijos čempionate kaunietis aikštėje pasirodė 13-oje rungtynių, kuriose per 15 minučių pelnė po 4,2 taško bei atkovojo 2,9 kamuolio.

Mačiulis kartu su „Real“ 2015 metais iškovojo skambiausią pergalę klubiniame krepšinyje – tapo Eurolygos čempionu. Taip pat jis po dukart tapo Ispanijos lygos čempionu bei Karaliaus taurės laimėtoju. Po kartą atletas iškovojo Tarpkontinentinę taurę ir Supertaurę.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS