K. Maksvytis: mūsų tikslas – pirma vieta | KaunoDiena.lt

K. MAKSVYTIS: MŪSŲ TIKSLAS – PIRMA VIETA

  • 4

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė jau žino, su kuo teks susikauti 2025 m. Europos čempionato atrankos varžybose.

Vakar Miunchene (Vokietija) ištraukus burtus paaiškėjo, kad lietuviai žais H grupėje su Lenkijos, Estijos ir Šiaurės Makedonijos komandomis.

„Grupė nebloga, įdomi. Daug kas priklausys nuo to, kokias sudėtis suburs varžovai. Pastaruoju metu savo geriausią krepšinį demonstruoja lenkai. Mūsų tikslas bus užimti pirmą vietą“, – pasidalijo mintimis Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis.

A grupėje varžysis Slovėnijos, Ukrainos, Izraelio ir Portugalijos ekipos, B – Italijos, Turkijos, Vengrijos ir Islandijos, C – Ispanijos, Latvijos, Belgijos ir Slovakijos, D – Vokietijos, Juodkalnijos, Bulgarijos ir Švedijos, E – Prancūzijos, Kroatijos, Bosnijos / Hercegovinos ir Kipro, F – Graikijos, Čekijos, Nyderlandų ir Didžiosios Britanijos, G – Serbijos, Suomijos, Sakartvelo ir Danijos.

Visų grupių rungtynės turėtų vykti 2024 m. vasario 19–27 d. ir lapkričio 18–26 d., 2025 m. vasario 17–25 d.

Pernai „EuroBasket“ finalo turnyre Vokietijoje mūsiškiai užėmė tik 15 vietą.

 

Į 24 komandų finalo turnyrą, kuris numatytas 2025 m. Kipre, Suomijoje, Lenkijoje ir Latvijoje, pateks 1–3 vietas užėmusios ekipos (išskyrus tas grupes, kuriose žais „EuroBasket“ šeimininkų rinktinės).

Pernai „EuroBasket“ finalo turnyre Vokietijoje mūsiškiai užėmė tik 15 vietą.

K. Maksvyčio vadovaujama komanda B grupėje 85:92 pralaimėjo slovėnams, 73:77 – prancūzams, 107:109 – vokiečiams, 87:64 įveikė vengrus ir 87:70 – bosnius.

Aštuntfinalyje lietuviai nusileido ispanams 94:102.

Lenkai, su kuriais šįkart teks varžytis, 2022-aisiais nužygiavo iki pusfinalio, 54:95 nusileido Prancūzijos krepšininkams ir galutinėje rikiuotėje buvo ketvirti.

Kiti būsimieji varžovai estai savo grupėje užėmė 5 vietą (1 pergalė ir 4 pralaimėjimai), į atkrintamąsias varžybas nepateko, tad galiausiai tenkinosi 19 vieta.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

mask vyti

laimi tik tas ,kas Pataiko taikliau,o juodckiai pataiko.

IA....

...nuo galo 100% jau dabar matyti per kontrolines JUOKDARYS TAU NE DARBENAI!

Jonas

Juokdarys.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS