Kaune ir Vilniuje – skirtingi rūpesčiai | KaunoDiena.lt

KAUNE IR VILNIUJE – SKIRTINGI RŪPESČIAI

  • 3

Lietuvos krepšinio klubų vasara – nevienoda: kovinę sudėtį jau sukomplektavo tik Kauno "Žalgiris", o kitų komandų vadovai tebesidera su žaidėjais ir treneriais ar suka galvą, kaip sumokėti skolas.

Išsirinko numerius

Kol kas nesudėtingi išbandymai teko "Žalgirio" naujokams: jiems reikėjo išsirinkti numerius, kuriais ateinantį sezoną bus pažymėti jų sportiniai marškinėliai.

Anksčiausiai sutartį su Kauno klubu sudaręs amerikietis Aaronas White'as didžiąją savo karjeros dalį rungtyniavo 30-uoju numeriu pažymėtais marškinėliais. Šį skaičių jis pasirinko ir tapęs žalgiriečiu.

"Tokiu numeriu žaidžiau tiek vidurinės mokyklos, tiek universiteto komandoje. Daug puikių prisiminimų, susijusių su šiuo skaičiumi. Labai nudžiugau, kad ir "Žalgiryje" galėsiu būti 30-asis", – sakė A.White'as.

Bulgarijos pilietybę turintis įžaidėjas Dee Bostas pluša šios šalies nacionalinės rinktinės treniruočių stovykloje. Pastaruosius porą sezonų amerikietis vilkėjo 1-uoju numeriu pažymėtus marškinėlius. Šiam skaičiui jis ištikimas ir "Žalgiryje".

Pirmasis krepšininkas, išbėgsiantis ant "Žalgirio" arenos parketo per komandos pristatymą, bus Brandonas Daviesas – jis vilkės skaičiumi 0 pažymėtus marškinėlius.

Į šį numerį pretendavo ir kitas "Žalgirio" naujokas – 198 cm ūgio puolėjas amerikietis Royce'as O'Neale'as, rinkęsis iš kelių galimų variantų. Galiausiai paaiškėjo, kad jis rungtyniaus 15-uoju numeriu, kurį jam užleido žaidėjo karjerą baigęs Robertas Javtokas.

Savo norimo numerio negalėjo pasirinkti serbas Vasilije Micičius.

"Visada mėgau skaičių 13, nes juo pažymėtais marškinėliais  rungtyniavo mano mėgstamiausi krepšininkai Šarūnas Jasikevičius ir Dimitris Diamantidis. "Žalgiryje" šis numeris priklauso komandos kapitonui, todėl pasirinkau 22, kuris man irgi patinka", – Kauno klubo svetainėje zalgiris.lt paaiškino V.Micičius.

K.Maksvytį pakeitė latvis

Buvęs žalgiriečių varžovas LKL finale Panevėžio "Lietkabelis" rado naują vyriausiąjį trenerį – komandos vairą iš Kazio Maksvyčio perėmė 32-ejų latvis Artūras Štalbergas.

"Jaunas ir ambicingas specialistas jau turi aukšto lygio tarptautinių varžybų patirties, jo vadovaujama "Nižnij Novgorod" ekipa žaidė Europos taurės ir Vieningosios lygos turnyruose. Artūras net atsisakė darbo Latvijos rinktinės trenerių štabe, kad su "Lietkabeliu" gerai pasirengtų naujam sezonui", – tvirtino Panevėžio klubo direktorius Mantas Ignatavičius.

Praeitą savaitę "Lietkabelis" sukirto rankomis su pirmuoju naujoku – buvusiu Utenos "Juventus" 207 cm ūgio vidurio puolėju Vaidu Čepukaičiu, šiomis dienomis M.Ignatavičius buvo susitikęs su broliais Kšištofu ir Darjušu Lavrinovičiais.

"Derybos su Lietuvos krepšininkais sudėtingesnės nei su legionieriais, mūsiškių kainos pakilusios, lietuvių lūkesčiai aukšti – jie pirmiausia tikisi gerų pasiūlymų iš užsienio klubų. Tačiau derybos su broliais Lavrinovičiais buvo pačios lengviausios, jokių problemų nekilo. Viską išsprendėme per valandą", – papasakojo "Lietkabelio" vadovas.

Skolų nebeliko?

"Galime pasidžiaugti, kad sumokėjome visas skolas žaidėjams. Daugiau jų nebeturime. Ačiū Vilniaus miesto savivaldybei ir merui Remgijui Šimašiui. Mes ir vėl norime konkuruoti su Kaunu, puoselėjame dideles ambicijas", – užvakar pareiškė Vilniaus "Lietuvos ryto" klubo prezidentas Antanas Guoga.

Naujasis sostinės ekipos strategas, anksčiau kalbėjęs apie 3,4 mln. eurų deficitą, nekonkretizavo, kokią dalį sudarė skolos tik žaidėjams, kokią – kitiems kreditoriams, kiek jis pats ar jo valdomos įmonės investavo į klubą, kiek – kiti akcininkai, tarp jų – Vilniaus savivaldybė ir senokai krepšinį žaidęs Linas Kleiza, kuriam patikėtos "Lietuvos ryto" viceprezidento pareigos.

"Dar sunku suskaičiuoti, bet mano indėlis yra maksimalus, kad sugrįžtų pasitikėjimas, kad ateitų nauji rėmėjai", – paaiškino A.Guoga.

"Reikia pripažinti, kad vis dar keliais žingsniais atsiliekame nuo Kauno, bet sunkiai dirbsime, o galimybės – didelės. Yra Vilniuje daug gerų žaidėjų, bet daug jų išvažiuoja į Ispaniją ar į "Žalgirį". Bandysime juos susigrąžinti atgal", – svarstė L.Kleiza.

Pasvalio klubas – autsaideris

Kai kurių LKL klubų naujo sezono kontūrai kol kas labai migloti, kitų – vis ryškesni.

Pasvalio "Pieno žvaigždės" tebegaliojančią sutartį turi vos su vienu krepšininku (Ignu Fiodorovu), Alytaus "Dzūkija" – su dviem (Martynu Pocevičiumi ir Pauliumi Danisevičiumi), "Šiauliai" – su trimis, Utenos "Juventus" – su keturiais.

Mažiau nei po dešimt žaidėjų yra subūrę "Lietkabelis", Prienų-Birštono "Vytautas", Kėdainių "Nevėžis".

Karščiausia naujiena – iš Klaipėdos: "Neptūno" gretas papildė 35-erių metų 190 cm ūgio gynėjas klaipėdietis Tomas Delininkaitis, praeitą sezoną atstovavęs "Vytautui". Šis krepšininkas, 2010-ųjų pasaulio čempionato bronzos medalio laimėtojas ir 2013-ųjų Europos vicečempionas, uostamiesčio ekipoje žaidė ir 2001–2002 m.

GALERIJA

  • „Žalgirio“ naujokas A.White'as 30-uoju numeriu pažymėtus marškinėlius vilkėjo ir Ajovos universiteto komandoje.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Jurga

Gal jam Kaunas nieko nesiūlė, šiaip tai labai jau pasikėlęs....

Arnas

Tikrai parsidavelis

krepsio gerbejai

slikstus parsidavelis kauna iskeites i vilniujau nors nesireklamuok kaunas tave isbrauke isverstaskuriu nereikia

SUSIJUSIOS NAUJIENOS