Kaune ties kelią į Belgradą | KaunoDiena.lt

KAUNE TIES KELIĄ Į BELGRADĄ

Iki šiol penkis Kaune surengtus Eurolygos jaunių (iki 18 metų) krepšinio atrankos turnyrus laimėję "Žalgirio" vaikinai stengsis tai padaryti ir šeštą kartą.

Finalas – sekmadienį

"Žalgirio" arenoje vyksiančiose tradicinėse perspektyviausių Europos krepšinio talentų varžybose dalyvaus aštuonios komandos.

Trenerių Tomo Masiulio ir Vido Ginevičiaus vadovaujami žalgiriečiai rungtyniaus A grupėje kartu su Rygos VEF (Latvija), Maskvos srities "Chimki" (Rusija) ir Romos "Stellazzurra" (Italija) ekipomis.

B grupėje žais Stambulo "Fenerbahce" (Turkija), Paryžiaus CFBB (Prancūzija), Maskvos CSKA (Rusija) ir Arvydo Gronskio bei Edvino Justos treniruojami Vilniaus "Lietuvos ryto" jauniai.

Šiandien 11.15 val. "Žalgirio" krepšininkai susitiks su "Chimki" komanda, o 20.30 val. – su VEF. 13.30 vilniečiai išmėgins jėgas su Paryžiaus atstovais.

Rytoj 11.15 val. žais "Lietuvos rytas" ir "Fenerbahce", 16 val. – "Žalgiris" ir "Stellazzurra", 18.15 val. – Vilniaus ir CSKA ekipos.

Grupėse pirmas vietas užėmusios komandos sekmadienį 14.45 val. varžysis dėl vienintelio kelialapio į Eurolygos jaunių finalo turnyrą, kuris numatytas gegužės 17–20 d. Serbijos sostinėje Belgrade.

Sunki misija

Aikštės šeimininkų žalgiriečių ekipos pagrindą sudaro Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionate rungtyniaujantys krepšininkai.

Vienintelis Martynas Arlauskas jau turi ir Lietuvos krepšinio lygos (LKL) bei vyrų klubų Eurolygos varžybų patirties.

NKL čempionate vienas "Žalgirio" dublerių lyderių yra Rokas Jokubaitis (vidutiniškai 9,3 taško ir 4,6 rezultatyvaus perdavimo), sėkmingai žaidžia ir Erikas Venskus (7,6 taško ir 3,8 atkovoto kamuolio).

Kauniečių gretas laikinai papildęs Molėtų "Ežerūno" gynėjas Arnas Adomavičius pelno vidutiniškai po 10,3 taško, atkovoja po 4,1 kamuolio ir atlieka po 2,6 rezultatyvaus perdavimo, o Regionų krepšinio lygoje (RKL) rungtyniaujantis klaipėdietis Nojus Mineikis renka po 9,8 taško ir atkovoja po 6,6 kamuolio.

Treneris T.Masiulis patvirtino, kad komandos tikslas – pirmoji vieta ir kelialapis į finalo turnyrą, tačiau tai – sunki misija, nes atrankos varžybų formatas toks, kad kiekvienos rungtynės – tarsi lemiamos.

Tėvai stebės atžalas

"Lietuvos ryto" jaunių gretose – praeityje žinomų Lietuvos krepšininkų atžalos: olimpinio čempiono Šarūno Marčiulionio sūnus Augustas, Atlantos olimpiados bronzos medalio laimėtojo Tomo Pačėso Tomas ir daugkartinio LKL prizininko Virginijaus Sirvydžio Deividas.

Šią savaitę vilniečiai žaidė draugiškas rungtynes su Prienų-Birštono "Vytautu" ir pralaimėjo 93:130. D.Sirvydis surinko 19 taškų ir septynis kartus atkovojo kamuolį.

"Dauguma mūsų krepšininkų gerai pažįsta vienas kitą, nes yra kartu žaidę NKL ar RKL čempionatuose. Kaune bandysime prasimušti į finalą", – teigė "Lietuvos ryto" jaunių treneris A.Gronskis.

Tarp vilniečių varžovų – Paryžiaus CFBB jaunimo ekipa, kurią treniruoja Jeanas-Aime Toupane'as, "Žalgirio" legionieriaus Axelio Toupane'o tėvas.

"Žalgirio" jauniai

Martynas Arlauskas  gynėjas  199 cm  "Žalgiris"/"Žalgiris-2"

Rokas Jokubaitis  gynėjas  191 cm  "Žalgiris-2"

Erikas Venskus  puolėjas  205 cm  "Žalgiris-2"

Arnas Adomavičius  gynėjas  190 cm  Molėtų "Ežerūnas"

Vladimiras Markoveckis  vidurio puolėjas  216 cm  "Žalgiris-2"

Modestas Kancleris  gynėjas  201 cm  "Žalgiris-2"

Giedrius Bergaudas  vidurio puolėjas  209 cm  "Žalgiris-2"

Laurynas Vaištaras  puolėjas  197 cm  "Žalgiris-2"

Nojus Pankratjevas  gynėjas  188 cm  "Jonava-2"

Gabrielius Čelka  puolėjas  198 cm  Kauno "Perkūnas-Vytrita"

Matas Špokas  gynėjas  198 cm  A.Sabonio KM

Nojus Mineikis  puolėjas  200 cm  Klaipėdos "VKKM-Neptūnas"

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS