Po lengvos pergalės – kritiškas požiūris į žaidimą | KaunoDiena.lt

PO LENGVOS PERGALĖS – KRITIŠKAS POŽIŪRIS Į ŽAIDIMĄ

„Iš pradžių atrodėme solidžiai, bet antrojoje dalyje atsipalaidavome. Labai daug keitėmės gynyboje, gal todėl mūsų žemesnės žaidėjos atsidurdavo prieš jų aukštesnes“, - svarstė Laurynas Dulinskas. Jo vadovaujamos Kauno "Aistės-LSMU" įsirašė lengvą pergalę „Huawei Moterų lygos“ A divizione.

Kaunietės savo aikštėje 74:45 pranoko „Vilniaus Kibirkštį-VKM“. Įdomu, kad ši dvikova buvo neįskaičiuojamas į turnyrinę lentelę, nes oficialiai užfiksuota reguliariojo sezono pabaiga. „Aistės-LSMU“ pusfinalyje kovos su „Neptūnu“, o „Kibirkšties-VKM“ kovos baigtos.

Kaunietės nuo pat mačo pradžios atitrūko į priekį, bet antroje rungtynių dalyje pastebimai atsipalaidavo. Tuo pasinaudojusios jaunosios vilnietės trečiąjį ketvirtį laimėjo įtikinamai 16:6 ir sumažino skirtumą.

Nugalėtojų gretose rezultatyviausia buvo Brigita Sinickaitė, pelniusi 13 taškų. Ji taip pat atkovojo 6 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus bei surinko 17 naudingumo balų. Urtė Slavickaitė pelnė 11 taškų, atkovojo 6 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus bei surinko 19 naudingumo balų.

Vilniaus ekipos gretose labiausiai išsiskyrė Ugnė Sirtautaitė, kurios sąskaitoje per 24 minutes buvo 9 taškai (3/5 dvit., 3/3 baudų), 4 atkovoti kamuoliai, 2 rezultatyvūs perdavimai bei 15 naudingumo balų.

„Aisčių-LSMU“ gretose dar išsiskyrė: Neda Pliatkutė 12 (4/7 dvit., 7 rez. perd.) ir Gintarė Paulauskaitė 9 (4 blok.).

„Kibirkščiai-VKM“ daugiausia taaškų pelnė: Sintija Aukštikalnytė ir Gabrielė Sederevičiūtė po 11, Ugnė Sirtautaitė 9.

„Komandos stovi ant skirtingų laiptelių. Prieš rungtynes galvojau, kokia prasmė mums čia dalyvauti, kai pralaiminėjame 30 taškų. Bet priėjau išvados, kai tai didelė patirtis mūsų jaunai komandai“, - aiškino Jurgita Štreimikytė-Virbickienė.

Pasak „Kibirkšties-VKM“ trenerės, jos tikslas – auginti pamainą dabartinėms lygos lyderėms ir įkvėpti joms pasitikėjimo savo jėgomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS