Kaunietės neprilygo net silpniausiai lygos ekipai | KaunoDiena.lt

KAUNIETĖS NEPRILYGO NET SILPNIAUSIAI LYGOS EKIPAI

Kauno komandos Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) reguliariojo čempionato finišą pasiekė skirtingos nuotaikos. Kauno rajono „Hoptrans-Sirenos“ pirmą sykį klubo istorijoje pirmenybes baigė pirmojoje vietoje, o Kauno „Aistės-LSU“ tenkinosi 5-ąja pozicija.

„Hoptrans-Sirenoms“ pirmąją vietą garantavo užvakar Marijampolės „Sūduvos“ pasiekta pergalė 71:69 prieš Vilniaus „Kibirkštį“ bei prieš tai įtikinamai laimėta tarpusavio akistata su marijampolietėmis. Manto Šerniaus auklėtinės finišo tiesiąją pasiekė su 19 pergalių ir 5 pralaimėjimais. Antrojoje vietoje likusi „Sūduva“, ginanti čempionės titulą, turi tokius pat rodiklius. Trečia žengia Vilniaus „Kibirkštis“ (18 pergalių ir 6 nesėkmės), ketvirta – Klaipėdos „Fortūna“ (12 ir 12), penktos „Aistės-LSU“ (10 ir 14), šešta – Ukmergės „Vilkmergė“ (5 ir 19). Nors vienintele į atkrintamąsias varžybas nepatekusia komanda tapo „Šiauliai-Universitetas“, šiaulietės be pergalių neliko. Per visą sezoną skaičiavusios tik pralaimėjimus, jos ketvirtadienį sužaidė istorines rungtynes. Namuose žaidusios autsaiderės po pratęsimo 64:58 (13:11, 17:15, 8:13, 15:14, 11:5) patiesė Kauno „Aistes-LSU“.

Dainiaus Bertulio vadovaujamai ekipai vos 22 sekundes besiilsėjusi U. Bukauskaitė surinko 15 taškų, atkovojo 10 kamuolių ir atliko 9 rezultatyvius perdavimus. D. Paliulytė pelnė 14 taškų ir atkovojo 10 kamuolių, B. Sinickaitė liko per plauką nuo dvigubą dublio – į varžovų krepšį įmetė 17 taškų bei sugriebė 9 kamuolius.

Prasidėjus paskutinei ketvirtojo kėlinio minutei, D. Paliulytė pelnė du taškus ir išvedė šiaulietes į priekį – 53:51, tačiau kitoje atakoje Klaudija Serkevičiūtė atsakė taikliu dvitaškiu ir išlygino rezultatą. Šeimininkės dar turėjo savo atsakymui 13 sekundžių, bet U. Bukauskaitės metimą blokavo Gintarė Paulauskaitė ir nugalėjoms išaiškinti prireikė pratęsimo – 53:53.

Jame kontrolę savo rankose turėjusi Šiaulių komanda per lemiamas tris minutes laimėjo atkarpą 7:0 ir įgijo pergalingą persvarą – 64:57.

„Aistėms-LSU“ daugiausia taškų pelnė: Kristina Masionytė 13, Gintarė Paulauskaitė ir Akvilė Baronėnaitė – po 11.

Kaunietės antradienį startuosiančioje ketvirtfinalio serijoje antrus metus paeiliui susidurs su Klaipėdos „Fortūna“. „Hoptrans-Sirenos“ ir „Sūduva“ varžovių jau lauks pusfinalyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ttt

gal apie futbola ir moteru krepsini Lietuvoje reiketu rasyti ,sie reiskiniai dazniausiai pasitaiko kitose planetose,juk negalima rasineti apie sporto saka ,kur valytoja ir sekriatoriatas su teisejais yra pagrindiniai varzybu stebetojai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS