Klaipėdoje kausis Ballų šeima? | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOJE KAUSIS BALLŲ ŠEIMA?

Didelė tikimybė, kad Kazimiero Budrio taurės šeimų turnyro finaliniame turnyre Klaipėdoje kovos garsieji Ballai – tėvas LaVaras, sūnūs LiAngelas ir LaMelas.

Varžybų organizatorius K.Budrys per Prienų–Birštono „Vytauto“ komandos vadovus įteikė amerikiečiams kvietimą dalyvauti 42-ojo turnyro lemiamose kovose.

Artimiausiu laiku šeimų varžybų organizatorius tikisi sulaukti Ballų šeimos galvos teigiamo atsakymo.

K.Budriui ir Lietuvos šeimų krepšinio lygos prezidentui Rimantui Cibauskui, kad plačiau svečiams iš JAV papasakotų apie senas tradicijas turintį renginį uostamiestyje, nereikės net važiuoti į Birštoną. Amerikiečiai atvyks į Klaipėdą, kai mūsų mieste vasario 17 ir 18 d. vyks Karaliaus Mindaugo taurės turnyro pusfinalis ir finalas bei snaiperių konkursas, kuriame varžysis LaMelas Ballas.

O 42-ajame turnyre, skirtame Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiui, jau žinoma pirmoji šeima, laimėjusi pirmąsias atrankos varžybas. Bilietą į gegužės 25–27 d. vyksiantį finalą iškovojo Jocių komanda, kurioje žaidė giminės, įsikūrę Palangoje ir Plungėje.

Debiutantai pusfinalyje 71:55 nugalėjo Tamošauskus iš Mosėdžio (Skuodo r.), o finale 45:34 pranoko klaipėdiečius Remeikius.

Nugalėtojų penketuke išsiskyrė žinomas krepšininkas Evaldas Jocys, žaidęs garsiojoje Plungės „Olimpo“ komandoje, ir jaunoji Justė Jocytė, šalies jaunučių rinktinės narė. Ji pripažinta geriausia ekipos žaidėja.

Trečiąją vietą užėmė Tamošauskai, mažajame finale nesunkiai 42:24 įveikė Navardauskus iš Jakų (Klaipėdos r.), kurie prieš tai buvo pralaimėję ir Remeikiams 37:61.

Geriausiu Remeikių penketuko žaidėju pripažintas Vytautas, Tamošauskų – Jolanta, Navardauskų – Petras.

Į Klaipėdoje surengtą turnyrą, skirtą žinomam krepšinio specialistui Vladui Knašiui atminti, atvyko jo duktė Lilija Knašiūtė–Viskantienė. Viešnia K.Budriui už puikias varžybas įteikė Trispalvę.

Anot K.Budrio, finalinėse varžybose dalyvaus šeimos iš Anglijos, Ukrainos. Svečių iš šių šalių dar nėra buvę turnyre.

Dėl to, kad yra nemažai norinčių atvykti į Lietuvos pajūrį, šeimos Latvijoje ir Ukrainoje turės surengti savo atrankos varžybas.

Atrankos varžybos Lietuvoje dar vyks šešiuose miestuose arba miesteliuose.

„Krepšinis mūsų šalyje visais laikais buvo daugiau nei sportas. Tai neatskiriama mūsų gyvenimo dalis, – tvirtino K.Budrys. – O šeima yra didžiausia mūsų vertybė. Džiaugiuosi, kad šeimų krepšinio varžybos nepraranda populiarumo. Atvirkščiai, rungtyniauti susiburia dar daugiau tėvelių, mamyčių, vaikų. Tokios šeimos būna tvirtos, o vaikai jose išauga sveiki, be žalingų įpročių. Sportuojančios šeimos – mūsų šalies vilties židiniai.“

GALERIJA

  • Nugalėtojai: pirmą kartą susibūrusi Jocių komanda iš karto pateko į finalines varžybas.
Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Anonimas

Nigeriai ir narkomanai isvyti is amerikosu rado priekvaisas lietuvius kuriuos gerai pamels.

Lina

Žmones, prašau rašykit žodį LIETUVA iš didžiosios raidės.Netingėkit.

Jonas

Nedaug šlovės duos tie Ballai. Iš kitos pusės nereikia samdyti kokios nors cirko trupės kad paįvairintų renginį.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS