Klaipėdos „Neptūną“ valdys 7 verslininkai | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS „NEPTŪNĄ“ VALDYS 7 VERSLININKAI

  • 1

2018 m. Klaipėdos „Neptūno“ sezonas prasidėjo labai audringai – direktorių kaitos pasiutpolkė, finansiniai sukrėtimai, lyderių netektys ir mintys apie klubo pabaigą. Sezonui persiritus į antrąją pusę niūrūs debesys pradėjo sklaidytis ir ramybė po truputį atkeliauja į Klaipėdos „Neptūno“ uostą.

Klaipėdoje buvo sušauktas pirmasis dalininkų susitikimas, kuriame komandos dalis pasidalino septyni stiprūs regiono verslininkai: žuvies verslo atstovas, turintis ne vieną įmonę šioje srityje Sigitas Ambrazevičius, AB „Limarko laivininkystės kompanijos“ generalinis direktorius Vytautas Lygnugaris, UAB „Kamineros grupės“ valdybos pirmininkas Arūnas Tuma, UAB „Birių krovinių terminalo“ generalinis direktorius Vidmantas Dambrauskas, verslininkas Edvinas Vaičkus, UAB „Sveikatos gija“ vadovas Alvydas Vaičiūnas bei UAB „Rietuva“ vadovas Ramūnas Skurvydas. Pilnai stabilizavus padėtį klube planuojama į dalininkų gretas įtraukti ir Klaipėdos miesto savivaldybę.

„Viskas prasidėjo dar lapkričio mėnesį, Klaipėdos miesto mero Vytauto Grubliausko kabinete, kur kalbėjomės kartu su tuometiniu „Neptūno“ Valdybos pirmininku Vytautu Lygnugariu bei Lietuvos notarų rūmų prezidentu Mariumi Strakčaičiu apie padėtį klube, – pasakoja vienas klubo dalininkų ir pagrindinis permainų iniciatorius Sigitas Ambrazevičius. – Pokalbio metu gimė planas, kaip reikėtų perimti klubo valdymą ir vizija, kaip klubas turėtų atrodyti ateityje.“

Po šio susitikimo pokalbiai virto darbais ir prasidėjo ilgas ir intensyvus darbas klubui reikalingų pokyčių link.

„Pradinis planas buvo komandos dalis išdalinti stipriam regiono verslui bei miesto savivaldybei, kuri labai stipriai prisideda prie klubo gerovės tiek finansiškai, tiek visokeriopu palaikymu, – atvirauja S.Ambrazevičius. – Tačiau, kad šis planas virstų realybė, reikėjo žmogaus, kuris inicijuotų šiuos procesus. Gavęs paramą iš savivaldybės vadovų ir verslininkų nusprendžiau asmeniškai užsiimti reikalingomis pertvarkomis.“

„Mus su "Neptūnu" sieja ilgametė draugystė ir bendradarbiavimas, todėl buvome gerokai sunerimę dėl susidariusios situacijos, – pasakoja bendrovės UAB „Kamineros grupė“ valdybos pirmininkas Arūnas Tuma. – Krepšinis Lietuvoje – lyderiaujanti sporto šaka, o „Neptūnas“ visada buvo ir bus labai svarbus miestui, todėl Sigitui ryžtingai inicijavus permainas, stipriai jį palaikėme ir palaikysime, kad klubas ir toliau džiugintų miesto bendruomenę savo žaidimu ir pergalėmis“.

Po pradėtų permainų praėjo keturi mėnesiai ir, nors klubas dar turi sunkumų, viskas keičiasi į gerąją pusę. Permainų kulminacija tapo įvykęs pirmasis dalininkų susirinkimas, kurio metu buvo tiksliai nubrėžta tolimesnė klubo vizija ir sudėlioti ateities planai.

Klaipėdos uoste veikianti bendrovė „Birių krovinių terminalas“ yra tarp lyderių pagal krovos apimtis uoste. Išmoktas lyderystės pamokas terminalo vadovas V.Dambrauskas tikisi pritaikyti ir klube.

„Neptūnas“ jau ilgą laiką yra viena iš lyderiaujančių komandų Lietuvos krepšinio lygoje, todėl vienas iš pagrindinių tikslų – ir toliau išlikti Lietuvos krepšinio klubų elite. Žiūrime tik į ateitį ir dirbsime, kad ne tik išlaikytume aukštus rezultatus, bet ir pakeltume patį klubą į aukštesnį lygį“, – tolimesnius tikslus nubrėžia V.Dambrauskas.

„Sportas, man asmeniškai, reiškia labai daug, – sako pirmųjų uždarų teniso kortų Klaipėdoje įkūrimo iniciatorius Edvinas Vaičkus. – Ta emocijų lavina, kurios visada būna pilna „Švyturio“ arena padeda pasikrauti energijos ir į visus darbus kibti su didesne jėga. Būtent todėl ir negalėjau nusigręžti nuo klubo jam sunkiu metu. Man yra garbė būti „Neptūno“ dalimi ir padėti kelti klubą į aukštesnį lygį.“

Sėkmingai vykdomomis permainomis džiaugiasi ir klubo dalininku tapęs burnos chirurgas, odontologas Alvydas Vaičiūnas. Jis teigia, kad komandinis darbas yra viena iš stipriųjų jo vadovaujamos klinikos pusių.

„Iš ko geriau galima pasisemti komandinio darbo patirties, jei ne iš krepšinio klubo? – šypsosi jau trečią sezoną „Neptūną“ remiančios klinikos vadovas. – Krepšinis ir pajūrio klubas visada buvo mums labai artimas, todėl atėjus sunkiam metui nesinorėjo būti proceso stebėtojais iš šalies, norėjosi kuo daugiau prisidėti prie klubo sėkmės ir atsigavimo, todėl ir buvo nuspręsta įsigyti klubo dalių.“

„Tai labai didelė atsakomybė, – teigia pusantrų metų „Neptūno“ valdybos pirmininku buvęs Vytautas Lygnugaris . – Atsakomybė prieš miesto gyventojus, sirgalius bei miesto valdžią, todėl tik surinkus stiprią dalininkų komandą galima pamiršti praeitį ir žengti pirmyn. Tikiu, kad su naujaisiais dalininkais būtent taip ir padarysime.“

Įgijęs stiprių regiono verslininkų užnugarį, klubas pradeda naują gyvavimo laikotarpį, kuris, tikimasi, bus paženklintas dar skambesnėmis pergalėmis tiek krepšinio aikštelėje, tiek už jos ribų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tiesa

kad,jusu,zodziai,tiesiai.Dievului i ausi.......

SUSIJUSIOS NAUJIENOS