Krepšininkas M. Lukauskis po 15 metų grįžta į Panevėžį | KaunoDiena.lt

KREPŠININKAS M. LUKAUSKIS PO 15 METŲ GRĮŽTA Į PANEVĖŽĮ

  • 0

Aktyviai vasaros žaidėjų turguje besidarbuojantis Panevėžio „Lietkabelio“ krepšinio klubas pasirašė sutartį su 37 metų 198 cm ūgio Mindaugu Lukauskiu, informuoja klubas.

„Norime, kad komandoje žaistų kuo daugiau panevėžiečių, todėl po Gintaro Leonavičiaus įsigijimo džiaugiamės sukirtę rankomis su Lukauskiu. Mindaugas itin patyręs žaidėjas, rungtyniavęs ir Europos taurėje, ir Eurolygoje. Lukauskis yra tikras kovotojas, kuris niekada nenuleidžia rankų. Kitą sezoną norime būti ta komanda, kuri kibs į atlapus bet kuriam varžovui“, – kalbėjo „Lietkabelio“ direktorius Mantas Ignatavičius.

M. Lukauskis pastaruosius du sezonus praleido Vilniaus „Lietuvos ryte“. Į gimtąjį miestą atakuojančio gynėjo ir lengvojo krašto puolėjo pozicijose žaidžiantis atletas rungtyniauti grįžta po penkiolikos metų pertraukos.

Iš viso Panevėžyje M. Lukauskis rungtyniavo penkerius metus – nuo 1996 iki 2001 metų.

Gimtojo miesto „Cido“ arenoje M. Lukauskis yra šventęs dvi svarbias pergales – 2009 m. su „Lietuvos rytu“ ir 2014 m. su Prienų klubu jis į viršų kėlė Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurę. Prieš dvejus dar atsiėmė ir naudingiausio turnyro žaidėjo prizą.

Prabėgusiame Lietuvos krepšinio lygos („Tete-a-Tete Casino“ LKL) sezone M. Lukauskis ant parketo praleisdavo po 20 minučių, įmesdavo po 6 taškus, atkovodavo 2,3 kamuolio, atlikdavo 1,7 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo 6,1 naudingumo balo.

Sutartis su „Lietkabeliu“ taip pat turi Gediminas Žalalis, Tomas Rimša, Tadas Rinkūnas, Žygimantas Skučas, Simas Galdikas ir Gintaras Leonavičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS