Buvęs krepšininkas Ž. Ilgauskas neteks Lietuvos pilietybės | KaunoDiena.lt

BUVĘS KREPŠININKAS Ž. ILGAUSKAS NETEKS LIETUVOS PILIETYBĖS

  • 10

Vidaus reikalų ministerija pradeda procedūras, kad JAV gyvenantis buvęs garsus krepšininkas Žydrūnas Ilgauskas netektų Lietuvos pilietybės.

„Mes gavome oficialų atsakymą iš JAV ambasados Lietuvoje, kad jis yra įgijęs JAV pilietybę. Tai reiškia, kad mes pradėsime nutraukimo procedūrą, bet kol kas jam nėra nutraukta Lietuvos pilietybė“, - BNS pirmadienį sakė vidaus reikalų viceministro pareigas laikinai einantis socialdemokratas Elvinas Jankevičius.

Anot jo, Lietuvos pilietybės nutraukimo procedūra gali trukti keletą mėnesių.

Kaip pirmadienį pranešė LNK Žinios, krepšininko motina Antanina Ilgauskienė teigė, kad ši žinia jos sūnui buvo labai skaudi.

Šiemet pavasarį komandos „Cleveland Cavaliers“ savininkas viešai pranešė, jog Ž.Ilgauskas gavo JAV pilietybę.

1975 metais gimęs Ž.Ilgauskas krepšininko karjerą baigė 2011 metų rudenį. Ž.Ilgauskas - buvęs ilgametis „Cleveland Cavaliers“ žaidėjas, taip pat yra žaidęs „Miami Heat“ klube, prieš karjerą NBA žaidė Lietuvoje - Kauno „Žalgiryje“, „Atlete“.

Klivlande gyvenantis Ž.Ilgauskas su žmona augina du Lietuvoje įvaikintus vaikus.

Šiuo metu Konstitucija numato, kad išskyrus įstatymo numatytus atskirus atvejus, niekas negali būti kartu Lietuvos ir kitos valstybės pilietis.

Pagal dabartinį Pilietybės įstatymą, dviguba pilietybė leidžiama tiems, kurie iš Lietuvos pasitraukė iki Nepriklausomybės atkūrimo 1990-aisiais, taip pat tiems, kurie pilietybę įgijo automatiškai - gimdami arba per santuoką.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Liuks

Kam jam Lietuvos pilietybė,jei per daug metų nesugebėjo už Lietuvos rinktinę sužaisti...parsidavėlis,tik milijonus tegul savo Amerikoj ir skaičiuoja. Tokie ne lietuviaio išsigimėliai!!!

Kęstas Br.

Kam dar reikalingas dvigubos pilietybės draudimas? Kam turime atstumti nuo Lietuvos geriausius, kaip mūsų sporto žvaigždė Ilgauskas? Ar Lietuva jau galutinai saugi? Ar tauta neišmiršta? Tai Prezidentės Grybauskaitės klaida, kad egzistuoja toks kenksmingas draudimas, laikas ją ištaisyti. Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.

Big Z

Iki siol geriausias NBA zaides Lietuvis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS