Krepšinio lygų šeimą papildys dar viena | KaunoDiena.lt

KREPŠINIO LYGŲ ŠEIMĄ PAPILDYS DAR VIENA

  • 0

"Sieksime, kad kitąmet mūsų šalyje būtų profesionali trijulių krepšinio lyga, kurioje žaistų dešimt komandų", – pareiškė Lietuvos krepšinio "3 prieš 3" asociacijos steigėjas Rolandas Skaisgirys.

Yra į ką lygiuotis

Pastarieji keli mėnesiai Lietuvos trijulių krepšiniui buvo vieni sėkmingiausių per visą šios sporto šakos gyvavimo laikotarpį.

Didžiulio dėmesio ne vien Lietuvoje, bet ir užsienyje sulaukė pirmąkart surengtas "Hoptrans 3x3" turnyras, atvėręs jo laimėtojams Utenos "Juventus-Uniclub Casino" komandos žaidėjams duris į Tarptautinės krepšinio asociacijų federacijos (FIBA) varžybas "World Tour".

Debrecene (Vengrija) įvykusiuose dviejuose "Masters" kategorijos turnyruose antras vietas užėmė ir uteniškiai, ir Šakių "Vyčio-Gulbelės" krepšininkai.

"Pastarieji du pasaulio turo turnyrų finalai parodė, kad einame teisinga linkme – esame tarp pasaulio elito, nors iki lyderių serbų mums dar toloka. Reikėtų turėti penkias šešias tokio lygio komandas, kokios dabar yra Utenoje ir Šakiuose. To nuosekliai sieksime", – užtikrino R.Skaisgirys.

Rolandas Skaisgirys

Sujudo ir didmiesčiai

Pasak jo, kad būtų pasiekti užsibrėžti tikslai, reikia absoliutaus profesionalumo – nuo jaunimo ir moterų trijulių krepšinio rinktinių iki bazės plėtimo ir oficialaus šalies čempionato.

"Norime sutelkti dėmesį įvairioms trijulių krepšinio amžiaus grupėms, tarp jų – merginų, moterų, – kalbėjo R.Skaisgirys. – Lietuvos profesionalioje "3 prieš 3" krepšinio lygoje bus dalijami kelialapiai į "Masters", "Challenger" turnyrus ir "Hoptrans 3x3" varžybas. Mūsų projektu susidomėjo ir didieji miestai."

Einame teisinga linkme – esame tarp pasaulio elito, nors iki lyderių serbų mums dar toloka.

Pernai Lietuvos moterų krepšinio "3 prieš 3" rinktinė dalyvavo Europos čempionato atrankos varžybose, tačiau į finalo turnyrą nepateko.

Pasiūlymas iš FIBA

Lietuvos krepšinio "3 prieš 3" asociacijos darbą palankiai įvertino FIBA, tad mūsų šaliai jau siūloma surengti vieną iš "World Tour" etapų.

"Turime gerą ilgalaikį pasiūlymą. Deramės su kai kuriais miestais, kad turnyras vyktų jau šiais metais, – sakė R.Skaisgirys. – "Hoptrans" arena Palangoje buvo pirminis variantas, tačiau profesionali aikštelė bus gerokai įspūdingesnė. Lankiausi įvairiuose tarptautiniuose trijulių krepšinio turnyruose ir įsitikinau, kad tokios arenos – unikalūs, funkcionalūs statiniai."

Pernai trijulių krepšinio "World Tour" turnyrai buvo surengti Dohoje, Meksike, Prahoje, Lozanoje, Monrealyje, Los Andžele.

"Viliamės, kad prestižinį sąrašą papildys ir Lietuvos miestas", – teigė R.Skaisgirys.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS