Krepšinio trijulės derlių rinks rudenį | KaunoDiena.lt

KREPŠINIO TRIJULĖS DERLIŲ RINKS RUDENĮ

  • 0

Lietuvos trijulių krepšinio (3 prieš 3) lygos pirmo turo varžybas laimėjo ir kelialapį į tarptautinį „Challenger“ kategorijos turnyrą pelnė Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) komanda.

Išsidalijo ir premijas

Tauragėje surengtame pirmo turo finalo turnyre VDU ekipa, kurią sudarė Vitalijus Kozys, Justinas Ramanauskas, Ernestas Sederevičius ir Tomas Zdanavičius, pirmiausia savo grupėje 21:18 įveikė „Rokiškį“ ir 17:19 pralaimėjo „Kėdainiams“.

Vėliau kauniečiai ketvirtfinalyje 21:17 nugalėjo Marijampolės „Sūduvą-Mantingą“, pusfinalyje 21:19 – Vilniaus „Juz“, o finale 21:9 atsirevanšavo „Kėdainiams“.

VDU komandai teko ir 3 tūkst. eurų premija.

Bilietą į „Challenger“ turnyrą Vokietijoje ir 2 tūkst. eurų prizą pelniusiems „Kėdainiams“ atstovavo Arminas Kelmelis, Laurynas Danielius, Medas Kuprijanovas ir Povilas Dambrauskas.

Trečią vietą ir 1 tūkst. eurų iškovojo JUZ krepšininkai Simonas Lukošius, Emilis Butkus, Oshane'as Drewsas ir Robertas Subotkevičius.

Antro Lietuvos trijulių krepšinio lygos turo varžybos vyks liepą Palangoje, Gargžduose ir Panevėžyje, trečiojo – rugpjūtį Šakiuose, Marijampolėje ir Kaune.

Antras Lietuvos trijulių krepšinio lygos turas prasidės liepos 2–3 d. Palangoje.

Pateko į dvyliktuką

Vyrams rungtyniaujant Tauragėje, gera žinia atskriejo iš Lietuvos moterų trijulių krepšinio rinktinės.

Monika Grigalauskytė, Kamilė Nacickaitė, Martyna Petrėnaitė ir Gabrielė Šulskė kelialapio į Europos čempionato finalo turnyrą siekė Tel Avive (Izraelis).

Lietuvės 22:5 sutriuškino švedes, 18:11 nugalėjo šveicares, 22:20 – ukrainietes, tačiau 14:18 pralaimėjo olandėms, 8:13 – portugalėms ir užėmė ketvirtą vietą.

Tačiau, susumavus kitų atrankos varžybų, vykusių Rumunijoje ir Kipre, rezultatatus, mūsų šalies krepšininkės pateko į stipriausiųjų dvyliktuką.

Susitiks Austrijoje

Tad Europos čempionato finalo turnyre, kuris numatytas rugsėjį Austrijos mieste Grace, Lietuvai atstovaus moterų ir vyrų trijulių krepšinio rinktinės.

Krepšininkių varžybose taip pat dalyvaus Austrijos, Ispanijos, Vokietijos, Prancūzijos, Nyderlandų, Portugalijos, Šveicarijos, Kipro, Estijos, Lenkijos ir Rumunijos komandos.

Kartu su lietuviais medalių sieks Austrijos, Serbijos, Latvijos, Belgijos, Nyderlandų, Izraelio, Slovėnijos, Azerbaidžano, Vengrijos, Juodkalnijos ir Lenkijos krepšininkai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS