Lenkų treneris – euforijoje: žaidėjai turi arbūzų dydžio „kiaušinius“ | KaunoDiena.lt

LENKŲ TRENERIS – EUFORIJOJE: ŽAIDĖJAI TURI ARBŪZŲ DYDŽIO „KIAUŠINIUS“

  • 3

Lenkija trečiadienį pateikė didžiausią Europos čempionato sensaciją, ketvirtfinalyje įveikdami Slovėniją (90:87). Po rungtynių vyriausiasis Lenkijos rinktinės treneris Igoris Miličičius didžiavosi savo komandos atliktu darbu.

„Norėjome, kad slovėnai būtų susierzinę, nes kuo daugiau jie verkia, tuo labiau tai mus skatina, – sakė jis. – Nukeliu kepurę prieš savo žaidėjus už jų ištvermę ir už tai, kaip jie žaidė. Šiuo metu nieko negalvoju, yra didžiulė tuštuma. Tai, ką jie padarė, yra neįtikėtina.

Visada tikime pergale. Turime 12 žaidėjų, treniruotes ir personalą. Esame kaip šeima. Turime vidinės jėgos tikėti dideliais, neįmanomais dalykais. Ši komanda turi tai, ko niekas neturi Europoje. Žaidėjai turi arbūzų dydžio kiaušinius ir mėnulio dydžio širdis. Labai džiaugiuosi šiuo triumfu.“

Žaidėjai turi arbūzų dydžio kiaušinius ir mėnulio dydžio širdis.

Lenkija nustebino pasaulį pirmoje mačo pusėje, kai antrojo kėlinio pabaigoje įgijo 23 taškų (54:31) persvarą ir įpusėjus mačui pirmavo 19 taškų (58:39). Slovėnija galingai sugrįžo trečiajame kėlinyje ir netgi įgijo persvarą ketvirtajame (73:68), bet visgi lenkai pergalės iš rankų nepaleido.

„Žinojome, kad po pirmosios pusės jie grįš labai agresyviai. Tai yra krepšinis, mus užklupo varžovų spaudimas, – aiškino I. Miličičius. – Kai pradėjome normaliai atakuoti krepšį, vėl viskas atsivėrė. Sunkiu momentu žaidėjai ištraukė mačą su puikiu charakteriu. Sužaidėme vienas geriausių rungtynių gynyboje, kokias tik galima sužaisti. Laimėjome prieš Europos čempionus. Lenkijoje pasiekėme geriausią rezultatą nuo nežinau, kada. Neturiu žodžių, tikrai neturiu žodžių.“

Slovėnijos barjerą įveikusi Lenkija pusfinalyje dabar susikaus su Prancūzija. Šiame mače lenkai vėl nebus favoritai, tačiau I. Miličičiui tai netrukdo.

„Turime savo svajonių. Darysime viską, kad svajonė tęstųsi kuo ilgiau. Jau padarėme kažką neįsivaizduojamo. Tai šokas, bet mes einame toliau. Kapitonas (Mateušas Ponitka) sakė, kad tai puiku, bet mes dar netarėme paskutinio žodžio. Laikykimės to“, – užbaigė treneris.

Lenkai ir prancūzai pusfinalyje žais penktadienį 18.15 val.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

nuomonė

Niekada nereikia prieš laiką girtis.Vakar pamatėme,ka s yra kas su prancūzais.

Abejonė

Bukesnio palyginimo dėl tų savo kiašinių negalima buvo sugalvoti...pabėgiotų jis su arbūzo dydžio kiaušiniais..

Slovenai dar galejo

Pratesima suorganizuoti bet be Lukos siek tiek pasimete.Pernelyg savo neiveikiamumu buvo itikeje.Aisku jei Slovenai vietoje LT butu su Polska zaide butu buve visai kitaip

SUSIJUSIOS NAUJIENOS