„Lietkabelio“ agonija tęsiasi: skaudžiai supliektas ir Alytuje | KaunoDiena.lt

„LIETKABELIO“ AGONIJA TĘSIASI: SKAUDŽIAI SUPLIEKTAS IR ALYTUJE

  • 3

Ketvirtąją vietą LKL pirmenybėse vis dar žengiantis Panevėžio „Lietkabelis“ (10-6) – gilioje krizėje. Šeštadienio vakarą Aukštaitijos klubas svečiuose patyrė skaudžią nesėkmę, 68:85 (16:23, 20:19, 17:26, 15:17) nusileidęs Alytaus „Dzūkijai“ (6-10).

„Lietkabeliui“ tai buvo trečia triuškinančiu rezultatu patirta nesėkmė iš eilės.

Panevėžiečiai šiose rungtynėse vertėsi su aštuoniais žaidėjais, kadangi kojos traumą patyrė Vaidas Kariniauskas.

„Dzūkija“ sėkmingai pradėjo susitikimą ir iškart išsiveržė į priekį. Skirtumas ėmė augti, antrame ketvirtyje tapo dviženklis, o po ilgosios pertraukos „Lietkabelio“ bandymas naikinti deficitą buvo tik trumpalaikis.

Saulius Kulvietis ir Žiga Dimecas skirtumą mažino iki 2 taškų (42:44), o į Artūro Jomanto taškus atsakė du tolimus šūvius paleidęs Stefanas Sinovecas – 48:50. Vis dėlto tada „Dzūkija“ surengė spurtą 11:0 ir po jo varžovams nebeleido kurti didesnės intrigos, o po Egidijaus Dimšos tolimo metimo skirtumas siekė jau 19 taškų.

Pabaigoje rimtesnio pasipriešinimo „Lietkabelis“ varžovams nebesukūrė.

Kendrickas Brownas, kurio sutartis su „Dzūkija“ baigėsi šiame mače per 26 minutes pelnė 19 taškų, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, perėmė kamuolį, kartą suklydo, išprovokavo pražangą, 3 sykius pažeidė taisykles ir surinko 11 naudingumo balų.

Matui Jogėlai tai buvo naudingiausios karjeros rungtynės „Betsafe–LKL“: jis įmetė 14 taškų, atkovojo 8 ir perėmė 2 kamuolius, atliko 6 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 4 pražangas bei surinko 26 naudingumo balus. Jis taip pat pakartojo rezultatyvumo ir atkovotų kamuolių rekordą, o rezultatyvių perdavimų tiek daug atliko pirmąsyk.

„Dzūkija“: Kendrickas Brownas 19, Matas Jogėla 14 (8 atk. kam., 6 rez. perd., 26 naud. bal.), Egidijus Dimša 13, Artūras Jomantas 11 (23 naud. bal.).

„Lietkabelis“: Stefanas Sinovecas 18 (5 rez. perd., 25 naud. bal.), Paulius Valinskas (6 kld.) ir Žiga Dimecas po 12, Donatas Tarolis 10.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

T

Gal galima rasyti antrastes paprastesniais zodziais

Ro

Prieme Vainauska-suzlugde komanda, kai pamate ka daro atleido, bet jau velu..keletos metu darbas per du menesius paleistas vejais, kaip Rytas is normalios komandos tapo pajuokos objektu, taip ir cia nebeliko stiprios komandos.

beda

kai 'zaidejai' skaito save asais ir nori daug.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS