„Lietkabelio“ pergalė LKL: kroato debiutas ir brolio dvigubas dublis | KaunoDiena.lt

„LIETKABELIO“ PERGALĖ LKL: KROATO DEBIUTAS IR BROLIO DVIGUBAS DUBLIS

  • 0

Net penki žaidėjai pelnė dviženklį taškų skaičių, o Panevėžio „Lietkabelio“ ekipa iškovojo 15-ąją pergalę „Betsafe–LKL“ čempionate. Ramūno Butauto auklėtiniai namuose tik po atkaklios kovos 82:72 nugalėjo Kėdainių „Nevėžio“ krepšininkus.

Solidžias debiutines rungtynes „Lietkabelio“ gretose sužaidė Dominikas Mavra. 23 metų kroatas per 25 aikštelėje praleistas minutes pelnė 13 taškų (3/4 dvit., 2/2 trit.), atkovojo 2 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus bei 3 kartus suklydo.

Po 13 taškų panevėžiečiams taip pat pridėjo Simas Jasaitis ir Lorenzo Williamsas.

Darjušo Lavrinovičiaus sąskaitoje buvo dvigubas dublis – 12 taškų ir 12 atkovotų kamuolių, o dėl išnaudoto pražangų limito rungtynes anksčiau turėjęs baigti Vaidas Čepukaitis surinko 10 taškų.

„Nevėžio“ ekipoje išsiskyrė Lesteris Medfordas ir Gabrielius Maldūnas, atitinkamai pelnę po 17 ir 15 taškų. Tadas Sedekerskis pridėjo 13, o Vaidotas Volkus – 10 taškų.

Rungtynes abi komandos pradėjo apylygiai ir nerezultatyviai – po pirmojo kėlinio švieslentė degė lygus rezultatas (14:14). Antrajame ketvirtyje „Lietkabelis“ pradėjo didinti savo pranašumą, o po S.Jasaičio taiklios baudos šeimininkų persvara pasiekė dviženklę ribą (31:21). „Nevėžis“ buvo kiek sumažinęs atsilikimą, tačiau ketvirtį taikliu tritaškiu metimu baigė panevėžiečių naujokas D.Mavra – 36:29.

Po ilgosios pertraukos aikštėje vėl virė kieta kova – trečiojo kėlinio rezultatas buvo lygus (21:21) ir viskas sprendėsi lemiamame ketvirtyje (57:50). Ketvirtajame kėlinyje „Nevėžis“ bandė kabintis varžovams į atlapus, tačiau „Lietkabelis“ įrodė savo pranašumą – 82:72.

„Lietkabelis“: L.Williamsas, D.Mavra ir S.Jasaitis po 13, D.Lavrinovičius 12, V.Čepukaitis 10.

„Nevėžis“: L.Medfordas 17, G.Maldūnas 15, T.Sedekerskis 13, V.Volkus 10.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS