Lietuva ir elitinės krepšinio šalys kirto Eurolygai | KaunoDiena.lt

LIETUVA IR ELITINĖS KREPŠINIO ŠALYS KIRTO EUROLYGAI

  • 0

Konflikto sprendimo būdą Eurolygai pasiūliusi, tačiau teigiamo atsakymo nesulaukusi Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA) sušaukė lyderiaujančių krepšinio šalių vadovų susitikimą Ženevoje, kur buvo pasmerkta Eurolygos demonstruojama pozicija.

Diskusijoje dalyvavo devynių šalių vadovai, tarp kurių savo atstovą turėjo ir Lietuva. Savo mintys taip pat reiškė deleguoti žmonės iš Vokietijos, Graikijos, Izraelio, Italijos, Rusijos, Serbijos, Ispanijos bei Turkijos.

„Mes smerkiame Eurolygos atsisakymą pakeisti dvejų rungtynių datas kaip komercinę ataką prieš nacionalines komandas, kas kelia grėsmę jų egzistavimui ir galimybėms patekti į pasaulio čempionatą bei olimpines žaidynes. Rinktinės išlieka krepšinio lokomotyvais visame pasaulyje“, – rašoma bendrame pareiškime.

FIBA ir Eurolygai neradus kompromiso, rinktinės atrankos į planetos pirmenybes langų metu dėl besikertančio tvarkaraščio bus priverstos verstis be Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA) ir Eurolygoje rungtyniaujančių krepšininkų.

Nepaisant tokios situacijos, daugelis krepšinio šalių į savo preliminarius sąrašus vis tiek įtraukė Eurolygos žaidėjus, taip besivildamos, jog sulauks jų pagalbos artėjančiuose mūšiuose.

„Pripažįstame Eurolygos raštišką patvirtinimą Europos komisijai, jog klubas tikrai nepažeis reglamento, jeigu išleis krepšininkus į rinktinių rungtynes, bei raginame Eurolygą to laikytis nuo artėjančio lapkričio pakeičiant lygos kalendorių, kuris akivaizdžiai kliudo krepšininkams išvykti. Mūsų turnyruose dalyvaujantiems klubams primename, jog jie turi ne tik teisių, bet ir įsipareigojimų. Smerkiame bet kokį tiesioginį ar netiesioginį klubų spaudimą žaidėjams“, – skelbiama pranešime.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS