LKL autsaiderių akistatoje „Vytautas“ nokautavo „Nevėžį“ | KaunoDiena.lt

LKL AUTSAIDERIŲ AKISTATOJE „VYTAUTAS“ NOKAUTAVO „NEVĖŽĮ“

  • 0

Prienų–Birštono „Vytauto“ (6-24) ekipa itin svarbiose „Betsafe–LKL“ čempionato rungtynėse palaužė Kėdainių „Nevėžį“ (8-22) ir neleido varžovams pabėgti. Kėdainiškių pergalės atveju, „Vytauto“ šansai ištrūkti iš turnyro lentelės dugno būtų subliuškę.

„Vytautas“ viso susitikimo metu kontroliavo rungtynių eigą ir 96:79 (27:21; 26:22; 13:17; 28:17) susitvarkė su „Nevėžiu“.

„Nevėžio“ ekipa ketvirtojo kėlinio pradžioje bandė naikinti turimą 6 taškų deficitą, tačiau puikiai atakavę svečiai iš „Prienų“ greitai įgijo net 12 taškų persvarą – 76:64.

„Nevėžį“ galutinai nužudė įspūdingas Edvino Šeškaus tritaškis besibaigiant atakos laikui, kurį gynėjas paleido iš 9 metrų. Po E.Šeškaus taškų „Vytautas“ likus kiek mažiau negu dvejoms minutės jau pirmavo 84:70.

Po šio epizodo „Vytautas“ pradėjo smagintis. Greitose atakose nieko netrukdomas Kevinas Bristolis dėliojo į krepšį, o „Vytautas“ susikrovė itin solidžią persvarą.

„Vytautas“ itin svarbias rungtynes pradėjo kaip reikiant susikaupęs. Prieniškiai jau pirmajame kėlinyje buvo įgiję dviženklę persvarą – 25:14.

Antrajame kėlinyje „Nevėžis“ keliskart bandė mažinti atsilikimą, tačiau svečiai vis pabėgdavo ir į pertrauką išėjo turėdami 10 taškų pranašumą (53:43).

Vien per pirmus du kėlinius abi ekipos pataikė po 8 tritaškius. „Nevėžiui“ prireikė 16 bandymų, o „Vytautui“ – 12.

Po pertraukos abi ekipos pagerino gynybą ir nors kėdainiškiai sumažino deficitą, prieš lemiamą ketvirtį jie vis dar buvo besivejančių vaidmenyje (60:66). Vis dėlto ketvirtajame kėlinyje prieniškiai ir vėl pademonstravo puikų puolimą ir iškovojo užtikrintą pergalę.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS