Merginų krepšinio U20 rinktinės kapitonė A. Zdanevičiūtė: kviečiu visus, kas myli krepšinį | KaunoDiena.lt

MERGINŲ KREPŠINIO U20 RINKTINĖS KAPITONĖ A. ZDANEVIČIŪTĖ: KVIEČIU VISUS, KAS MYLI KREPŠINĮ

  • 1

Lietuvoje šeštadienį prasidės 2023 metų Europos merginų jaunimo (iki 20 metų) krepšinio čempionatas, o turnyro išvakarėse visos komandos surengė pirmąsias oficialias treniruotes varžybas priimsiančiose vietose – Klaipėdos „Švyturio“ ir Vilniaus „Jeep“ arenose.

Lietuvos rinktinė Europos čempionato B grupės varžybas pradės šeštadienį 18 val. dvikova su Vengrijos ekipa. Įėjimas į šias rungtynes – nemokamas, o jose apsilankę krepšinio gerbėjai dar ir turės galimybę laimėti Lietuvos rinktinės atributikos.

Lietuvos rinktinės kapitonė Audronė Zdanevičiūtė prieš pirmąsias oficialias rungtynes sakė, kad Europos čempionato pradžios laukia su šiokiu tokiu nerimu.

„Daug įvairių minčių sukasi. Turime prisijungusių naujų žaidėjų, jos turi įsisavinti informaciją apie mūsų gynybą, puolimo derinius. Suprantu, kad joms yra sunku. Yra nervų, jaudulio, bet kažkaip…“, – šyptelėjo krepšininkė.

Paklausta apie savo sportinę formą, rinktinės kapitonė demonstravo pasitikėjimą.

„Esu pasiruošusi, dėl savęs aš nesijaudinu. Man svarbiausia komanda, kad visos žaidėjos mokėtų tai, ką turime susiplanavę. Aš labiau jaudinuosi dėl komandos“, – sakė A.Zdanevičiūtė.

Kalbėdama apie būsimas varžoves, komandos kapitonė pažymėjo jų ūgį.

„Vengrės visada turi ūgio pranašumą. Jų 1-2 numeris už mane 20 cm aukštesnis, tad bus reikalų. Mes esame gal fiziškesnė komanda, galėsime pakovoti dėl atšokusių kamuolių, susikurti antrų galimybių. Pamatysime, kaip bus, – dėstė krepšininkė. – Reikia ateiti į rungtynes visiškai susikaupus, pamiršti baimę, numušti prie savų žiūrovų jaudulį. Aikštėje svarbiausia bus atsitvėrimas, kalbėjimas gynyboje ir reikia drąsiai mesti į krepšį. To mes labai bijome, reikėtų, kai kurias paneles padrąsinti.“

A.Zdanevičiūtė taip pat išskyrė palaikymo svarbą ir kvietė klaipėdiečius bei miesto svečius apsilankyti rungtynėse.

„Kviečiu visus, kas myli krepšinį, ateiti. Tai labai svarbu mums, labai svarbu ateinančioms kartoms, nes jos matys, kad yra stebinčių, palaikančių. Mums pačioms bus lengviau susitvarkyti su jauduliu, nes žinosime, kad turime užnugarį“, – užbaigė Lietuvos rinktinės kapitonė.

Liepos 29 – rugpjūčio 6 dienomis Klaipėdoje ir Vilniuje vyksiančiame Europos čempionate dalyvaus 16 komandų. Turnyro A grupėje (Klaipėda) kovos Portugalijos, Izraelio, Serbijos ir Čekijos rinktinės, B grupėje (Klaipėda) – Lietuvos, Prancūzijos, Vengrijos ir Suomijos, C grupėje (Vilnius) – Švedijos, Juodkalnijos, Ispanijos ir Lenkijos, o D grupės (Vilnius) – Latvijos, Turkijos, Italijos ir Belgijos.

Merginų jaunimo Europos čempionato vykdymą Lietuvoje bendrai finansuoja Nacionalinė sporto agentūra prie Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

papo karlo išdrožtas buratinae

gražiau atrodė už tas u20 merginas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS