A. Guoga oficialiai paliko „Lietuvos rytą“ | KaunoDiena.lt

A. GUOGA OFICIALIAI PALIKO „LIETUVOS RYTĄ“

  • 1

Vilniaus krepšinio klubo „Lietuvos rytas“ prezidentas ir bendrasavininkis Antanas Guoga pardavė savo turėtą klubo dalį kitam klubo dalininkui ir direktoriui Dariui Gudeliui.

Informaciją apie sandorį patvirtino klubas oficialiame tinklalapyje.

Perėmęs A. Guogos dalį, D. Gudelis valdo 40 proc. klubo, t.y, dalininkų susirinkime turi  8 balsus iš 20. Tokią pat balso teisę turi ir Vilniaus savivaldybė, 10 proc. viešosios įstaigos priklauso krepšininkui Linui Kleizai, po 5 proc. turi verslininko Jordano Kenstavičiaus bendrovė „Norvelita“ bei krepšinio klubas „Perlas“.

Klubas patvirtino, kad A. Guoga perdavė klubui 324 tūkst. eurų, kuriuos iki šiol buvo suteikęs kaip paskolą. Naujienų portalas delfi.lt skelbė, jog A. Guoga buvo įsipareigojęs klubui suteikti 850 tūkst. eurų paskolą.

Savo „Facebook“ paskyroje A. Guoga nurodė, kad pasitraukia ir dėl „tam tikro rėmėjo“ vaidmens klube. Anksčiau jis yra tiesiogiai išsakęs abejonių dėl „MG Baltic“ tapimo klubo rėmėju. Šiam koncernui pareikšti įtarimai politinės korupcijos byloje, kurioje figūruoja ir Liberalų sąjūdis.

„Prisijungiau prie klubo iš idėjos, kai reikėjo komandą žaibiškai gelbėti iš rasizmo skandalo ir į dugną tempusių skolų. Kartu su komanda padėtį stabilizavome, sumokėjome didžiąją dalį skolų ir svarbiausia – sugrąžinome į arenas sirgalius. Dalyvauti epizodiškai nėra lengva. Neišvengiamai atsiranda nuomonių išsiskyrimų, kaip kad ne itin maloni pastarojo meto istorija dėl tam tikro rėmėjo vaidmens klube“, – teigia jis.

Politikas ir verslininkas taip pat nurodo, jog ir toliau sieks pritraukti rėmėjus klubui.

Krepšinio klubas informuoja, kad dar vasarą A. Guoga dalį savo balsų perdavė L. Kleizai bei kitiems dalininkams, keturios A. Guogos valdomos dalys atiteko ir Vilniaus savivaldybei, kuri priešingu atveju nebūtų galėjusi skirti 0,5 mln. eurų paramos.

Šį penktadienį numatytas klubo dalininkų susirinkimas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

dede

matyt prasviesejo protas ir neatvede geros komandos i kracha

SUSIJUSIOS NAUJIENOS