Treneris neištvėrė estiško teisėjavimo | KaunoDiena.lt

TRENERIS NEIŠTVĖRĖ ESTIŠKO TEISĖJAVIMO

Lietuvos krepšinį per keturias dienas sukrėtė du skandalai: vienas – su muštynėmis savam kieme, kitas – tarptautiniu lygiu.

Mušeika – be darbo

Spalio 28-ąją per Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionato aštunto turo rungtynes savo komandos draugą sumušęs "Telšių" komandos žaidėjas Osvaldas Mačernis diskvalifikuotas iki sezono pabaigos.

Be to, 35-erių krepšininkui skirta 435 eurų bauda, o Telšių klubas nutraukė su juo darbo sutartį.

Per mačą su Šakių "Vyčio" ekipa O.Mačernis aikštės viduryje kumščiu smogė į veidą kitam "Telšių" žaidėjui 26-erių Tomui Domarkui.

"Suduotas smūgis ne vien T.Domarkui, bet ir visai lygai, jos prestižui, – sakė NKL vykdomasis direktorius Gytis Šileris. – Toks elgesys NKL aikštėse nebus toleruojamas."

NKL drausmės komisija kreipėsi į Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vykdomąjį komitetą prašydama išnagrinėti šį incidentą ir siūlydama uždrausti O.Mačerniui rungtyniauti kitose šalies krepšinio lygose.

Nebaigė rungtynių

Spalio 31-ąją nesusitvardė Prienų-Birštono "Vytauto" komandos vyriausiasis treneris Virginijus Šeškus.

Per Baltijos krepšinio lygos (BBL) čempionato rungtynes Estijoje, kur prieniškiai žaidė su Raplos "AVIS Utilitas" ekipa, V.Šeškus už pretenzijas teisėjams buvo nubaustas dviem techninėmis pražangomis. Nepatenkintas arbitrų sprendimu, "Vytauto" strategas, išeidamas iš aikštės, išsivedė visą komandą.

Tąkart teisėjavo estai Mihkelis Manniste, Timo Suslovas ir Rauno Peerandis, mačo komisaras – Matis Proosas.

"Vytautas" iš kovos pasitraukė likus žaisti 2 minutėms ir 50 sekundžių. Tuomet rezultatas buvo 65:65.

Lietuvos komandai įrašytas techninis pralaimėjimas 0:20.

Arbitrai tyčiojosi

V.Šeškus tvirtino, kad arbitrai buvo tendencingi, netgi šaipėsi bausdami jį ir "Vytauto" žaidėjus.

"Jie, siaubingai dirbdami, tyčiojosi iš mūsų. Lygos vadovai privalo padaryti išvadas. Visos Lietuvos komandos iš BBL čempionato rungtynių grįžta pasibaisėjusios teisėjavimu. Reikėjo, kad pagaliau kažkas į tai sureaguotų", – sakė V.Šeškus.

"Man atrodė, kad "Vytauto" krepšininkai vis dėlto ketino baigti rungtynes, tačiau, raginami išeinančio trenerio, pasielgė kitaip. Tai pirmas toks atvejis per mano karjerą", – kalbėjo Raplos komandos vyriausiasis treneris Aivaras Kuusma.

BBL čempionato A grupėje "Vytautas" (2 pergalės, 1 pralaimėjimas) – antras, Raplos klubas (1 – 1) – trečias. Pirmauja "Šiauliai" (2 – 0).

Praeitą sezoną prieniškiai tapo BBL čempionais.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Fanas

Šiknas spardykit namų aikštėje. Bet kad būtų 20+

SUSIJUSIOS NAUJIENOS