„Neptūnas“ Turkijoje po pratęsimo nusileido amerikiečių vedamai „Gaziantep“ ekipai | KaunoDiena.lt

„NEPTŪNAS“ TURKIJOJE PO PRATĘSIMO NUSILEIDO AMERIKIEČIŲ VEDAMAI „GAZIANTEP“ EKIPAI

  • 0

Klaipėdos „Neptūnas“ Turkijoje sugebėjo panaikinti 16 taškų deficitą ir net ketvirtajame kėlinyje pirmauti prieš būrį amerikiečių turinčią "Gaziantep" ekipą, tačiau visgi šiose rungtynėse prireikė pratęsimo, per kurį sėkmė šypsojosi aikštės šeimininkams. Turkai šią dvikovą laimėjo rezultatu 98:94.

Dvikovos pradžia klaipėdiečiams nieko blogo nežadėjo - ketvirtąją dvikovos minutę rezultatas buvo lygus - 10:10, tačiau netrukus aikštės šeimininkai, į priekį vedami Victoro Ruddo ir Jure Balažičiaus, sužaidė atkarpą 17:2 ir iki pirmojo kėlinio pabaigos susikrovė dviženklę persvarą - 27:12.

19 dvikovos minutę, Edgaro Želionio ir Renaldo Seibučio pastangomis, skirtumas buvo sumažintas iki 10 taškų - 41:31., tačiau iki didžiosios pertraukos turkai vėl sužaidė kelis sėkmingus epizodus ir komandos į pertrauką iškeliavo aikštės šeimininkams pirmaujant 46:33.

Trečiajame kėlinyje „Neptūno“ legionierius Jerry Johnsonas sumažino atsilikimą iki vienženklio skaičiaus - 56:65, o ketvirtąją ketvirtojo kėlinio minutę po Laimono Kisieliaus tolimo šūvio ir Renaldo Seibučio taiklios atakos komandas beskyrė 4 taškai - 67:71. Taip buvo atkurta rungtynių intriga.

Iki rungtynių pabaigos likus 3 minutėms Renaldas Seibutis išprovokavo varžovų pražangą. Pirmąjį baudos metimą jis pataikė, antrasis metimas skriejo pro šalį, tačiau ore metimą pataisė Simas Galdikas ir komandas beskyrė 1 taškas - 79:80.

Dar kitoje atakoje klaipėdiečiai apsigynė, o greitoje atakoje rezultatą "Neptūno" naudai persvėrė R. Seibutis - 81:80.

Victoras Ruddas baudų metimais pervėrė rezultatą - 82:81, tačiau tuoj pat dviem taškais atsako S. Galdikas - 83:82.

Iki ketvirtojo kėlinio pabaigos likus 1 minutei rezultatas buvo lygus - 83:83 ir klaipėdiečiai turėjo kamuolį savo rankose, tačiau po varžovų krepšiu pražanga nubaustas S. Galdikas ir varžovai vienu taikliu baudos metimu išlygina rezultatą - 83:83.

Iki ketvirtojo kėlinio pabaigos likus 37 sek. po E. Želionio metimo iš po krepšio rezultatas buvo lygus - 85:85. Klaipėdiečiai kitoje atakoje apsigynė ir dar galėjo išplėšti pergalę, tačiau suregzti taiklios atakos nebepavyko ir teko žaisti pratęsimą.

Pratęsimo metu geriau sekėsi aikštės šeimininkams. Iki pratęsimo pabaigos likus šiek tiek daugiau nei minutei tritaškį pataikė ir skirtumą sumažino - 94:96 „Neptūno“ legionierius Jerry Johnsonas. Netrukus klaipėdiečiai apsigynė ir dar kitoje atakoje persverti rezultatą galėjo tas pats J. Johnsonas, tačiau jo mestas tritaškis skriejo pro šalį. Vėliau klaipėdiečiai dar prasižengė, o „Gaziantep“ krepšininkai jau nebeklydo ir iškovojo pergalę rezultatu - 98:94.        

„Neptūnui“ vis dar negalėjo padėti Mindaugas Kačinas, kuris po stuburo operacijos dirba pagal individualią programą.

„Neptūnas“ Gaziantepo miestą turėjo pasiekti antradienio pavakarę, tačiau dėl incidento lėktuve ir vėluojančio skrydžio nespėjo į kitą lėktuvą Stambule, bei galiausiai į Gaziantepą atvyko tik gerokai gerokai po vidurnakčio.

„Neptūnas“ ir ši turkų ekipa tarpusavyje jau kovėsi 2017 metų lapkričio 1 dieną „Švyturio“ arenoje ir tąkart klaipėdiečiai „Gaziantep“ ekipą tiesiog nušlavė nuo kelio 41 taško skirtumu - 114:73. Tai buvo didžiausia „Neptūno“ pergalė FIBA Čempionų lygos turnyre.

Šįkart „Neptūno“ varžovai į dvikovą stojo gerokai atsinaujinę - komandą papildė buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ aukštaūgis Robertas Karteris, taip pat įžaidėjas Patrickas Millsas, įvyko rokiruotė ir trenerių štabe - buvusį trenerį graiką Stefaną Dedą pakeitė strategas Nenadas Markovičius. Taigi, turkai pakeitė savo žaidimo braižą ir Gaziantepe jau vyko visai kitokia dvikova.

Iš viso turkų ekipoje - net šeši legionieriai, iš kurių - 4 amerikiečiai, po vieną slovėną ir latvį.

Priminsime, kad „Neptūno“ sudėtis, palyginti nuo pirmųjų tarpusavio rungtynių Klaipėdoje, gerokai pasikeitė - neliko tijų labai svarbių žaidėjų: Arno Butkevičius, Mindaugo Girdžiūno ir Juano Palacioso, o tik neseniai pasistiprinta lietuviu Vytautu Šulskiu ir įžaidėju iš JAV Brandonu Fieldsu. "Neptūno" senbuviams ir naujokams dar reikia laiko, kad labiau vienas kitą perprastų ir susižaistų.

Jau sausio 21 dieną (sekmadienį) į Klaipėdą atvyksta daugkartinis Lietuvos čempionas ir itin sėkmingai šį sezoną Eurolygoje besivaržantis Kauno „Žalgiris“.

GALERIJA

  • „Neptūnas“ Turkijoje po pratęsimo nusileido amerikiečių vedamai „Gaziantep“ ekipai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS