„Nevėžis“ peršoko pirmą KMT barjerą | KaunoDiena.lt

„NEVĖŽIS“ PERŠOKO PIRMĄ KMT BARJERĄ

  • 0

Kėdainių „Nevėžio“ krepšininkai gana užtikrintai žengė į antrąjį Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) etapą. „Betsafe-LKL“ atstovai antrose pirmojo etapo rungtynėse savo aikštėje ir antrą kartą 87:80 (24:11; 16:23; 19:20; 28:26) įveikė Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ krepšininkus.

Pirmąjį mačą kėdainiškiai išvykoje taip pat buvo laimėję septynių taškų skirtumu – 82:75.

Kitame etape Kėdainių krepšininkų lauks susitikimas su Utenos „Juventus“. Abu susitikimai bus sužaisti lapkričio mėnesį.

Svečių iš Marijampolės gretose šiame susitikime į aikštę grįžo dėl traumos pirmąsias rungtynes praleidęs komandos kapitonas Aurimas Kieža.

Būtent pastarasis antrame kėlinyje pelnė didelę dalį savo komandos taškų, padėjusių marijampoliečiams pavojingai priartėti prie varžovų.

Kėdainių krepšininkai varžovus nuo pat pradžios surakino savo gynyboje – šie pirmus taškus pelnė tik sužaidus kiek daugiau nei dvi minutes, o šeimininkai puolime tokių sunkumų neturėjo ir jau pirmame kėlinyje susikūrė dviženklę persvarą – 12:2. Marijampoliečiai ir toliau nerado priešnuodžių šeimininkų puolimui, tad šie ir toliau nuosekliai didino savo pranašumą ir po pirmųjų dešimties minučių pirmavo – 24:11.

Antrame ketvirtyje iniciatyvos ėmėsi svečių puolėjas A.Kieža, kurio pastangomis šeimininkų pranašumas sumažėjo iki vienaženklio – 31:25. Vėliau komandos dar keitėsi taikliais metimais ir įpusėjus rungtynėms kėdainiškiai pirmavo 40:34.

Po pertraukos svečiai ir toliau nepaleido kėdainiečių per daug toli, tačiau ir visiškai likviduoti deficito nepajėgė. Dar daugiau pozityvo marijampoliečiai sulaukė paskutinę kėlinio sekundę, kai pataikytas Tautvydo Kliučinyko tritaškis dvikovos favoritams prieš ketvirtą kėlinį paliko jau tik penkių taškų pranašumą – 59:54.

Lemiamas gana lygių rungtynių lūžis įvyko paskutiniame ketvirtyje, kai savo žodį tarė prieš tai ilgą laiką tylėjęs Regimantas Miniotas, pelnęs aštuonis taškus paeiliui ir taip nustūmęs svečius į duobę, iš kurios išlipti šiems nebepavyko.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS