Nusivylęs Š. Jasikevičius: kai kurių žaidėjų dar neperpratau | KaunoDiena.lt

NUSIVYLĘS Š. JASIKEVIČIUS: KAI KURIŲ ŽAIDĖJŲ DAR NEPERPRATAU

Šarūnas Jasikevičius dar kartą liko nusivylęs kai kurių savo auklėtinių nusiteikimu ir žaidimo plano nevykdymu.

Po nesėkme 91:94 pasibaigusių rungtynių Maskvoje Kauno „Žalgirio“ strategas purtė galvą ir negalėjo suprasti, kaip varžovų komandos krepšininkai gali pranokti jo auklėtinius noru laimėti.

„Jaučiu labai didelį nusivylimą. Kai kurių žaidėjų dar neperpratau. Aišku, mes dar labai neilgai kartu, bet nesuprantu, kaip galima leisti CSKA komandai pranokti mus kovingumu? Kaip žaidėjas, kuris atėjęs į mažesnę komandą nei CSKA, gali būti apžaidžiamas didesnį norą rodančio CSKA žaidėjo? – po dvikovos klausė Jasikevičius. – Jeigu meistriškumu pranoktų, tai suprasčiau, bet jeigu noru, tai man nesuprantamas dalykas. Blogiausia, kad nėra iš kai kurių žaidėjų reakcijos. Su tokiu žaidimu mes tikrai ne kažką…

Nežinau, ar tai kažką pasako apie kitas komandas, ar apie mūsų potencialą, bet mes sugebame sugrįžti į rungtynes iki 4 taškų, po kurių seka 3 iš eilės taktinės klaidos, absoliučiai nesilaikant žaidimo plano. 3 Voroncevičiaus tritaškiai ir rungtynės pasibaigė. Abejoju, ar galima sugrįžti dar kartą į rungtynes. Norėčiau, kad kai kurie žaidėjai bent jau išėję sužaistų atkarpą lygiai, bet jie per daug iš mūsų atima ir reikia ieškoti kažkokių sprendimų. Nežinau, ar turiu daugiau variantų, bet kažką reikia ieškoti.

Šiandien, aišku, labai pasiteisino žemas penketas. Galbūt reikia daugiau juo žaisti? Bent ieškoti kažkokio solidumo, nes jo mums trūksta. Nesilaikome žaidimo plano ir nesame pasiruošę pralaimėti su trenerio žaidimo planu ir kad treneris išeitų ir pasakytų: „Sveiki, mano planas nesuveikė“. Šiam laikui turiu tik pasakyti, kad to plano yra nesulaikoma ir nesuprantu, kodėl.“

– Paminėjote žemą penketą. Ar tai buvo esminis dalykas, leidęs grįžti į rungtynes?

– Galvoju, kad esminis dalykas buvo tai, kad žaidėjai, kurie tuo metu žaidė, daugiau mažiau žino sistemą ir galbūt žino CSKA žaidėjų stiprybes. Neleido jiems eiti į stiprias rankas, rizikavo ten, kur reikėjo. Aišku, mes kažkur ir pataikėme, bet mes tuo metu tiesiog nedarėme klaidų. Mes nežaidėme jokio super krepšinio, bet tuo metu nedalinome nieko už dyką, va kur esmė.

– Dvikovos pabaigoje metėte į kovą jaunimą. Kaip patiko jų pasirodymas?

– Jausmas fantastinis, kalbos nėra. Kaip jie gerai žaidžia, kaip pataiko prieš tokius grandus. Net jeigu Valinskas nebūtų pataikęs tų fantastinių tritaškių, tai jie bent būtų sužaidę tą atkarpą lygiosiomis, nes nedarė gynybinių klaidų, nieko nedavė už dyką. O kadangi dar pataikė, tai iš viso fantastika, nes eini į priekį. Aš labiau supaprastinti gynybos negaliu. Buvo 3 dienos, kada buvo dirbama ant žaidimo plano, bet vienas dalykas yra ruoštis, o kitas – jį įvykdyti. Ir tai nėra kažkoks sudėtingas planas. Kiti treneriai pastebės, kad šiai dienai mūsų gynybos taisyklės yra pačios paprasčiausios. Kažkokių super gynybinių taisyklių mes negalime įvesti, nes žinau, kad tų žaidėjų galvos bus dar labiau sumaltos.

– Po trečiojo Voroncevičiaus tritaškio per minutės pertraukėlę, atrodo, nieko žaidėjams net nebesakėte. Kokia buvo ta žinutė komandai?

– Aš priėjau prie komandos. Pasakiau derinį, iš to derinio Kevinas įmetė tritaškį. Man nėra ką jiems sakyti? Alio, atsimeni žaidimo planą? Šitoje situacijoje mes einame apačia. Šitoje uždarome dešinę ranką? Man nėra, ką daugiau sakyti. Negaliu keiti taktikos, kai matau tiek psichologinių klaidų. Jeigu matau, kad pagal mano planą varžovai mus apžaidinėja, aš galiu jį pakeisti. Bet kai plano nėra vykdoma, man nėra, ką keisti.

– Ar žaidėjai kažkaip pasiteisina, kodėl tas planas nėra vykdomas?

– Aš nežinau. Šiai dienai tai yra pats paprasčiausias planas. Negaliu daryti paprasčiau. Darant paprasčiau, CSKA turėtų dar daugiau privalumų.

– Gynyboje daugiau problemų yra baudos aikštelėje ar prie perimetro?

– Tiesiog nesilaikoma žaidimo plano. Mes žinome, kad su dauguma žaidėjų žaidžiame vieną ar kitokią gynybą. Mes tą darome 80 proc. visų atveju. Likę 20 proc. mums kainuoja 12 taškų. Jeigu 80 proc. jie padaro, o 20 – ne, kodėl? Tai tik galvos klausimas. Be to, aš pasiilgstu kovojimo. Tu išeini ir taip iš karto Hinesas du plius vienas. Kodėl du plius vienas? Bet kas gali prasižengti. Bet turi būti pasiruošęs ją padaryti anksčiau. Galų gale, žinome, į kurią pusę eina CSKA žaidėjai. Labai nusivylęs, labai…

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS