„Olympiacos“ treneris: mes nekalbėjome apie teisėjus ir dėl to nukentėjome | KaunoDiena.lt

„OLYMPIACOS“ TRENERIS: MES NEKALBĖJOME APIE TEISĖJUS IR DĖL TO NUKENTĖJOME

Eurolygos ketvirtfinalio starte Pirėjo „Olympiacos“ praleidus skaudų smūgį iš Kauno „Žalgirio“ krepšininkų, raudonai baltų vyriausiasis treneris Ioannis Sfairopoulos metė akmenį į teisėjų bei tuo pačiu į Šarūno Jasikevičiaus daržą.

„Olympiacos“ specialistas sureagavo į „Žalgirio“ trenerio mintį apie pageidautiną teisėjų darbą traktuojant situacijas vienodai abiem komandoms bei pareiškė, jog tai nebuvo šiaip sau paleistas komentaras arbitrų adresu.

„Mano kolega Šaras atakavo teisėjus prieš pirmąsias rungtynes ir nemanau, kad jie šiame susitikime dirbo pagal vienodus kriterijus abiem ekipoms. „Žalgiris“ buvo siunčiamas prie baudų metimų linijos po lengvo kontakto ir taip pat daug kartų toks kontaktas nebuvo fiksuojamas „Olympiacos“ naudai.

Mes gerbiame teisėjus ir tvarką Eurolygoje, tačiau, deja, mes matome, kaip kitos komandos taktiniais sumetimais kalba apie teisėjavimą. Aš apie tai nesu kalbėjęs iki šiol, bet regime, jog taip elgtis nebėra naudinga. Galų gale, labai svarbu, jog viskas būtų fiksuojama 50 ant 50, tačiau šį vakarą to nebuvo“, – dėstė „Olympiacos“ vairininkas.

Paprašius jo padetalizuoti, ar teisėjų darbas tampa tokia opia problema, I. Sfairopoulos iš karto rėžė: „Tam yra planas prieš teisėjus. Visi bamba, siunčia DVD... Mes apie teisėjus nekalbėjome iki šio vakaro ir dėl to nukentėjome rungtynėse“.

Dėl antradienį Kauno oro uoste išsakytų minčių Š. Jasikevičiui teko teisintis Graikijos žurnalistams spaudos konferencijoje. Prie šio kylančio ažiotažo Šaras sugrįžo po pergalingo mačo kalbėdamas ir su Lietuvos žiniasklaida.

„Čia truputį užvirė diskusijos dėl tų mano (pasisakymų). Jūs manęs paklausėte oro uoste: „Ar galvojate, kad teisėjai saugos „Olympiacos“ žvaigždes?“ Aš sakiau ir galvoju, kad teisėjavimas bus 50 ant 50, ir to tikiuosi. Na ir kai pasakai, kad tikiesi, iš karto yra antraštė. Aš taip neatsakiau. Aš taip pat nenoriu jokios pagalbos, aš tikiuosi 50 ant 50 kiekvienose rungtynėse, žaidžiame su „Olympiacos“, „Panathinaikos“ ar su Prienais.

Man nėra jokio skirtumo. Deja, tai prieš seriją tapo pagrindiniu interviu akcentu, o taip nebuvo. Čia yra aštuonios geriausios komandos ir geriausi teisėjai. Mes tikimės, jog kitos rungtynės ir rungtynės Kaune bus 50 ant 50. Aš nieko neprašau, tik noriu to, ko norėtų kiekvienas treneris“, – karštai šia tema kalbėjo „Žalgirio“ treneris.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS