„Pieno žvaigždės“ vos neatidavė pergalės „Nevėžiui“ | KaunoDiena.lt

„PIENO ŽVAIGŽDĖS“ VOS NEATIDAVĖ PERGALĖS „NEVĖŽIUI“

Mačo pradžioje varžovus į nokdauną pasiuntusios Pasvalio „Pieno žvaigždės“ (6-8) iššvaistė triuškinamą persvarą, tačiau pergalės iš savo rankų neišleido.

Gedimino Petrausko auklėtiniai savo aikštėje 82:75 (29:9, 22:32, 12:13, 19:21) antrąsyk sezone palaužė Kėdainių „Nevėžį“ (3-10), kuriam tai buvo jau šeštoji nesėkmė paeiliui.

Uraganiniu puolimu susitikimą pradėję pasvaliečiai iš pradžių laimėjo atkarpą 15:4, o prieš prasidedant paskutinei pirmojo kėlinio minutei dominavo aikštėje – 27:6.

Antrajame ketvirtyje „Pieno žvaigždės“ didžiąją dalį išlaikė 20-ies taškų pranašumą, tačiau prieš pat ilgąją pertrauką „Nevėžis“ spurtavo 10:2 ir perpus sumažino atsilikimą – 41:51.

Lemiamame kėlinyje Ryčiui Juknevičiui pelnius keturis taškus, o Gabrieliui Maldūnui pridėjus du, Ramūno Cvirkos vadovaujama ekipa prie šeimininkų priartėjo vos per vieną metimą – 70:72. Ir tuomet kritiniu metu iniciatyvos ėmesi „Pieno žvaigždžių“ kapitonas Steponas Babrauskas, pataikęs tritaškį ir išsaugojęs savo komandos iniciatyvą – 75:70.

Paskui Artūrs Ausėjs ir Trevonas Hughesas dar surinko keturis taškus paeiliui bei taip įtvirtino pasvaliečių pergalę savų žiūrovų akvivaizdoje – 79:72.

„Pieno žvaigždės“ sulaukė iš Rusijos grįžusio Nikitos Balašovo pagalbos. Paso problemas išsprendęs aukštaūgis žaidė 12 minučių, per kurias prametė abu metimus ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus.

„Pieno žvaigždės“: Trevonas Hughesas 17, Viačeslavas Bobrovas 13, Tomas Lekūnas, Steponas Babrauskas ir Artūrs Ausėjs – po 11.

„Nevėžis“: Gabrielius Maldūnas 14, Jamesas Woodardas ir Valerijus Lichodejus (3/11 metimai) – po 12, Rytis Juknevičius ir Justas Tamulis (3/11 metimai) – po 10.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS