Piktas M. Kalnietis: nesąmoninga, kai negali atstovauti savo šaliai | KaunoDiena.lt

PIKTAS M. KALNIETIS: NESĄMONINGA, KAI NEGALI ATSTOVAUTI SAVO ŠALIAI

Artūras Gudaitis bandė įkvėpti optimizmo, bet Mantas Kalnietis buvo kategoriškas – tikimybė du Milano „AX Armani Exchange“ krepšininkus šį rudenį išvysti Lietuvos rinktinėje yra lygi nuliui.

Įžaidėjas ir vidurio puolėjas galvojo apie variantą apsivilkti nacionalinės komandos marškinėlius bent per antrąją atrankos varžybų dvikovą su Lenkijos rinktine, bet Milano klubas tokias viltis greitai užgesino.

„Buvo pokalbis su klubu, ir su Artūru kalbėjome. Kadangi tą savaitgalį nėra Italijos čempionato mačo, buvome pasikalbėję, kad būtų visai nieko bent vieną mačą sužaisti. Bet gavosi taip, kad pirmame lange tikrai nedalyvausime“, – paaiškino M. Kalnietis.

FIBA visas pirmojo lango rungtynes pastūmė į lapkričio 24-ąją, penktadienį, taip tikėdamasi, kad Eurolygos klubai atkels rungtynes į lapkričio 21-ąją, antradienį. Toks variantas būtų leidęs Eurolygos žaidėjams praktiškai be pasiruošimo atstovauti rinktinėms.

Bet Eurolygos klubai šį pasiūlymą atmetė, o Dainius Adomaitis Eurolygoje rungtyniaujančių krepšininkų net netraukė į išplėstinį Lietuvos rinktinės kandidatų sąrašą. Treneris tikino, kad pasikeitus situacijai, Eurolygos žaidėjus būtų galima registruoti bent antrajai dvikovai, kuri lapkričio 26-ąją Klaipėdoje vyks su Lenkijos rinktine.

Apie tokią galimybę mačo su Kauno „Žalgiriu“ išvakarėse užsiminė ir A. Gudaitis.

„Asmeniškai labai norėčiau (žaisti). 24 dieną Kosove tikrai negalėsime žaisti, o dėl 26 dienos nėra aišku. Reikia kalbėtis su „Armani“ vadovybe, aš kaip suprantu, jie nenorėtų mūsų išleisti.

Bet reikia kalbėtis ir su Dainiumi Adomaičiu. Jis ruošis su viena komanda, o mums pabūti dvi dienas ir žaisti? Tai išbalansuotų komandą. Asmeniškai norėčiau, bet negaliu nieko prižadėti“, – sakė A. Gudaitis.

Kur kas aiškesnė buvo rinktinės kapitono žinutė.

„Viskas aišku, mūsų nebus“, – konkretus buvo M. Kalnietis.

„Nesąmoninga, kai negali atstovauti savo šaliai, – pridėjo įžaidėjas. – Nesuprantu tų užkulisinių dalykų. Suprantu tik tai, kad pirmą kartą gyvenime neturiu pasirinkimo: žaisti rinktinėje, ar ne. Visada pats pasirinkdavai ir tavo balsas spręsdavo šį klausimą, o dabar – ne.“

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tai bet

taigi už,Tave,briuselis viską sprendzia.greitai bus.kad nurodys kokios spalvos triusikus nešiosim.ir visi busim ono......

SUSIJUSIOS NAUJIENOS