Pyktelėjęs Š.Jasikevičius žalgiriečius lygino su raiteliais be galvos | KaunoDiena.lt

PYKTELĖJĘS Š.JASIKEVIČIUS ŽALGIRIEČIUS LYGINO SU RAITELIAIS BE GALVOS

„Eilinį kartą turime pripažinti, kad mūsų pastangos buvo super, bet mūsų mąstymas ir drausmė atsilieka“, - atsiduso Šarūnas Jasikevičius. Jo auklėtiniai šį sezoną Eurolygoje ir toliau neįveikia namų arenos barjero, patirdami jau ketvirtą pralaimėjimą namuose iš tiek pat galimų.

Kauniečiai savo aikštėje šį sezoną kapituliavo visuose keturiuose mačuose „Žalgirio“ arenoje. Tiesa, visi varžovai kol kas buvo rinktiniai – Eurolygos čempionas Madrido „Real“, vicečempionė Stambulo „Fenerbahce“, kito finalo ketverto šeimininkė, kauniečiams itin nepalanki priešininkė Vitorijos „Baskonia“ ir pernykštės autsaiderės nė iš tolo nebeprimenanti dar viena Ispanijos krepšinio milžinė „Barcelona“.

Kalbėdamas apie pralaimėjimo priežastis Š.Jasikevičius pabrėžė, jog žalgiriečius iš vėžių išmušė itin sėkmingas „Barcelona“ startas.

„Jei buvo sutarta atakuoti iš tam tikrų vietų ar situacijų, tai per pirmas penkias minutes mes jose neatsidūrėme nė karto. Tai kartojasi. Mes aikštelėje nesurandame nė vieno lyderio, boso, o kartais iš penkių atsiranda vienas, kuris nežino, kaip ir ką mes žaidžiame per derinius. Man išvis nuostabu, kad pirmąją mačo dalį pralaimėjime tik penkiais taškais“, - vardino treneris.

Paklaustas, ar svečiai diktavo žaidimo ritmą visą mačą, kaunietis tai pripažino.

„Absoliučiai. Keisčiausia, kad mūsų įžaidėjus iš žaidimo eliminavo varžovų įžaidėjai, nepasižymintys gynybinėmis savybėmis, - gūžčiojo pečiais Šaras. – Šią vasarą mums nepavyko pasirašyti labiausiai mūsų norimų kandidatų į šią poziciją, tik gerai kad pasikvietėme Nate‘ą Woltersą, bet vėliau atėję Derrickas Waltonas ir Leo Westermannas dar nedemonstruoja norimo žaidimo, turėsime laukti. Nors jie dirba labai gerai“.

Š.Jasikevičius akcentavo tai, jog krepšininkai neįgyvendino plano.

„Vienas mūsų akivaizdžių pranašumų buvo Pauliaus Jankūno „centravimas“ prieš Chrisą Singletoną. Bet mes tuo nepasinaudojome. Tiesa, kažkokiu mistiniu būdu sugebėjome priversti Ch.Singletoną prasižengti ir išnaudoti pražangų limitą. Tai buvo vienas mūsų prioritetų“, - pasakojo Šaras.

Treneris teigė, kad komanda dirba labai gerai, stengiasi treniruotėse, bet kartais tiesiog pameta galvą, tarsi raitelis be galvos. Jis pagyrė rezultatyviausiu žalgiriečiu tapusį Aaroną White‘ą, smarkiai prisidėjusį prie lemiamo šturmą pagrindinio laiko pabaigoje, kai „Žalgiris“ pasivijo gerokai nutolusius priešininkus.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

tiesa tokia

Mat stringant sveikatos apsaugos reformai, gatvėse laisvai vaikščiojo daug nevisapročių, maniusių, jog egzistuoja reali Žalgirio pergalės galimybė

Anonimas

ULANOVAS 50 T I MENESI TUSCIA VIETA.

esi treneris

Tai ir valdyk,,begalvius,,

SUSIJUSIOS NAUJIENOS