R. Grigas: žalgiriečiai parodė charakterį | KaunoDiena.lt

R. GRIGAS: ŽALGIRIEČIAI PARODĖ CHARAKTERĮ

Puiki repeticija prieš Eurolygos startą – taip Kauno "Žalgirio" akistatą su Vilniaus "Rytu" apibūdino žinomas šalies krepšinio specialistas Rimantas Grigas.

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) lyderių mūšis Vilniuje nepaliko abejingų. Trečią kėlinį dviženkliu skirtumu (48:58) atsilikinėję žalgiriečiai surengė uraganišką spurtą 24:6 ir įsirašė 5-ąją pergalę (76:69) iš tiek pat galimų.

Kauno klubui egzaminas sostinėje tapo paskutiniu prieš Eurolygos varžybas – penktadienį Šarūno Jasikevičiaus kariauna "Žalgirio" arenoje egzaminuos Vitorijos "Baskonia" (Ispanija) ekipą, kurios praeitą sezoną nepavyko įveikti.

Buvęs "Žalgirio" vairininkas R.Grigas įsitikinęs, kad geresnės repeticijos prieš tarptautinį pasirodymą nė nesugalvosi.

– Treneri, ar pirmasis LKL lyderių mačas pateisino lūkesčius? – paklausėme R.Grigo.

– Nelygu kieno. Jei "Žalgirio" sirgalių – tai tikrai! (juokiasi – aut. past.). Matėme, kad tai dar tik sezono pradžia, ne visi žaidėjai pasiekę optimalią sportinę formą.

– Kas lėmė rungtynių eigą aukštyn kojomis apvertusį vilniečių spurtą trečią kėlinį ir dar galingesnį žalgiriečių – ketvirtajame?

– Vilniečiams kažkiek pasisekė, nes jie pasinaudodavo "Žalgirio" žaidimo duobėmis. Būtent tuomet sukrito dauguma "Ryto" amerikiečio Jerome'o Seeley tolimų metimų ir aikštės šeimininkai atsiplėšė. Bet tai nebuvo įspūdingo komandinio žaidimo pasekmė, o labiau individualus gynėjo pasirodymas. Jis – patyręs žaidėjas, kuris, jei ilgai turi kamuolį savo rankose, gali pridaryti žalos bet kuriam varžovui. Tačiau į mačo pabaigą amerikietis kiek išsikvėpė, o "Žalgiris" parodė charakterį, nebesivėlė į chaotišką vilniečių bėgiojimą ir kamuolio svaidymą iš toli, galiausiai, racionaliau pasinaudojo savo pranašumais.

– Ar daug rezervų dar liko nepanaudotų?

– Žinoma. Kalbant apie "Žalgirį", tai – Leo Westermannas. Akivaizdžiai matyti, kad prancūzas kol kas ne tas, koks buvo prieš išvykdamas iš Kauno. Nestabilus ir kauniečių tritaškių taiklumas, bet tai – normalu. Š.Jasikevičius rengiasi Eurolygai, tobulina jam rūpimas žaidimo detales. Vilniečiai didžiausių problemų turėjo po krepšiu. Jiems reikalingas pajėgus vidurio puolėjas, nes Evaldas Kairys, nors ir neblogai talkino gynyboje, yra labiau sunkusis puolėjas, o kitas aukštaūgis Martynas Echodas nėra toks patyręs ir ginasi ne taip patikimai. Be to, vilniečiai sustiprės, kai traumą išsigydys jų pagrindinis įžaidėjas Chrisas Krameris.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

SU TOKIU ZAIDIMU EUROLYGOJE BUS FIASKO.

ome

Kad parodė charakterį-tai be jokių abejonių. Pavara buvo perjungta į Eurolygos režimą kai atsilikinėjo apie 10 taškų-ir Lietryčio varžtai neatlaikė

SUSIJUSIOS NAUJIENOS