R. Kurtinaitį užjautęs K. Maksvytis: jei jau pasakėm A, bandysim pasakyti ir B | KaunoDiena.lt

R. KURTINAITĮ UŽJAUTĘS K. MAKSVYTIS: JEI JAU PASAKĖM A, BANDYSIM PASAKYTI IR B

Kazys Maksvytis dingo iš „Facebook“, nevežiojo vaikų į darželį, atsisakė energetinių gėrimų, stengėsi nepersivalgyti ir koncentravosi tik pusfinalio serijai su „Lietuvos rytu“. Planas suveikė. Klaipėdos „Neptūnas“ pademonstravo charakterį ir nugalėjo svečius iš sostinės 74:70 bei išplėšė lemiamas pusfinalio serijos rungtynes.

Dvi minutės – tiek laiko tereikėjo, kad K. Maksvytis piktas prašytų minutės pertraukėlės, kai „Lietuvos rytas“ šovė į priekį 9:0.

Vėliau, nors žaidimas stabilizavosi, „Neptūno“ strategas niršo ant teisėjų. Pirmojo ketvirčio pabaigoje, kai R. Kurtinaitis paprašė pertraukėlės, K. Maksvytis iš pradžių ėjo ne žaidėjams derinius braižyti, o teisėjams priekaištų pažerti.

Nors mačo pradžioje atrodė, kad „Neptūnas“ į katerių lenktynes atsivežė valtelę, vėliau klaipėdiečių puolimo variklis užsikūrė ir truktelėjo į priekį spurtu 17:3.

K. Maksvytis net ir po nesėkmingos greitos atakos žaidėjus užvedinėjo plodamas taip stipriai, kaip neplojo po efektingo Renaldo Seibučio tritaškio, sukėlusio rekordinę triukšmo bangą „Švyturio“ arenoje.

Ir treneris pasiekė savo. Jo kariauna 74:70 pačioje mačo pabaigoje palaužė „Lietuvos rytą“, atstatė serijoje lygybę 2:2 ir trečiadienį žaisti lemiamų rungtynių važiuos į sostinę.

„Kiek neįprastos rungtynės, gerai mums pasibaigusios. Turbūt pirmos sezone, kai iš tokio didelio minuso prieš tokio aukšto lygio komandą sugebėjom laimėti. Nežinau, susikaustymas ar kas, bet pradžioje 9:0, 19:4...

Šiek tiek suaktyvinome gynybą, neleidome įžaisti kamuolio ir tas pasiteisino. Antroje pusėje – nervų karas, kurį, ačiū dievui, mes laimėjome. Tikrai didžiuojuosi savo komanda, nes visos serijos metu, išskyrus galbūt kelias blogesnes atkarpas, mes laikomės plano ir žaidžiam neblogai.

Dabar padarėme rezultatą 2:2 ir viską lems vėl vienos rungtynės. Jei jau pasakėm A, bandysim pasakyti ir B“, – kalbėjo neptūniečių treneris.

Tiesa, po mačo linksmas buvęs K. Maksvytis surimtėjo, kai kalba pasisuko apie kolegos iš kitos barikadų pusės situaciją. Sekmadienį basketnews.lt paskelbė, kad Rimą Kurtinaitį trenerio kėdėje pakeis Dainius Adomaitis. „Neptūno“ trenerio nuomone, tokia situacija vilniečių strategui – tikrai ne į naudą.

– Ar toks greitas komandos atsigavimas nustebino jus patį?

– Žinot, šitoj sezono stadijoj tas atsigavimas yra labai įdomus reiškinys. Atrodo, vienu metu komanda yra labai pavargusi, bet vienas geras sprendimas, vienas tritaškis ir užauga sparnai. Nesam labiau pavargę už „Lietuvos rytą“, taip nebuvo ir praeitose rungtynėse, tada tiesiog pritrūko gerų sprendimų, gerų metimų ir nepagavom to ritmo, o šiandien – atvirkščiai.

– Kas rungtynių pabaigoje lėmė, kad svarstyklės pakrypo į jūsų pusę?

– Vienu metu buvom pradėję prarasti iniciatyvą, kai „Lietuvos rytas“ žaidė mažu penketu ir, klostėsi toks scenarijus, kaip praeitose rungtynėse. Gynyboj, gynyboj... Jei nespėdavome, pradėjome keistis ir tai pasiteisino.

– Ar jums negaila Rimo Kurtinaičio?

– Gaila, šitoj situacijoj žinau, kas yra trenerio darbas. Didžiausias krūvis tenka Rimui Kurtinaičiui ir tikrai tas nepadeda, bet jis yra užsigrūdinęs.

– Atrodo, kad šioje serijoje emocinis komandos lyderis yra Simas Galdikas, ar ne? Ką galite pasakyti apie jo užsivedimą visos serijos metu?

– Nenoriu Simo girti visai, nes, jei pagiriu, jis kitose rungtynėse sužaidžia blogai. Simas turėtų pasitempti, kad laimėtume penktas rungtynes, pasakysiu tai. Ne, Simas tikrai labai gerai žaidžia. Kartais labai gerai žaidžia, turėtų pasitempti (šypsosi).

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

LKL

Šaunuoliai Neptūniečiai...taip laikyt-visa Klaipėda didžiuojasi.

Kauno bachuras

Super Neptunas!Pakraukit malku portugalams!Visas Kaunas uz Jus!!!

Klp

Aciu Neptunas!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS