R. Kurtinaitis „Žalgirio“ žaidimą prilygino rimtam mokslui | KaunoDiena.lt

R. KURTINAITIS „ŽALGIRIO“ ŽAIDIMĄ PRILYGINO RIMTAM MOKSLUI

Rimas Kurtinaitis laukia žūtbūtinio mūšio. 58-erių metų kauniečio vadovaujamas Maskvos srities „Chimki“ rytoj mėgins antrą sykį šį sezoną įkąsti Kauno „Žalgiriui“.

„Kiek galima, stengiuosi trumpinti treniruotes, bet yra daug dalykų, kuriuos turiu išaiškinti ir tai atima nemažai laiko“, - dėstė R.Kurtinaitis, vos prieš dešimt dienų perėmęs Rusijos klubo vairą. Ketvirtadienį jo auklėtinių laukia vienas svarbiausių sezono egzaminų ir lyg tyčia – su klubu, kuriame Kurtis, dar būdamas krepšininkas, pasiekė didžiausių laimėjimų.

- Treneri, kuriuose aspektuose bandote įvesti daugiausia pokyčių?

– Ir puolime, ir gynyboje. Turime visokių sumanymų. Pasakyčiau Jasikevičiaus žodžiais, kai jis tapo pirmuoju treneriu: „Turiu milijoną idėjų“. Čia lygiai tas pat. tų idėjų yra, tik reikia atsirinkti ir susitvarkyti. Kai bus rinktinių pertrauka, bus daugiau laiko. O dabar nėra kada. Dar yra VTB Vieningoji lyga, tik vakar grįžome iš Saratovo, nes viskas užsnigta. Kol kas tenka važiuoti ir senu bagažu.

- Ar „Chimki“ ieškos pastiprinimom dėl lyderių traumų?

Eurolygoje yra tik keturios komandos, kurios žaidžia mokslą, o ne šiaip atėjo pažaisti krepšinį. „Žalgiris“ – viena iš jų.

- Ieškome, bet nėra lengva dabar rasti tinkamų žaidėjų. A.Švedas gal grįš po dviejų savaičių (po piršto lūžio ir komplikuoto gijimo), o A.Gillą išsiuntėme į JAV operuotis.

- Kokį įspūdį šį sezoną jums palieka žalgirečiai?

– "Žalgiris“ – mano miesto komanda, ką galiu pasakyti (juokiasi). Niekas nepasikeitė, žaidžia labai gerai. Jų problemos yra dėl traumų. Pernai jiems labai pasisekė dėl traumų, nes buvo turbūt vienintelė komanda Eurolygoje, kuri to išvengė. Atsimename, kokie pernai atvažiavo „Olympiakos“, be keturių svarbių žaidėjų. Šiemet „Žalgiriui“ nepasisekė – vienu metu buvo keturi žaidėjai susižeidę? Tai ir yra pagrindinė problema. Viską žaidžia gerai, viskas kaip ir pernai, viskas puikiai. Kaip aš sakau, Eurolygoje yra tik keturios komandos, kurios žaidžia mokslą, o ne šiaip atėjo pažaisti krepšinį. „Žalgiris“ – viena iš jų.

– Kokie būtų svarbiausi rytojaus rungtynių akcentai?

– Žinome „Žalgirio“ stilių, žinome, kad tai viena geriausių Eurolygos komandų, kur kontroliuoja žaidimą. Nėra, kaip savo komandai pasakiau per susirinkimą, nė vieno blogo metimo. Gal sykį buvo, pernai Milaknis metė, įmetė, bet Šarūnas buvo piktas. Viskas yra tvarkinga, disciplinuota, su energijos maksimumu. Bus labai sudėtinga.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

kad

Kurtinaitis nelabai ir nori ir laimėti prieš Žalgirį, bet ir pralaimėjimas jam nepatiktų, va Šaras pasiruošęs visiems akis išdraskyti, jai vėl pralaimės

Arūnas

Šaunuolis, Rimai. Gražiai atsiliepi apie mūsų mylimą komandą bei Šarą. Aišku labai norim _Žalgirio pergalės, bet sėkmės linkime ir Rimui.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS