„Ryto“ kirtis „Žalgiriui“: vieno klubo komerciniai tikslai yra aukščiau visko | KaunoDiena.lt

„RYTO“ KIRTIS „ŽALGIRIUI“: VIENO KLUBO KOMERCINIAI TIKSLAI YRA AUKŠČIAU VISKO

Vilniaus „Ryto“ krepšinio komandos biudžetas šį sezoną sieks 4,4 mln. eurų, ekipa vis dar ieško pastiprinimo sudėtyje ir žadėjo nesudaryti kliūčių išvykti krepšininkams į rinktines per pasaulio čempionato atrankos „langus“. Tai spaudos konferencijos antradienį paskelbė klubo vadovai.

Komandos išlaikymui „Rytas“ skirs 3,15 mln. eurų, iš jų žaidėjų atlyginimams atiteks apie 2 mln. eurų. Šie skaičiai beveik nesiskiria nuo praėjusių metų. „Ryto“ ekipos pajamos 2017-2018 metų sezone siekė 7,5 mln. eurų. Tai – 2,4 mln. eurų daugiau nei 2016-2017 m. sezone, nes nemaža dalis lėšų buvo skirta finansinėms skoloms padengti.

Nors esame didžiausias Lietuvos miestas, bet parama yra mažesnė negu ta, kurią gauna antrojo pagal dydį šalies miesto ekipa.

3,5 mln. eurų „Rytas“ tikisi surinkti iš rėmėjų, 1,25 mln. eurų skirs Vilniaus savivaldybė. Likusi dalis lėšų bus surinkta iš bilietų bei atributikos pardavimų ir arenos nuomos.

„Nors esame didžiausias Lietuvos miestas, bet parama yra mažesnė negu ta, kurią gauna antrojo pagal dydį šalies miesto ekipa“, – sakė „Ryto“ direktorius Darius Gudelis, turėdamas mintyje Kauno „Žalgiriui“ iš miesto pažadėtus 2,3 mln. eurų.

D. Gudelis pridūrė, kad nuo kitų metų Vilniaus komandos biudžetas turėtų augti.

„Jeigu nesikeis klubo dalininkų struktūra, tai galiu pažadėti, kad biudžetas bus subalansuotas ir nepatirs nemalonių sukrėtimų. Turime aiškų planą ir pradeda trijų metų ciklą. Kitais metais su didėjančiu sirgalių skaičiumi, didesne rėmėjų parama biudžetas galėtų didėti iki 5,5-6 mln. eurų“, – vylėsi D. Gudelis.

„Ryto“ ekipos sporto direktorius Linas Kleiza atskleidė, kad komandos tikslai yra žaisti LKL ir Karaliaus Mindaugo taurės finale, o Europos taurėje pasiekti ketvirtfinalį.

„Mes pasiruošę pradėti sezoną, bet ši komanda dar nėra pilna. Papildymas bus artimiausiu metu. Derybos vyksta jau senai, bet norime įsigyti aukštos klasės žaidėjus. Rizikavome laukti, kol žaidėjai atpigs ir manau, kad derybos jau yra į pabaigą. Žinoma, laukia labai sunkus sezonas, reikia laiko, kol visi susižais, bet esame patenkinti dabartine situacija. Vasaros laikotarpis buvo labai ilgas, o žaidimas viską parodys“, – kalbėjo L. Kleiza.

„Ryto“ treneris Dainius Adomaitis džiaugėsi prieš sezoną nuveiktais darbais.

„Kiekvienas treneris norėtų pradėti sezoną turėdamas pilną komandą, bet buvome nusprendę eiti tokiu keliu ir manau, kad tai teisingas pasirinkimas. Mane tenkina, kaip vyrai dirba. Svarbu bus matyti komandą, kuri maksimaliai atsiduoda kiekvienose rungtynėse. Suprantame, kad bus ir pergalių, ir pralaimėjimų, bet mano, kaip trenerio pagrindinis tikslas yra, kad sirgaliai pamatytų, jog komanda atidavė viską, ką galėjo. Tikslai labai aiškūs ir mažesni jie negali būti. Norime turėti dinamišką komandą. Turime žaidėjų, kurie gali – pabrėžė D. Adomaitis.

D. Gudelis/ V. Skaraičio (BFL) nuotr.

L. Kleiza pridūrė, kad praėjusiais metais „Ryto“ komanda turėjo per daug vienodų žaidėjų.

„Išsaugojome Chrisą Kramerį, kuris pernai darė viską, taip pat norėjo pridėti aštrumo, ką mums suteiks Dominique'as Suttonas. Bet praėję metai irgi nebuvo blogi. Tik ji neprogresavo sezono metu, kaip tikėjomės. Šiais metais komanda yra jaunesnė ir galės progresuoti sezono metu“, – teigė L. Kleiza.

Sezono metu bus du pasaulio krepšinio čempionato atrankos langai. Per juos pertrauka bus tiek LKL čempionate, tiek Europos taurėje, bet Lietuvos rinktinė jau yra užsitikrinusi vietą planetos pirmenybėse ir likusios rungtynės jau neturės didelės svarbos.

„Iš mūsų tikrai nebus daroma jokių kliūčių. Kuriuos žaidėjus kvies, tuos išleisime. Tai buvo viena iš dalininkų sąlygą. Aš suprantu tą svarbą atstovauti Lietuvai. Be to, tos rungtynės nebus nesvarbios, nes geresnė vieta leis patekti į geresnį krepšelį traukiant pasaulio čempionato burtus“, – sakė L. Kleiza.

D. Gudelis netiesiogiai „įgėlė“ kitai Lietuvos komandai, kuriai Lietuvos rinktinė nėra prioritetas.

„Žinoma, kad išleidus žaidėjus į rinktinę atsiranda tam tikrų rizikų, juolab, kad mūsų treneris taip pat dirba rinktinėje. Bet galiu pasakyti, kad visa vadovybė visu 100 proc. yra už tai, kad rinktinės tikslai yra aukščiau asmeninių ir klubų tikslų. Mums nekyla klausimų, kas yra piramidės viršuje. Tai yra tam tikras Vilniaus komandos indėlis į Lietuvos, kaip krepšinio šalies, garsinimą, – kalbėjo D. Gudelis. -–Man nėra suprantama ir pateisinama vieno iš Lietuvos klubų marketingo strategijų užimti dominavimą rinkoje ir visus kitus prekės ženklus, tarp jų ir rinktinės, nustumti kiek į šoną siekiant didesnio dominavimo. Veikia ši strategija tiek sporte, tiek versle, bet šioje vietoje neturime galvoti apie komerciją, o reikia mąstyti apie ilgalaikius tikslus ir kelią“.

Pirmąsias oficialias rungtynes „Rytas“ žais ketvirtadienį namuose su Utenos „Juventus“ ekipa.

GALERIJA

  • „Ryto“ kirtis „Žalgiriui“: vieno klubo komerciniai tikslai yra aukščiau visko
  • „Ryto“ kirtis „Žalgiriui“: vieno klubo komerciniai tikslai yra aukščiau visko
"Ryto" nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Jonas

Lopų apgailėtina komandėlė.šlykštu.Nevarę ant žalgirio galvokit , kurią komandą šį sezoną griausit-portugalai suknisti.

Mar

Smirda skaityt

Emigrantas

Pakeitė pavadinimą, valdžią, bet stilius vis tiek liko G.Vainausko - varyt ant Žalgirio!!! Ar esate kada girdėję, kad P.Motiejūnas varytų ant skuduro? Ir neišgirsit, ne tas lygis!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS