„Ryto“ kerštas „Lietkabeliui“: amerikietis D. J. Seeley buvo nesustabdomas | KaunoDiena.lt

„RYTO“ KERŠTAS „LIETKABELIUI“: AMERIKIETIS D. J. SEELEY BUVO NESUSTABDOMAS

  • 0

Vilniaus „Rytas“ (14-9) iškovojo užtikrintą pergalę „Betsafe-LKL“ čempionate.

Sostinės komanda atsirevanšavo Panevėžio „Lietkabeliui“ (14-11) už nesėkmę namuose rezultatu 95:73 (24:21, 26:14, 25:22, 20:16).

Rungtynes vilniečiai pradėjo ne tradiciniu starto penketu – jame su Roku Stipčevičiumi, D.J. Seeley ir Deividu Sirvydžiu pasirodė klubo naujokas Artiomas Parachovskis bei Dominique'ą Suttoną sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje pakeitęs Eimantas Bendžius. Pirmasis kėlinys vyko taškas į tašką, o 12:3  atkarpą jo pabaigoje surengęs „Rytas“ sugebėjo į laimėti 24:21. Po pirmųjų 10 minučių D.J.Seeley jau buvo surinkęs 11 taškų.

Antrame ketvirtyje sėkminga „Ryto“ atkarpa išaugo į 21:4, o tai leido susikrauti 12 taškų pranašumą. Gerą gynybą ir puikų puolimą demonstravę vilniečiai į didžiąją pertrauką keliavo pirmaudami 50:35, o D.J.Seeley jau buvo pelnęs 21 tašką.

Trečiame ketvirtyje puikius pasirodymus surengė „Ryto“ aukštaūgiai Martynas Echodas bei A.Parachovskis, kurie padėjo vilniečiams prieš lemiamas 10 minučių įgyti 18 taškų persvarą (75:58). „Lietkabelio“ krepšininkai ketvirtame kėlinuke dar bandė kabintis į šias rungtynes, tačiau „Ryto“ žaidėjai išlaikė užtikrintą žaidimą, padidino skirtumą iki 24-ų ir iškovojo pergalę.

Šiame mače net 24 taškus pelnė amerikietis D.J.Seeley, kuris pataikė 8 metimus iš 10 bei pridėjo 2 rezultatyvius perdavimus ir 3 atkovotus kamuolius.

„Buvau agresyvus nuo pat pradžių, o komandų draugu užtvaros padėjo man turėtų daugiau erdvės. Buvome gerai nusiteikę rungtynėms, žaidėme energingai ir tai lėmė pergalę“, – po rungtynių kalbėjo naudingiausias rungtynių žaidėjas bei karjeros rezultatyvumo rekordą „Betsafe-LKL“ čempionate pagerinęs D.J.Seeley.

„Rytas“: D.J.Seeley 24, A.Parachovskis 14 (4 atk. kam.), M.Girdžiūnas (5 rez. perd.) ir A.Butkevičius (6 rez. perd., 7 atk. kam.) po 11, E.Bendžius 9, M.Echodas 8.

„Lietkabelis“: P.Valinskas 15, S.Kulvietis 14.

Gairės: rytas, Lietkabelis, LKL
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS