Š. Jasikevičius: ilgai prisiminsime, ką visi kartu pasiekėme | KaunoDiena.lt

Š. JASIKEVIČIUS: ILGAI PRISIMINSIME, KĄ VISI KARTU PASIEKĖME

"Tik nesudeginkite miesto!" – po pergalės prieš Pirėjo "Olympiakos", atvėrusios duris į Eurolygos finalo ketverto turnyrą, paprašė triumfuojančių sirgalių Kauno "Žalgirio" vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius.

Ištikimas "Žalgiriui"

Žalgiriečiai, laimėję Eurolygos ketvirtfinalio mačą iki trijų pergalių 3:1 su "Olympiakos", po 19-os metų pertraukos varžysis finalo ketverto turnyre, kuris numatytas gegužės 18–20 d. Serbijos sostinėje Belgrade.

Kauno krepšininkai pirmą dvikovą Graikijoje su Pirėjo komanda laimėjo 87:78, antrąją pralaimėjo 68:79, o "Žalgirio" arenoje nokautavo varžovus 80:60 ir galiausiai padėjo tašką – 101:91.

"Fantastika! Ačiū visiems – klubui, žaidėjams, sirgaliams. Ypač žaidėjams, kurie nori būti taip treniruojami, nori būti geresni. Nėra lengva dirbti su tokiu treneriu. Visi kartu pasiekėme įspūdingą rezultatą, apie kurį daug kas kalbės dar po kurio laiko. Tai logiškas rezultatas, nes "Žalgirio" organizacija – viena geriausių pasaulyje, – kalbėjo Š.Jasikevičius. – Man ši pergalė labai svarbi. Esu labai didelis "Žalgirio" patriotas ir norėjau ką nors gero nuveikti su juo. Visą gyvenimą esu "Žalgirio" gerbėjas ir būsiu iki mirties."

Taps Garbės piliečiu

Penktadienį Kauno meras Visvaldas Matijošaitis pasiūlė suteikti Š.Jasikevičiui miesto Garbės piliečio vardą.

"Šaras įrodė, kad didžiausios pergalės iškovojamos ne tada, kai turi pilną piniginę, o tada, kai turi didelę širdį. Kauno garbės piliečiais žmonės skelbiami ne už pergales krepšinio aikštėse, o už tai, kokie jie yra už jos ribų. Šaras – tikras kaunietis, meilę ir ištikimybę savo miestui ir jo žmonėms įrodęs ne žodžiais, o darbais", – teigė V.Matijošaitis.

Pasiūlymui šios savaitės viduryje pritarė Kauno miesto savivaldybės apdovanojimų komisija. Galutinį sprendimą artimiausiame posėdyje gegužę priims Kauno miesto taryba.

Į klausimą apie savo ateitį Kauno klube Š.Jasikevičius atsakė: "Pirmiausia reikia džiaugtis šiuo neeiliniu pasiekimu. Klubas – vienas geriausių Europoje. Apie savo ateitį dar nežinau. Jeigu vienas žaidėjas ar kuris nors treneris išeis, sistema nesugrius ir "Žalgiris" niekada nebeatsidurs tokioje duobėje, kaip prieš kelerius metus."

Vienija komandinė dvasia

"Mes visi laimingi. Man, kaip kauniečiui, ypač smagu su "Žalgiriu" būti tarp keturių stipriausių Europos komandų, pasiekimas – nerealus, – sakė daugkartinių Lietuvos čempionų ekipos kapitonas Paulius Jankūnas. – Per sezoną buvo ir gerų, ir blogų dienų, bet tai, ką daro klubas, treneriai pastaruosius trejus ketverius metus – fantastika, rezultatai pasako viską."

"Mūsų sėkmės priežastis – komandinė dvasia. Susibūrę labai geri žmonės, niekas negalvoja apie asmenines statistikas. Vieniems pasitaiko geresnių rungtynių, kitiems – blogesnių, bet visi su tuo susitaiko komandos labui", – svarstė Edgaras Ulanovas.

"Jau pernai jautėme, kad einame teisinga linkme, mums po truputį skiepijo nugalėtojų mentalitetą. Šiemet užtikrintai keliaudavome į varžovų arenas, net nebūdavo minčių, kad galime grįžti be pergalės. Galop tyliai ramiai, be skambių pareiškimų, atėjome ten, kur visi svajojo", – sakė Artūras Milaknis.

Pasveikino ir Ž.Obradovičius

Jau žinoma, kad gegužės 18-ąją pusfinalyje "Žalgiris" susikaus su Eurolygos čempionės titulą ginančia Stambulo "Fenerbahce" komanda.

Serbo Željko Obradovičiaus treniruojama "Fenerbahce" ketvirtfinalyje 3:1 (82:73, 95:89, 83:88 ir 92:83) eliminavo Vitorijos "Baskonia" ekipą

"Sveikinu "Žalgirį". Šaras – mano geras draugas, jis atliko nuostabų darbą. Niekas nesitikėjo kauniečius matyti finalo ketverte, tačiau kai randi ryšį su žaidėjais ir savo darbą atlieki puikiai, tuomet galima pasiekti viską", – pareiškė Ž.Obradovičius.

"Dar galime žaisti geriau, tik nežinau, ar to užteks pergalei pusfinalyje, – kalbėjo Š.Jasikevičius. – Bus labai sunku, bet stengsimės nugalėti geriausiuosius."

Š.Jasikevičiaus ir Serbijos krepšinio stratego keliai buvo susikirtę Atėnų "Panathinaikos" klube, kuris 2009-aisiais tapo Eurolygos čempionu.

Pildo klubo biudžetą

Už kiekvieną pergalę ketvirtfinalyje kauniečiams atiteko po 70 tūkst. eurų.

Pridėjus tai, kas buvo uždirbta per reguliarųjį sezoną (666 tūkst. eurų), "Žalgiris" savo biudžetą jau papildė iš viso 876 tūkst. eurų.

Finalo ketverto dalyviai išsidalys 2 mln. eurų: čempionams teks 1 mln.,  vicečempionams – 500 tūkst., užėmusiesiems trečią vietą – 300 tūkst., ketvirtąją – 200 tūkst.

Statistika

"Žalgiris"–"Olympiakos" 101:91 (23:22, 28:15, 27:19, 23:35). Kauno "Žalgirio" arena, 14 411 žiūrovų.

"Žalgiris": K.Pangosas 21 taškas (4 rezultatyvūs perdavimai), E.Ulanovas 20 (9 atkovoti kamuoliai), A.Toupane'as 11, B.Daviesas ir V.Micičius po 9, P.Jankūnas (7 atkovoti kamuoliai) ir A.White'as po 8, A.Kavaliauskas 7, B.Udrihas 4 (4 atkovoti kamuoliai, 4 rezultatyvūs perdavimai), A.Milaknis 3, P.Valinskas 1, M.Sajus 0.

"Olympiakos": V.Spanoulis 19 taškų (6 rezultatyvūs perdavimai, 5 klaidos), J.Strelniekas 17 (4 rezultatyvūs perdavimai), K.Papanikolaou 15, K.Wiltjeras 12, B.Robertsas 10, J.McLeanas 8 (6 atkovoti kamuoliai), I.Papapetrou 4 (4 atkovoti kamuoliai), N.Milutinovas (6 atkovoti kamuoliai) ir K.Tillie po 3, V.Mantzaris 0.

Komandų rodikliai. Taiklumas: dvitaškių – 18/33 (54,5 proc.) ir 15/29 (51,7 proc.), tritaškių – 13/24 (54,2) ir 10/26 (38,5), baudų metimų – 26/31 (83,9) ir 31/38 (81,6). Atkovota kamuolių – 32 ir 29, perimta – 5 ir 4. Rezultatyvūs perdavimai – 18 ir 20. Klaidos – 6 ir 9.

Rezultatas

"Baskonia"–"Fenerbahce" 83:92 (19:25, 13:23, 30:24, 21:20). Vitorijos "Fernando Buesa" arena, 11 548 žiūrovai. V.Poirier 14 taškų (5 atkovoti kamuoliai), R.Beaubois 13 (4 atkovoti kamuoliai), J.Voigtmannas 12 (7 atkovoti kamuoliai) / M.Guduričius 22 taškai, N.Melli 21 (iš jų 3/4 tritaškių), N.Kaliničius 13. Mačas iki trijų pergalių – 1:3.

GALERIJA

  • Emocijos: krepšinio aistruoliai šėlo ir „Žalgirio“ arenoje, ir miesto gatvėse.
  • Sirgalius: žalgiriečių pergale džiaugėsi ir Lietuvos ledo ritulio rinktinės kapitonas D.Zubrus.
  • Pabaigtuvės: „Olympiakos“ žvaigždė V.Spanoulis buvo priverstas pripažinti savo komandos kapituliaciją.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

nesuprantu

geras ar ne Jasikevičius, bet suprantu, kad už mūsų mokesčių mokėtojų pinigus,kuriuos dosniai švaisto savivaldybė, kuriuos gauna uabas Žalgiris, prisipirko už milijonus eurų sportininkų ir laimi, vat jai uabas savo lėšomis ir jėgomis, o dabar žlungančios tautos sąskaita

SUSIJUSIOS NAUJIENOS