Š. Jasikevičius akcentavo „Žalgirio“ klaidas bei varžovų atletiškumą | KaunoDiena.lt

Š. JASIKEVIČIUS AKCENTAVO "ŽALGIRIO" KLAIDAS BEI VARŽOVŲ ATLETIŠKUMĄ

Kauno „Žalgiris“ susitiko su Stambulo „Fenerbahče“, kuri, pasak Šarūno Jasikevičiaus, yra viena atletiškiausių ir geriausiai gynyboje dirbančių Eurolygos komandų.

Būtent tai ir „Žalgirio“ klaidas treneris labiausiai akcentavo po pralaimėto mačo namuose 67:76.

„Norint įveikti tokias komandas, reikia kovoti taip, kaip šiandien. Vyrai tikrai kaunasi, bet vėl padarėme labai daug psichologinių klaidų. Nuo pat pradžių ant ko statėme savo žaidimą, daug kas nepavyko. Kažkiek laikėmės, atsitiesėme ir po Meliho tritaškių, bet tuomet vėl pasipylė lengvi varžovų taškai, labai didelės klaidos. Neturiu problemų su kovingumu, bet kai laimėdavome, tai kovodavome ir žaisdavome labai protingai.

Kita vertus, prieš mus buvo nuostabi komanda su nerealiu atletiškumu. Ji labai gerai treniruojama, gerai paruošta, o tai daro savo. Jie momentais per daug aukštesni, per daug atletiškesni“, – kalbėjo Jasikevičius.

Ar tai buvo viena geresnių gynybų, su kuria šį sezoną susidūrė „Žalgiris“?

„Manau, kad taip. Kartu su Pirėjo „Olympiakos“, tai yra kažkas tokio. Net ir Madrido „Real“, kai pastato Jeffery Taylora šalia įžaidėjo, tai yra labai sunku užpulti. Mes turime planą, rungtynėms ruošiamės dvi dienas. Komandos yra sužaidusios po 20 rungtynių, tad labai kažkuo nenustebinsi. Mes tai žinojome, bet kai išeina varžovai, kurie yra aukštesni, turi ilgesnes rankas, jie aukščiau šoka, tai daro didžiulį efektą.

Jeigu dar būtume norėję kažkiek ilgesnės intrigos, turėjome mažiau klysti. Trys klaidos trečiajame kėlinyje kainavo kokius 7 taškus. Po to yra labai sunku. Mūsų mąstymas nebuvo tokio lygio, jog galėtume pateikti dar vieną siurprizą“, – pripažino treneris.

Trečiajame kėlinyje įsisiautėjęs varžovų kapitonas Melihas Mahmutoglu iš viso pataikė 4 tritaškius iš tiek pat galimų. Jasikevičius pabrėžė, kad jo auklėtiniai nesusikalbėdavo gynyboje.

„Melihas buvo absoliučiai laisvas. Tai mūsų nesusikalbėjimas, varžovai net daro tokius derinius, kokius turime mes. Tai yra nesusikalbėjimas tarp dviejų tos pačios pozicijų žaidėjų. Elementarios situacijos – gynėjui statoma užtvara, jis išbėga per užtvarą. Bet du gynėjai nesusišneka. Jie tiesiog turi susikeisti, nežadu to akcentuoti treniruotėse“, – teigė treneris.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

pats kaltas

Kokio velnio davei nurodymus visas rungtynes dvigubint gynybą prie 6 m linijos viduryje - du laisvi žaidėjai kraštuose pastoviai švaistė tritaškius. Pačiam galva reikia galvot, o ne...

Gedas

Sarunai tai gal tu nemoki paaiskint kaip reik gintis 2 pries 2 cia jusu amzina problema tavo zodia nezadu parodyt ar akcentuot neskamba graziai pamastyk? Jus aplamai silpnai keiciates gindamiesi neik alaus gerti o dirbk su komanda ne viskas prarasta

SUSIJUSIOS NAUJIENOS