Š. Jasikevičius: subyrėjome gynyboje, užstrigome puolime | KaunoDiena.lt

Š. JASIKEVIČIUS: SUBYRĖJOME GYNYBOJE, UŽSTRIGOME PUOLIME

„Tikiuosi“, - nusikvatojo Željko Obradovičius, paklaustas, ar penktadienio vakarą nueis kur nors pavakarieniauti su Šarūnu Jasikevičiumi. Garsusis serbas po „Žalgirio“ ir „Fenerbahce“ rungtynių spinduliavo puikia nuotaika.

Mokytojo ir mokinio akistatą šį kartą laimėjo dviem dešimtmečiais vyresnis Ž.Obradovičius. Tad Stambulo ekipos strategas turėjo kuo pasidžiaugti. Serbas, pagyręs savo auklėtinius, negailėjo kompilmentų ir „Žalgiriui“.

Paprašytas palyginti pernykštę ir šiemetinę Kauno komandą, Željko atsakė:

„Žalgiris“ pasižymi labai gera žaidimo organizacija, nes Šaras puikiai supranta žaidimą. Skiriasi tik kai kurie krepšininkai, o stilius lieka panašus“.

Š.Jasikevičius taip pat neliko skolingas, pareiškęs, kad jo nuomone „Fenerbahce“ yra geriausia Eurolygos komanda. Vertinant ir žaidėjus, ir trenerį.

„Jausmas dviprasmiškas. Atrodo, žaidėme neblogai, o paskui... nežinau. Aišku, jie - labai geri, o mes pametėm galvas. Pirmas 17 min. įgyvendinome sumanymus, kažkiek ir sekėsi, nes svečiai prametė laisvus metimus. Paskutines 15 min. tiesiog subyrėjome gynyboje, praleidom oponentus į jų stipriąsias puses. Buvo per mažai fizinio kontakto, agresyvumo, užstrigome puolime“, - atsiduso jis.

Pasak trenerio, antroje mačo pusėje turkai pradėjo labiau keistis ginamaisiais, pasireiškė didesnis jų patyrimas. Pasiskundęs, jog žalgiriečiai neatrodė tokie kupini jėgų kaip varžovai, vairininkas pasidžiaugė, jog dauguma komandos žaidėjų jau susigrąžino teisingą mąstyseną, panašią į tą, kokia lėmė sėkmę praėjusį sezoną.

Paklaustas, kodėl starto penkete vietoje įprastai ten patenkančio Edgaro Ulanovo įtraukėArtūrą Milkanį, jis paaiškino, jog A.Milaknis yra žaidėjas, kuriam komanda rūpi labiausiai.

„Mes tą matom ne tik Eurolygoje, bet ir LKL. Tad ir ateityje remsimės tais žaidėjais, kurie pasiruošę mirti už „Žalgirį“, - kalbėjo Šaras.

Į klausimą, ar yra patenkintas Nate’o Walterso pasirodymu, nes nepaisant jo pelnytų 23 taškų, ne kartą turėjo jį raminti, Š.Jasikevičius pabrėžė:

„Aš, vertindamas įžaidėją, daugiausia žiūriu kaip funkcionuoja komanda. Jam reikia laikyti daug aspektų savo rankose, ant jo pečių gula daug atsakomybės. Tad jam dar reikia visiškai suprasti sistemą. O kitas įžaidėjas Leo Westermannas kol kas negali tolygiai sužaisti vienodai dviejų rungtynių per 48 val. Todėl juos taip dažnai kaitaliojau“.

Anot trenerio, penktadienį pasikartojo Stambulo komandos scenarijus, pagal kurį ji žaidė ir Belgrade (pernai Eurolygos pusfinalyje žalgiriečiai nusileido turkams).

„Fenerbahce“ geriau išpildė detales. Jei nori įveikti tokią komandą kaip „Fenerbahce“ negali nevykdyti žaidimo plano“, - sakė pašnekovas.

Treneris nesutiko su teiginiu, kad kai kurie gynėjai tiesiog bijo atakuoti iš toli.

„Mes nesame komanda, kuri siekia tiesiog užmėtyti varžovus. Esame sisteminio žaidimo šalininkai, tad įžaidinėjame kamolį iki pačios palankiausios situacijos metimui. Tokios mūsų taisyklės. Jei kažkuriuos žaidėjus lyginate su mūsų snaiperiais, tai jiems taisyklės negalioja. Jie turi teisę mesti kada tinkami“, - aiškino jis.

GALERIJA

  • Š. Jasikevičius: subyrėjome gynyboje, užstrigome puolime
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Rimas

ulanovo fenomenas...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS