Š. Jasikevičius: tai buvo kažkoks taktikos ir susitarimų nevykdymų košmaras | KaunoDiena.lt

Š. JASIKEVIČIUS: TAI BUVO KAŽKOKS TAKTIKOS IR SUSITARIMŲ NEVYKDYMŲ KOŠMARAS

Šarūnas Jasikevičius liko nusivylęs savo komandos pasirodymu pirmosiose Eurolygos išvykos rungtynėse. Kauno „Žalgiris“ penktadienį Maskvos priemiestyje Mytiščiuje 77:85 nusileido vietos „Chimki“ ir patyrė pirmą nesėkmę Eurolygoje.

„Žalgirio“ strategas pyko dėl to, kad ne visi krepšininkai supranta rungtynių svarbą ir nesiaukoja dėl komandos taip, lyg tai būtų gyvybės ar mirties klausimas.

„Sąžiningai sakant, sunku rinkti žodžius, – po mačo sakė Jasikevičius. – Tai buvo kažkoks taktikos ir susitarimo nevykdymų košmaras. Atrodo, poros susirinkimų ir dviejų treniruočių užtektų, kad bent suprastumei, ką rizikuoji, kur nenori gauti, bet buvo daroma absoliučiai ne tas. Neturiu problemų prisiimti atsakomybės, bet dabar nėra logikos ją prisiimti.

Aišku, krepšinis yra žaidžiamas žymiai sunkiau, jeigu nepataikai. Patys matėte, kad iš viso nieko nepataikėme. Atrodo, susikūrėme daug pranašumų, kas tikrai džiugina.

Malonu, kad nepasidavėme. Vienu metu atrodė, kad paleidome rungtynes, bet su tokiu žaidimu sugebėjome į jas sugrįžti. Po to vėl sekė košmariška klaida gynyboje, po kurios Monia įmetė tritaškį. Tos klaidos neturėjo būti. Skaudu, kad atiduodi pergalę pats. Varžovas yra geras, tačiau negali pasakyti, kad… Taip, pataikė Markovičius iš labai toli, kiti pataikė, bet mes gal dar nesuprantame, kur esame. Tie patys žaidėjai, kurie sistemą jau turėtų žinoti, pridarė per daug klaidų.“

– „Žalgirio“ gynėjai pirmuosius taškus pelnė tik 32-ąją minutę. Čia varžovai juos išmušė iš vėžių?

– Patys matėte, kad buvo susikurta situacijų, aibė metimų. Įmetėme 77 taškus, o tai yra užtektinai laimėti išvykoje. Bet jeigu nesigini, nesupranti, ką rizikuoji, nežinai, kada gali prasižengti. Per daug lengvų taškų, kad laimėtume išvykoje. Praėjusią savaitę buvo per daug lengvų taškų „Zvezdai“, išlipome, išsigelbėjome kažkaip.

– Ar ta gynyba antroje pusėje buvo tokia pat prasta kaip ir pirmoje?

– Labai prasta. Tos pačios klaidos. Gerai, kad kovojome, gerai kad sugrįžome su tokiu blogu žaidimu, bet taktiškai tai buvo absoliutus plano nevykdymas. Reikia grįžti namo ir žaidėjams vėl rodyti video. Nelabai turi laiko, rungtynių aibė, bet rytoj grįžę iš karto turėsime analizuoti, nėra kito kelio.

– Ar Daviesas tiek mažai (16 min.) žaidė dėl klaidų gynyboje?

– Aš galvoju, kad daug klaidų buvo iš visų. Niekada nenoriu išskirti žaidėjo, ypač, jeigu jis žaidžia blogai. Visi po truputį. Tos pačios pražangos antrojo kėlinio pabaigoje. Padarome 4 pražangas po bonuso, jie eina mesti baudų. Taktiškai tai buvo katastrofa, košmaras.

– Pirmos 5 minutės iki minutės pertraukėlės buvo neblogos. Ar čia keitimai išmušė komandą?

– Nežinau. Atskirų žaidėjų nekaltinsiu, čia ne mano stilius. Taip, kažkiek pasirodė, kad kai kurie žaidėjai nelabai supranta, kas vyksta. Čia augimo skausmai, pirmos Eurolygos išvykos rungtynės ir taip žaidžiant iš 15 rungtynių laimėsi daugiausiai 1.

– Kas leido laikytis kovoje, tai akivaizdu, kad Paulius Jankūnas. Ką galite pasakyti apie jo pasirodymą?

– Tikrai labai geras pasirodymas, ypač žinant, kad nebuvo aišku, ar jis žais. Darė dvi treniruotes, bet su tokiu 50 proc. greičiu. Bet jis yra kovotojas, tokių rungtynių patirtis jam tikrai padeda. Jis tempė komandą kai kuriais momentais ir svarbiausia, kad kovėsi. Negali sakyti, kad nesikovė dauguma žaidėjų, bet kautis – mažai. Reikia išpildyti planą. Jeigu vienas žaidėjas žaidžia su savomis kortomis, o keturi – su komandos, tai greičiausiai turėsime skylę.

– Jankūnas dvikovos pabaigoje nebežaidė. Atsinaujino skausmai?

– Ne, nieko nebuvo. Galvoju, kad reikėjo greitinti žaidimą, o nežinojau, ar buvo galima laimėti. Aaronas žaidė penktu numeriu, norėjome daugiau trapinti. Tarp kitko, Paulius tokioje pat vietoje rungtynėse su „Zvezda“ ir susižeidė, kai buvo pervargęs, tai nelabai norėjau rizikuoti antrą kartą.

– Ar galima sakyti, kad Axelis Toupane’as bent puolime deda žingsnį į priekį?

– Negalvoju, kad jis deda žingsnį. Jis tokio tipo žaidėjas ir yra – turi veržtis, lipti. Bet detalės, detalės… Nauji žaidėjai nelabai supranta, ko iš jų norime, o jeigu supranta, jiems tai nėra gyvybės ar mirties klausimas, kaip yra komandai ir treneriui. Eurolyga giriasi, kad dauguma rungtynių pernai baigėsi 3-4 taškų skirtumų. Čia ir lemia vienas kamuolys, viena klaida, vienas nenukritimas, vienas nesusiklausymas. Jie gal to ir nesupranta, kad šiame lygyje vienas kamuolys yra auksas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

BOBULE FANE

LABAI GAILA KAD NESISEKE LAIMETI. TRENERIS JUK NEVISAGALIS . LAIKYKIS SARUNAI. BUS DAR SVENCIU IR JUSU SODE!!!!!! SWEKMES IR ISTVERMES VISIE ZALGIRIECIAMS.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS