Š. Jasikevičius: V. Micičius – ko gero, svarbiausias „Anadolu Efes“ žaidėjas | KaunoDiena.lt

Š. JASIKEVIČIUS: V. MICIČIUS – KO GERO, SVARBIAUSIAS „ANADOLU EFES“ ŽAIDĖJAS

Kauno „Žalgiris“ išvyksta į pirmąją šio sezono Eurolygos kelionę. Antradienį ryte Šarūno Jasikevičiaus kariauna pakils skrydžiui į Stambulą, kur trečiadienį kausis su vietos „Anadolu Efes“ krepšininkais.

Turkijos komanda praėjusį sezoną Eurolygoje užėmė paskutinę vietą ir vasaros metu pasikeitė iš pagrindų. Iš pagrindinių krepšininkų ji pasiliko tik Krunoslavą Simoną, Bryantą Dunstoną ir Brocką Motumą, o priviliojo tokius atletus kaip Shane'ą Larkiną, Jamesą Andersoną, Vasilije Micičių, Rodrigue'ą Beaubois, Tiborą Pleissą ir Adrieną Moermaną.

Treneris liko tas pats – turkas Erginas Atamanas. Kaip keitėsi būsimų varžovų žaidimas?

„Keitėsi, aišku, – pažymėjo su žurnalistais oro uoste bendravęs Š. Jasikevičius. – Komanda beveik iš pagrindų atsinaujino, tikrai tarpsezonio metu tai buvo viena iš ekipų, kuri atliko daugiausiai darbo. Yra pasirašyti įspūdingi žaidėjai. Tai yra tas „Anadolu Efes“, kuris vėl nori sugrįžti į Europos elitą. Tai bus viena geriausių Eurolygos komandų.“

Vienu iš Stambulo komandos lyderių greitai tapo praėjusį sezoną Kaune iškilęs serbas V. Micičius, kuris praėjusiame Turkijos lygos ture prieš kitą Eurolygos ekipą Stambulo „Daruššafaka“ įmetė 28 taškus ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus.

„V. Micičius labai gerai įsiliejo į komandą. Manau, kad jis yra ko gero net svarbiausias jų žaidėjas. Ir kuria žaidimą, ir pats pataiko. Tikrai, jam išėjus į aikštę, „Anadolu Efes“ žaidžia patrauklų žaidimą. Jo stabdymas bus vienas iš prioritetų“, – pasisakė Šaras.

Eurolygos startas Stambulo krepšininkams buvo sėkmingas – jie triumfavo svečiuose prieš Miuncheno „Bayern“, o tuomet ekipa pataikė net 12 tritaškių iš 20 (60 proc.). Tritaškiai gali būti viena iš stipriųjų varžovų vietų?

„Galvoju, kad jie turi labai gerą balansą – yra ir centruojančių žaidėjų, yra ir tų, kurie kuria žaidimą toliau nuo krepšio. Tikrai momentais gali gerai gintis. Tai komanda, kurioje surinkti vieni geriausių Europos žaidėjų“, – teigė Š. Jasikevičius.

Tuo metu „Žalgiris“ sezoną pradėjo LKL iškovodamas 5 pergales, tačiau po to patyrė dvi nesėkmes. Vieną – Eurolygoje prieš Vitorijos „Baskonia“, kitą – LKL mūšyje Kaune prieš Klaipėdos „Neptūną“.

Kartu su komanda išvyko ir Antanas Kavaliauskas, kuris pastarąsias dvejas rungtynes praleido dėl kojos patempimo.

„Jaučiasi, kad sekmadienį nepadarėme savo darbo, o tai nėra malonu. Jie (krepšininkai) laukia rungtynių, kad parodytų geresnį krepšinį. Pralaimėti yra sunku, bet ne kiekvienas pralaimėjimas yra toks skausmingas, koks jis buvo sekmadienį“, – apie komandos nusiteikimą kalbėjo treneris.

Rungtynės Stambule – trečiadienį 20 valandą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS