A. Sabonis: metai buvo tikrai neblogi | KaunoDiena.lt

A. SABONIS: METAI BUVO TIKRAI NEBLOGI

  • 0

Sekmadienį Kaune įvyko Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) metinė konferencija. Jos metu buvo patvirtintos kelios ataskaitos, aptartos Lietuvos krepšinio aktualijos ir balsuota dėl skirtingų reglamentų bei taisyklių.

Prieš prasidedant diskusijoms ir balsavimams, LKF prezidentas Arvydas Sabonis garbės ženklais ir medaliais už nuopelnus Lietuvos krepšiniui apdovanojo Kauno krepšinio mokyklos „Aisčiai“ direktorių Algį Pušinaitį, krepšinio entuziastą Alfonsą Armalą, teisėją Tomą Jasevičių bei LKF teisininką Julių Zaleskį.

LKF prezidentas taip pat pateikė federacijos finansinę ir veiklos ataskaitą, pasidžiaugė gerais jaunimo rinktinių rezultatais bei vykdomais projektais.

„Daug klausimų jau buvo seniau išdiskutuota tarp pačių lygų ir šiandien reikėjo tik konferencijos dalyvių pritarimo. Metai buvo tikrai neblogi, galima juos pavadinti jaunimo metais, nes visos vaikinų rinktinės laimėjo medalius, merginų – grįžo į A divizionus. Gal daug kas tikėjosi daugiau iš vyrų rinktinės, bet vėlgi, turime pasidžiaugti, kad dalyvavome olimpiadoje“, – pasiektais rezultatais džiaugėsi LKF prezidentas.

Konferencijos metu pasisakė įvairių Lietuvos krepšinio lygų vadovai, kurie pasidžiaugė nuveiktais darbais bei išsakė savo nuogastavimus dėl agentų veiklos reglamentavimo bei jaunųjų žaidėjų migracijos.

„Šiandien yra ypatinga šventė, kuri sutampa su Lietuvos 95-rių metų jubiliejumi, ir tuo pačiu noriu pasidžiaugti, kad šiandien buvo geros diskusijos, geras įsiklausymas ir nors buvo diskusijų, bet jos buvo argumentuotos. Smagu būti tokios bendruomenės dalimi“, – sakė NKL prezidentas Remigijus Štaras.

Konferencijos metu buvo priimti keli įstatų pakeitimai: buvo patvirtinta kompensacija už nepilnamečius krepšininkus, sudariusius profesionalo sutartį su užsienio klubais. Konferencija nutarė, kad nepilnamečiam krepšininkui išvykus profesionaliai į užsienį, jo atstovai turi pasirūpinti atlygiu jį ugdžiusiai sporto mokyklai ir treneriams.

Taip pat patvirtina ir jaunų žaidėjų licencija, kuri leis žaidėjams iki 23 metų žaisti LKL ir NKL čempionatuose, o žaidėjams iki 20-ies metų – NKL ir Regionų krepšinio lygose.

 

 

GALERIJA

  • A. Sabonis: metai buvo tikrai neblogi
Gairės: LKF, krepšinis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS