Šaras apie „Chimki“ strategą: maniau, kad treneriai labiau gerbia vienas kitą | KaunoDiena.lt

ŠARAS APIE „CHIMKI“ STRATEGĄ: MANIAU, KAD TRENERIAI LABIAU GERBIA VIENAS KITĄ

  • 0

Kauno „Žalgirio“ ekipos treneris Šarūnas Jasikevičius po pralaimėjimo Eurolygos rungtynėse Maskvos srities „Chimki“ (Rusija) komandai teigė, kad jo auklėtiniams pritrūko šalto proto ir didesnio noro.

„Žalgiris“ penktadienį savo aikštėje 74:84 (26:15, 18:28, 15:18, 15:23) pralaimėjo Maskvos srities „Chimki“ (Rusija) ekipai.

„Buvo įdomios rungtynės. Vyrai stengėsi, kovojo, bet pritrūko geresnių sprendimų. Vėl atidavėme daug taškų neprotingose pražangose. Čia jei reikia paskaičiuoti visą sezoną. Jeigu iki vasario su tuo nesusitvarkėme, tai tikriausiai jau nebesusitvarkysime. Mažos detalės, netaiklūs geri metimai rungtynių pabaigoje mus šiandien pristabdė. Negalvoju, kad varžovai labiau nusipelnė laimėti, bet rezultatas yra toks, koks yra“, - spaudos konferencijoje sakė Š. Jasikevičius.

Vienas „Žalgirio“ lyderių Kevinas Pangosas pirmoje rungtynių pusėje pelnė 12 taškų, bet antroje - vos vieną.

„Chimki“ pradėjo keistis ginamaisiais. Tą matėme, bet jie turi tam gerą sudėtį. Kevino atsidavimas darbui yra didžiausias, bet visada reikia būti pasiruousiems, kai jam nesiseka. Nesugebėjome sėkmingai kovoti dėl kamuolių po varžovų krepšiu. Kiekvieną sykį „Žalgiriui“ reikia perlipti per save norint laimėti, o mes to nepadarėme“, - kalbėjo Š. Jasikevičius.

Mačo pabaigoje „Žalgirį“ į priekį tempė po ligos ne pilnai atsigavęs Brandonas Daviesas. Jam dar daugiau žaisti teko ir dėl to, kad kauniečių kapitonas Paulius Jankūnas greitai rinkosi pražangas.

„Brandonas labai prastai pradėjo rungtynes, bet vėliau išpildė tai, ko norėjome. Pauliaus kai kurios pražangos buvo mūsų plano nevykdymas. Prisiimu atsakomybę už Anthony Gillo tritaškius, nes leidau palikti jį laisvesnį, bet jis keletą taškų pridėjo po prasiveržimų, net 7 kartus prieš jį prasižengėme. Pasikartosiu, kad mums pritrūko gerų sprendimų. Šįkart nebuvome pasiruošę kovoti iki galo. 23 taškai, praleisti ketvirtajame kėlinyje yra per daug“, - aiškino „Žalgirio“ treneris.

Š. Jasikevičius liko nepatenkintas „Chimki“ trenerio Georgioso Bartzoko elgesiu rungtynių metu, kuomet jis emocingai kelis kartus įžengė į aikštę ir ne kartą darė spaudimą teisėjams.

„Pasakiau jam, kaip neturi būti elgiamasi. Man trenerio profesija yra pakankamai nauja, bet manau, kad tokios situacijos turi būti kiek kitokios. Galvojau, kad treneriai labiau gerbia vienas kitą. Plačiau komentuoti nenorėčiau“, - atskleidė Š. Jasikevičius.

„Žalgirio“ strategas sutiko, kad „Žalgiriui“ trūko susirgusio Antano Kavaliausko bei taškų nepelniusio snaiperio Artūro Milaknio indėlio.

„Galime šnekėti, kad Antano trūko, bet yra kaip yra. Dėl Milaknio yra daug elementų. Kita komanda irgi žino, kokia Artūro rolė. Yra kitų dalykų, kuriais galima padėti komanda - gali nugriūti ant žemės, kovoti dėl kamuolių. Suversti viską į metimus būtų labai pigu. su tokiomis galingomis komandomis galime kovoti tik turėdami begalinį norą. O šįkart norėjome mažiau ne varžovai“, - pridūrė Š. Jasikevičius.

GALERIJA

  • Georgiosas Bartzokas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS