Š.Jasikevičius: Leo patirtis mums dar pravers | KaunoDiena.lt

Š.JASIKEVIČIUS: LEO PATIRTIS MUMS DAR PRAVERS

Po įtikinamos auklėtinių pergalės Prienuose Šarūnas Jasikevičius neprarado geros nuotaikos. Jis teigiamai įvertino naujoko iš Prancūzijos Leo Westermanno sugrįžimą į Kauną. Po traumų ir sveikatos problemų atsigaunantis prancūzas per 16 min. aikštėje surinko 10 taškų bei savo užduotis įvykdė.

„Bet ne prieš „Žalgirį“, - nusijuokė Š.Jasikevičius, išgirdęs žurnalistų repliką, jog pagal savo amžių tiktų atstovauti Prienų „Skycop“ ekipai, nes joje itin gausu veteranų.

- Treneri, ko gero likote labiau patenkintas gynyba nei puolimu?

– Iš dalies, esu ir puolimu patenkintas, tik tiek, kad neįmetame daug gerų metimų. Taip gerai ginantis nesugebėjome visai užpulti greitajame puolime. Bet pirmai sezono pusei tai yra gana logiškos rungtynės, kuriose tikrai daug kas atakose nesigauna, paprasčiausiai nepataikome iš po krepšio, labai daug neužbaigiame atakų. Pirmos rungtynės išvykoje irgi yra specifinės ir mums tai reikia praeiti kartu. Esame padėję neblogą fizinį pamatą, tad  dabar laikas šlifuoti detales bei geriau jas atlikti.

– Leo Westermannas neseniai atvyko į Kauną. Kokios mintys apie jo debiutą?

– Atėjo dar vienas žaidėjas su didžiule patirtimi. Jis gali duoti atsikvėpti Nate'ui Woltersui. Matosi, kad Leo yra praėjęs sunkius dalykus, sunkias operacijas ir traumas. Jam reikės laiko. Prieš savaitę-dvi supratome, kad jis yra tokio stiliaus žaidėjas, kokio mums ir reikia. Labai gerai, kad jis dar buvo rinkoje, o dabar belieka su juo dirbti ir kantriai laukti.

– Ar įsigydami Leo turėjote pakeisti išankstinius planus, nes atvyko kitoks įžaidėjas nei kalbėjote anksčiau?

– Ne. Aš tą frazę, kuri taip nuskambėjo, pasakiau beveik juokais. Dėl to kažkiek gailėjausi. Užbaigiau, kad norime ir labai pigaus, bet to mano juoko jūs ko gero nesupratote. Bet tai - mano kaltė. Nelabai žiūrėjome į specifinio tipo įžaidėją, daugiau norėjome išsirinkti geriausią variantą. Laukėme turnyro Turkijoje, kad pasižiūrėtume, ko mums trūksta. Supratome, kad labiausiai trūksta šalto proto ir patyrimo. Tikėsimės, kad su laiku Leo mums tai duos.

– Ar dėl L.Westermanno sveikatos neturite nuogąstavimų?

– Žinau, kaip jis savimi rūpinasi. Reikia suprasti, kokios buvo jo traumos. Nėra taip, kad jis savo kūne turėtų kažkokių bėdų. Paprasčiausiai buvo didžiulis smūgis į koją, todėl jis prarado daug jėgos, vėliau viskas persimetė į nugarą. Iš kitos pusės, reikia žiūrėti į pozityvius dalykus. Mes pasikvietėme žaidėją, kuris jau yra tikras žalgirietis, kuris į rūbinę tikrai įėjo kaip į savo namus. Tai yra labai svarbu. Jam nereikės aiškinti nei sistemos, nei apie krepšinį. Jam tiesiog reikės pasiruošti fiziškai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS